Gravid och jobba?

Hej alla mammor. Hur mår ni? Själv började jobba igår efter tjänstledighet. Det gick inte som jag hade tänkt mig. Jag bad min barnmorska tidigare om sjukskrivning men fick ingen. Så jag gick och jobbade, min samordnare sa att jag fått lugnt schema? Förstår inte vad hon menade med de då jag fick lyft och gå jätte mycket samt städningar. Jobbar inom hemtjänsten och det är tufft jobb om man är gravid. Efter att jag jobbat 8 timmar utan vila. I slutändan kunde knappt gå. På kontoret fick jag utbrott gravidhormoner) kunde inte håll smärtan inom mig började gråta. Kunde inte stå eller sitta höften och svanskotan gjorde så ont , samt hade stickningar i blygdbenet. Det va hemskt. Chefen pratade med mig då hon inte visste att jag var gravid. Hon beodra mig att träffa en läkare idag och inte från mödravården. Tacksam över hennes förstående. Sedan åkte jag hemåt 1 1/2 timme resväg med värken. La mig i sängen. Men sedan kunde jag inte komma upp från sängen. Kan knappt gå, det gör så ont ÄN. Är det inte meningen att man ska njuta? Hoppas det går bra med sjukskrivning hört att det är svårt för gravida. Hur mår ni? Kan ni jobba?
JennyM
2 JennyM
8 år sedan ´

Sv: Gravid och jobba?

Jag är timanställd och sätter upp hur jag vill jobba. Vissa dagar funkar det andra dagar funkar det inte Jag har fått full förståelse från min arbetsgivare och är det så att jag skulle bli sjukskriven kommer ingen att argumentera. Under min förra graviditet blev jag sjukskriven pga högt blodtryck .Idag ligger det bra med hjälp av medicinering.

8 år sedan ´

Sv: Gravid och jobba?

Men fy, ha du så jobbigt att jobba? Jobbar också inom hemtjänsten, dock beräknad i sept men har redan funderat på det där hur tungt det kommer att bli. Hoppas själv att jag komer ha en lika bra graviditet som med dottern och kunna jobba fram till iaf augusti dvs ta ut föräldrepenningen 2mån före. För de är tungt att jobba inom HT, de är de!

Dotter född aug 2012, missfall juli 2014, plussade igen jan 2015 beräknas 22/9

8 år sedan ´

Sv: Gravid och jobba?

Jag själv är personlig assistent och det är tungt. Är andra gången jag är gravid och första gången sökte jag graviditespenning och den gick igenom. Sökt denna gång med och tror inte det borde bli något problem denna gång heller. Har haft kollegor som blivit sjukskrivna pga svåra foglossningar och det var inget konstigt. Sen har vi en bra chef som inte gör omplaceringar. Tycker det är konstigt att du inte fick en sjukskrivning av läkaren som ändå är inom mödravården (om jag förstod rätt) de brukar ju ha mera koll på just gravid krämpor.
En underbar son född juli-13 och väntar nr2 med bf 7/6-15
8 år sedan ´

Sv: Gravid och jobba?

Skönt att du kan välja själv hur du vill jobba JennyM :) önskar jag kunde göra detsamma men går ju på schema och ingen möjlig omplacering då det är hemtjänst.

morsan91: Ja tydligen gick det inte jobba. Och det va min FÖRSTA dag då jag vart tjänstledig i 5 månader och under den perioden blev jag gravid. Hemskt för jag grät som ett litet barn det gjorde så ont. Idag mår jag bättre, kan ialla fall gå men inte sitta alls så länge och sova på rygg är omöjligt. Hade inga liknande besvär innan utan allting kom som en chock för kroppen för att jag ansträngde mig så mycket. Har läkartid på måndag känns drygt att vänta :/

emsan13: Personlig assistent är lika jobbigt. Ska göra iordning papprerna till graviditetspenning. Ja min chef var förstående och vill hjälpa mig. Hon sa till och med om läkaren säger nej till sjukskrivning ska dem kontakta henne :) Förstår inte varför jag inte fick sjukskrivning av mödravården men i vissa ställen är dem stränga än andra, tyvärr.

 

Jag va peppad att jobba och glad att träffa alla kollegor igen. Känner mig lite nere för jag är ju bara i vecka 21 , och må såhär :( inge kul alls.

8 år sedan ´

Sv: Gravid och jobba?

hej. ska själv börja jobba i feb efter varit mammaledig med sonen. har egentligen inget jobb att gå tillbka då jag innan bara hade ett vik inom hemtjänsten. känner inte alls för att gå tillbaka men då det bara gäller 4 månader så är det ju bättre än ingenting. Hinner nog inte ansöka om graviditetspenning denna gång. gjorde det med sonen men bara en månad innan bf gick jag hem då. Jobbigast då var väl att vi cyklar överallt o stressen! hoppas på att få jobb på ett boende ist då det känns lite mer tryggt en att sitta på en cykel i detta väglag som vi har nu!

Får se om man kanske kan få en sjukskrivning sista tiden, skulle fått det med sonen om inte fk godkände min ansökan om grav.penning, då jag inte var så stor, varken magen eller jag men bebisen var normalstor o tog då upp all plats. så kunde inte riktigt röra mig :P 

mådde annars väldigt bra då o även den här gången så hoppas på att man hittar nån som vill anställa en för 4 månaders lite lugnare jobb :P hahah

minna
5 minna
8 år sedan ´

Sv: Gravid och jobba?

Jag är beräknad i maj och arbetar som vanligt, dock ser min arbetssituation helt annorlunda ut. Sitter mkt i samtal och på möten eller vid skrivbord. Kan resa mig och ta pauser även om jobbet är otroligt stressigt. Nu ska jag gå ner till ca halvtid i februari, mest för att hinna vara mer med familjen innan mini tittar ut, men det ska bli otroligt skönt!!! Sedan går jag hem ca tre-fyra veckor innan bf:)

 

wanks
3 wanks
7 år sedan ´

Sv: Gravid och jobba?

Usch vad jobbigt för dig vet precis hr du känner dig med smärtan. Jag fick gå hem. Sjukskrivning vecka 24 med dottern. Denna gången mår jag bättre men kommer ansöka om grav penning 2 månader innan alltså från mitten på april. Lite krämpor har jag men det får man kanske räkna med men inget som med första barnet. Jag jobbar som personligassistent men har inga tunga lyft eller så. Utan finns mer till hands som den förlängda armen så att säga. Hoppas det blir bättre för dig snart, och försök njuta!
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne