Rädd, orolig, glad

 

hej alla junimammor!

Är gravid v 7. (6+2) 

Hur mår ni? Symtom, eller inga symtom? Är ni som jag helt nojiga och oroar sig för allt? Detta är min första graviditet efter att ha försökt i över ett år med min sambo. Jag är så rädd för att ngt ska gå fel. Ska på inskrivning 7nov. Vet ni hur långt efter det man brukar få tid för ultraljud? Eller lyssna på hjärtljuden? Tror att jag blir lite lugnare efter man hört att det är ngt där inne... :)

Grattis till alla er som plussat där ute!! 

 

8 år sedan ´

Sv: Rädd, orolig, glad

Grattis till dig också :)

Känner igen mig helt i alla nojor! Nu är jag i v 5+0 så jag har bara precis hunnit upptäcka att jag är gravid, men med mitt första barn var jag nojjig hela tiden. Jag tror inte man kan komma undan det om man är sån som person. Men mitt råd är att inte läsa för mycket i alla forum, det gjorde bara allt värre för mig. Det som lugnade mig var att prata med människor i min närhet, som bara lyssnade och inte ville dela med sig av sina erfarenheter hela tiden, för många har en tendens att dela med sig av alla skräckscenarion ;).

Det där med ultraljud är nog olika i olika landsting, men jag tror de flesta får möjlighet att göra ett ungefär runt v 12. Lyssna på hjärtljuden vet jag inte, jag vet bara att de inte vill göra det för tidigt för då är det risk att det är så svagt att det inte hörs och så oroar man sig i onödan över det.

8 år sedan ´

Sv: Rädd, orolig, glad

Hallå! 

Och GRATTIS!! :D

Jag väntar också mitt första barn och är i vecka 6 (5+4). Plussade den 14/10.
Det var inte alls planerat men vi är glada ändå. Har varit lite små orolig då jag är inne på 3:e dagen nu med lite rosa/brunflytning. Men tydligen så är det helt normalt. Har läst att dom flesta som får en liten blödning får det runt den här veckan. Och det visar sig oftast att det inte är något. Mina symtom just nu är molvärk till och från, svullna och ömma bröst, samt fryser lite och är tröttare än vanligt. Men annars mår jag kanon! :) 
När jag plussade så hade jag massa symtom. Men dom kan tydlien försvinna och sedan komma tillbaka. Men då man väntar sitt första så är man såklart nojjig hela tiden. Även fast jag försöker att inte vara det. 

Jag har tid hos min BM nästa vecka. För hälsosamtal. Sedan runt vecka 12 blir det inskrivning. Vill att veckorna ska gå fort så man är i vecka 12 snart så allt blir mer "säkert" :)

8 år sedan ´

:)

hej Rosahimmel och Jonssonskan!

Grattis till er Båda o tack för svar! Skönt att höra att det inte bara är jag som går runt och är nojig! Det där med att läsa på alla forum, haha, det är exakt det jag gör. Jag googlar på ALLT! Så fort jag börjar tänka på ngt så googlar jag, det är inte alltid bra, jag vet, men så svårt att sluta. :) jag hade också massa symtom i början men de börjar avta nu, vilket är normalt men också väldigt skrämmande. Man vill ju bara hoppa några veckor fram så att man kan få göra ultraljud och se att allt är okej. Min sambo är inte lika orolig som jag, han är säker på att allt ska gå bra :) han vill bara berätta för alla. Haha. Men det får han inte för mig. Inte än :) när tänker ni berätta för er familj? :)

8 år sedan ´

Sv: Rädd, orolig, glad

Ska hålla mig åtminstone till v. 8 innan jag/vi berättar för familjerna.. Bara längtar tills magen börjar växa och det börjar synas att man faktiskt är gravid :)
8 år sedan ´

Sv: Rädd, orolig, glad

Ja v 8 känns absolut som minimum. Tror vi väntar till v 12 iaf. Just nu känner jag mig inte ens gravid. Förutom att brösten ömmar o jag är galet trött. Hehe. Tror det är det som gör mig så orolig också. Blir lättare sen när magen börjar växa, man varit på ul och så... :)

8 år sedan ´

Sv: Rädd, orolig, glad

Vi har berättat för alla nära då jag känner att även om det skulle sluta i missfall så kommer vi vara lika ledsna som om vi inte hade berättat.

Det är ju allt jag tänker på nu hur skulle jag kunna hålla det hemligt!?

Däremot väntar vi till efter KUB med att gå ut till resten, dessutom behöver jag alla mina nära om det går åt pipsvängen. Alla är olika men sån är jag.

 

8 år sedan ´

Sv: Rädd, orolig, glad

 

Jag förstår dig, helt! Önskar att jag va som du och kunde berätta. Men känns som att... Jag vill inte göra mina föräldrar överlyckliga för att sedan, om det skulle gå fel, behöva göra dem ledsna... Skulle aldrig orka med att berätta för dem. Jag kan berätta om det skulle gå fel, men vill inte ha sett deras lyckliga ansikten innan. 

Jag är ju så orolig o nervös. Mina symtom har typ försvunnit, är nu i V8+2.. Ska på privat UL nästa onsdag. Så orolig så kunde inte vänta, kände att det va lika bra att boka ett privat så att man får se att det slår ett litet hjärta där inne. kan inte tro på det annars tror jag :/

8 år sedan ´

Sv: Rädd, orolig, glad

Du kanske har kommit in i det där de kallar spökveckor? (Och jag inser att du har läst allt om dem redan så klart :))
Jag förstår helt att du bokat ett privat ultraljud för att få lite ro i själen! Spännande, du får rapportera sen hur det var att se det lilla livet.

8 år sedan ´

Sv: Rädd, orolig, glad

Haha nja inte allt, men lite .. :) visst kan det vara så, hua.. Hoppas de försvinner snabbt! Jag skulle hellre ha sjukt ont i brösten o må illa än att inte känna ngt alls. Men om allt är bra där inne så har jag ju tur iof.. Så man får försöka se det från den positiva sidan! :) .. Aaah lovar o berätta hur det va. Kan knappt vänta, känns som dagarna är evighetslånga! Vill att det ska vara nästa onsdag nuuuu ... :) men hur mår ni andra då? Har ni mkt symtom? :) 

 

8 år sedan ´

Sv: Rädd, orolig, glad

Hej Anna,

Verkar knepigt tycker du gör rätt i att gå och kolla, jag mår så illa hela tiden, typ som åksjuk/magsjuk mest hela tiden. Brösten gör ont/sticker i 5 min om dagen för mig, korsryggen har jag ont i och jag är hungrig hela tiden. Mina symtom försvann i lördags typ vid 18 tiden då trodde jag att det var kört sen på söndags morgon kom de tillbaka med dubbel styrka. Sedan dess har jag mått pyton.

Med min första graviditet mådde jag inte så här dåligt så tidigt det kom i vecka 9 och varade till vecka 12. Jag håller med dig hellre må illa än ingenting men som sagt kan ju vara att du har tur. Ska hålla tummar och tår att allt är bra vilket det säkert är.

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne