Så orolig att jag får panik

Hej alla! Är beräknad till den 20 november pch har precis gått in i vecka 17. Trodde att min oro skulle släppa då vi kommit förbi v 12 utan varken smärta eller blödning. Men när jag sen, dum som jag är googlar och hittar ett inlägg om en tjej som inte hade haft ont eller blödning fick beskedet på  ul i v 18 att fostret var dött, det dog i v 6 men kroppen hade ännu inte stött ut det....då fick jag panik. Tänk om det händer mig, tänk om min lilla plutt där inne inte lever längre. Det blir dessutom inte bättre av att jag fortsätter googla och läser att dom flesta i den här veckan kan känna både livmoder och rörelser. Jag letar febrilt efter livmodern men känner inget och inga rörelser heller. 

Vi har äntligen fått tid för ul om två veckor men TVÅ veckor känns som en evighet. Jag är överlag väldigt känslig och har haft problem förut med panikattacker och det är tillbaka nu r jag tänker på vad som kan vara fel där inne. Det underlättar heller inte att min pojkvän på måndag åker iväg och jobbar och blir borta hela veckan. Jag kan inte tänka på annat än att vi får ett ledsamt besked på ul. 

Fast å andra sidan så har jag symtom, jag har mer flytningar, kissar ofta, är trött, illamående, och jag har ju som sagt inga "symtom" för art ha haft något missfall. Jag försöker verkligen vara positiv men det är så svårt. 

Någon mer som känner igen sig? 

flora
3 flora
10 år sedan ´

Sv: Så orolig att jag får panik

Du är inte ensam med att känna så här. Jag väntar mitt tredje barn, är i v 16, jag kan inte iheller känna livmoder eller rörelser än. På magen syns det att jag är gravid och jag har mina foglossningar, cravings m.m Vi kan inte styra det som händer i magen. Jag är mer nojjig över denna graviditet än dom andra. Tankar som: tänk om barnet kvävs av sin navelsträng, tänk om barnet dör vid födslen.... Jag vill inte göra dej mer orolig med detta, men jag menar att det är nog vanligt med dessa oros tankar. Sluta att googla på allt negativt, vi kan ju inte styra över vissa saker i vår graviditet. Det är jobbigt ibland, men som tur är så kan man skriva av sej här & få stöd & veta att man inte är ensam om sina tankar & känslor. Kram
KattaB
2 KattaB
10 år sedan ´

Samma här!

Du är inte ensam!Mitt första barn och är ständigt orolig och lika dum som googlar och hittar en himla massa skit rent av som gör oron värre!Förksök tänka positivt och kanske gör som jag ,har börjat drömma mycket om vad för säng å vagn osv bebis ska ha .För mig har detta blivit nåt slags lugn och jag har mer börjat tänka positivt.Jag har mage sen innan och har ännu inte fått nån bebismage inte heller hittat någon livmoderskant.Det enda är väl att det är svårt att dra in den "gamla"magen så jag antar att det ligger en liten krabat bakom hullet:) Vet att det är lätt att säga sluta oroa dig men försök verkligen det gjorde jag och det har blivit bättre trots att oron ligger och gnyr.

Försök njut sa dom till mig och det gör jag nu, tänk snart är vi inte själva längre utan har en liten knodd ständigt vid vår sida:)

Kramar <3

Äntligen gravid<3
maddan
5 maddan
10 år sedan ´

Sv: Så orolig att jag får panik

Sluta vara orolig. Det är bara onödig dålig energi. Sluta läs om sånt och försök njuta av din graviditet. Det låter som att allt är bra. Det dröjer innan man känner fosterrörelserna. Jag började känna kanske någon vecka eller två efter ultraljudet! Så relax.....

Babsy
6 Babsy
10 år sedan ´

Sv: Så orolig att jag får panik

Kanske känns som toma ord men .. Du behöver inte oroa dig. Oddsen är på din sida, allt är troligen som det ska, och har något blivit fel kan man inte göra så mycket åt det. Men jag tror inte du har något att oroa dig över! Försök lägga sånna tankar åt sidan i väntan på UL som säkert kommer gå fin fint!

Storebror föddes 2013-01-03, lillasyster föddes 2014-11-18.

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne