Drygt halvvägs, hur mår ni?

De flesta av oss har väl passerat halvtid nu? Är i v 21+6 idag. Hur mår ni?
Mitt illamående hänger kvar, jag äter lergigan comp och det funkar ok, men det känns som att det kommer fler och fler krämpor nu - stickningar i benen på natten, svag tendens till foglossning, svullnar lite varstans, och hjälp vad jag känner mig klumpig redan! Hur ska detta gå om sisådär 10-15 veckor... det är redan svårt att komma ner på golvet och hjälpa tvååringen med skorna! Jag är såååå tacksam att vi går mot vår som innebär lite mindre kläder, det blir enklare då.

På tal om kläder så börjar det bli trångt i min egen vinterjacka också, men jag hoppas kunna ha den tills det blir lite varmare ändå, så jag slipper skaffa nån ny. Annars går jag mest runt i HM:s basic trikåklänningar, ett tips för er som inte heller tycker att det finns så mycket roliga gravidkläder. :)

Hur är det med er andra, det har varit tyst här ett tag nu och det är väl för att det inte händer så mycket nytt den här tiden kanske?

JennyM
2 JennyM
7 år sedan ´

Sv: Drygt halvvägs, hur mår ni?

Jag mår bra. Jag har varit extremt trött vilket delvis beror på lågt järnvärde men också väldigt lågt blodtryck. När vi väntade första barnet var blodtrycket för högt och jag äter medicin. Dosen jag äter är för hög och i helgen var jag väldigt nära att svimma. Magen växer och jag har fått köpa tröjor i L, vanligtvis har jag S men jag har inte haft mer än ett par kilos viktuppgång. Jag är rekommenderad att inte gå upp för mycket. Jag köpte tröjorna på Cassels där fanns en del fint som är bekvämt. 

Jag längtar också efter våren eftersom vinterjackan börjar att sitta trångt jag bor i södra Sverige så det blir nog vår snart. 

Annars är mitt största problem de ständiga toabesöken, jag har en egen liten gångstig och eftersom den här bebisen ligger ganska långt ner och verkar tycka att det är roligt att sparka på blåsan blir det som det blir. 

 

tove88
5 tove88
7 år sedan ´

Sv: Drygt halvvägs, hur mår ni?

Jag mår fint tack! Är i v 23+3 nu och mår som bäst nu. Känner mig fortfarande smidig, jobbar på förskola så mycket upp och ner på golvet blir det. Idag sökte jag om grav.penning och det skulle vara skönt att få gå tidigare även om jag fullkomligt älskar mitt jobb och barnen. Har inte  gått upp så mycket än i denna graviditeten. Minns inte vad jag hade gått upp vid denna tid i förra grav. men nu har jag bara göåt upp 3.5 kg. Får se var jag landar, spelar ingen roll. Men ja, jag mår bra, hyfsat pigg med en vild tvååring hemma och 38 1-5åringar på jobbet :) En håller sig i form iaf ;)

Den 10 januari 2013 föddes världens finaste lilla Lowa! Mammas och pappas skatt!
7 år sedan ´

Sv: Drygt halvvägs, hur mår ni?

Jag mår sådär känner igen det du skriver känner mig jätte klumpig redan och har också svårt att ta på vår 2-åriga son skorna. Vi har tapetserat barnrummet och har börjat förbereda vår son på att han ska bli storebror. Samma sak med vinterjackan vill inte köpa en gravidvinterjacka men snart kommer våren. Jag känner tydligt hur bebisen lever loppan i magen och det känns underbart. Mår inte alls illa men halsbrännan har börjat och jag kan inte äta så stora portioner längre. Har gått upp 8 kg redan, gick upp 30kg förra graviditeten så jag sicktar på samma igen hahaha fick jätteont i sidan av magen igår som varade hela dagen vet inte vad det var kanske bara växtvärk. Har varit hos BM som lyssnade på hjärtljudet.

7 år sedan ´

Sv: Drygt halvvägs, hur mår ni?

24+3 här och mår väl okej =) fått foglossning och åderbråck som börjat vandra uppåt...inte alls sexigt...men ska till sjukgymnast nästa vecka med båda problemen. Har börjat känna av halsbränna och fått börja med järntabletter nu oxå :) känner mej med redan stor och har hittills lagt på mej 6kg, förra graviditeten slutade på 24kg plus. Hihi vinterjackan är med inne på sista dagarna men har faktiskt köpt en grav vårjacka från hm som är så pass stor att jag kan ha en tjock tröja under men än så länge det är minus ute känns den lite för tunn iaf. Försöker att förbereda sonen på syskonets ankomst men tror inte han förstår så jättemycket än (han är 18mån). Börjat att titta på syskonvagn med, ja det är väl de förberedelser vi har gjort =) Jobbar som personlig assistent och sökt gravpenning men fick avslag pga att det inte förekommer tunga lyft, så ska be om omprövning och om inte det går igenom sjukskrivning. Annars blir det semester och föräldraledighet för att skjuta på rullen med stor mage känns ju inte riktigt ok.
En underbar son född juli-13 och väntar nr2 med bf 7/6-15
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne