Bitas efter avslut?

Hej.

Jag slöt att amma min son för en månad sedan ungefär, då var han 11 månader. Han är idag 1 år. Och han biter mej konstant.
Spelar ingen roll vilken kroppsdel han har i närheten så biter han mej. Sin pappa biter han ibland, dock inte alls lika mycket som mej.

Så jag undrar om detta kan ha något samband med att jag slöt att amma honom? Är det ett sätt för honom att söka närhet istället för bröstet?
Är det fler som varit med om samma sak?

Tacksam för svar, då detta är hemskt jobbigt. Och skulle vilja ha ALLA tips som finns för att få honom att sluta bita mej. 

Mvh Malin. 

5 år sedan ´

Sv: Bitas efter avslut?

Det där känner jag också igen. Jag slutade amma min dotter när hon var ca 7 och en halv månad gammal och vi gick över till mjölkersättning. Hon tyckte att det var roligt att bitas, i axeln, nyckelbenet, låret, fingrarna, t o m bröstvårtorna när hon slutade amma (när jag fortfarande ammade henne) kunde hon bitas och det rätt hårt. Vi har väl inte gjort annat än att skrika "aj" och sen sagt varenda gång att det gör ont helt enkelt. Om vi skulle skratta så var det bara roligt för henne. Men efter ett tag så slutade hon. Man får väl försöka att säga om och om igen att det gör ont. Bebisar förstår mer än vad man tror så det gäller att bara vara konsekvent i att säga att det gör ont, har funkat hos oss.

Håll ut och hoppas att detta hjälper.

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne