Ekomammor

Hej! 

Jag är mycket inne på det där med ekogisk mat och giftfria kläder osv... Jag undrar om det finns fler här som är det? I så fall kanske vi kan hjälpas åt med lite tips och idéer, det är ju en hel djungel där ute både när det gäller mat, blöjor, kläder, leksaker och annat :) 

8 år sedan ´

Sv: Ekomammor

Jag är också intresserad av eko, skriver en del om det på Instagram om du finns där.

Carpe Diem!
8 år sedan ´

Sv: Ekomammor

Jodå, jag finns där :) ska se till å följa dig ;) 

8 år sedan ´

Sv: Ekomammor

Här är en som är likadan!! Blir mer och mer också. Mat och så kör vi i princip helekologiskt. Ytterst sällan det blir nått som inte är eko. Men så långt som till blöjjor har jag inte kommit faktiskt. Vet i tusan om jag komma dit heller :-D 

Men med kläder och leksaker försöker vi i den mån vi kan och har råd att bara köpa eko... Tyvärr är vissa saker, fortfarande lite för dyrt.  

8 år sedan ´

Sv: Ekomammor

Ja, det är ju det att en del är så dyrt och så är det ju mer omständigt eftersom det inte finns överallt, man måste hitta "rätt" butiker och hemsidor att handla från :) 

8 år sedan ´

Sv: Ekomammor

Vi kör också ekolgiskt och giftfritt så långt det bara går :) Vi har sanerat hemma och använder klimatneutrala tvätt-, disk- och rengöringsmedel, begagnade eller ekologiska kläder (så långt det går och så långt vi hittar det vi söker), i huvudsak ekologisk mat samt giftfria leksaker osv. Vi försöker vara insatta och tar gärna emot och delar med oss av tips. Blöjor har vi inte hittat några alternativ till Pampers och Libero som funkar. Men försöker använda Libero mer än Pampers då Libero iaf är miljömärkta :) Vi handlar mycket från nätet där utbudet är ganska stort :)

8 år sedan ´

Sv: Ekomammor

Åh vad roligt med fler som är inne på samma tema :) Jag hoppas kunna amma när det väl är dags, men är det någon som vet något bra alternativ till bröstmjölksersättning om det skulle krisa? Ska man laga något själv eller finns det bra alternativ? Jag själv och barnets pappa är överkänsliga mot både mjölkprodukter och vete, så sannorlikheten är väl ganska hög att barnet också är det ;) Det rekommenderas ju att man har en plan för ersättning i fall det skulle krisa med amningen. 

Är det någon som har tips på bra hemsidor som säljer bra grejer?

8 år sedan ´

Sv: Ekomammor

Ja det bästa är ju att amma men går inte det av någon/några anledningar. Men har inte hipp ekologisl ersättning?

8 år sedan ´

Sv: Ekomammor

Precis en sån här grupp jag har sökt efter! :) vi har bara handlat ekologiska kläder, leksaker, hudvårdsprodukter, sängkläder/kuddar/täcken/filtar, nappflaskor/nappar, bärsjal, blöjor/tygblöjor, amningstillbehör, tvättmedel, våtservetter osv... ja allt ekologiskt till våran lilla bebis som kommer i oktober :) eller ja några undantag har det säkert blivit, som tex barnvagnen är ju inte eko... men vi strävar iaf åt att köpa ekologiskt så gott det går! :)

8 år sedan ´

Sv: Ekomammor

Soligdag - Har du hittat något favoritställe att handla från? 

Meduzzza - Jag får kolla upp det :) 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne