Masop
2 Masop

Sovpåse

Undrar för er som kanske redan har köpt/tänkt på det eller ska köpa, sovpåse? Är det bästa alternativet för spjälsängen till en nyfödd eller har ni tänkt ha någon sorts filt? Täcke och kudde har jag hört att man absolut inte ska ha till en nyfödd, även om de flesta från förra generationen faktiskt hade kudde/täcke till "oss" vuxna nu. Man vill gärna göra rätt så det är bekvämt för bebisen.

9 år sedan ´

Sv: Sovpåse

i början tyckte jag att det räckte bra med filt, men runt 4 månader sisådär när han började röra på sig mer i sömnen tyckte jag att sovpåse var jättebra, den satt ju lixom kvar :)

www.jullets.wordpress.com

Masop
2 Masop
9 år sedan ´

Sv: Sovpåse

Tack! får jag fråga om det var någon speciell filt, eller det går bra med fleece, jag har köpt hem några filtar men alla är fleece.. :)

9 år sedan ´

Sv: Sovpåse

Beror ju på hur varmt/kallt det är i rummet. Bästa är ju att ha några olika så man kan ha lager på lager och ändra beroende på temperatur. Jag hade bara en vanlig bomullsfilt :)

www.jullets.wordpress.com

9 år sedan ´

Sv: Sovpåse

Jag har köpt en sovpåse som jag skall prova, annars har jag tänkt ha pyjamas och vanlig filt. Han kommer sova i vår säng om det går bra, för att sen läggas över i sin egen säng/vagga. Tror det räcker med bomullsfilt om det inte är allt för kallt. Känn efter själv hur du tycker det känns i rummet :)

ylvis
3 ylvis
9 år sedan ´

Sv: Sovpåse

Mina barn har varit väldigt varma, oftast har det räckt med bara pjamas och strympor, eller med pjamas och en tunn filt över. Sovpåsar fungerade inte för mina barn, de blev alldeles för varma.

9 år sedan ´

Sv: Sovpåse

Var på föreläsning med barnmorska från BB här i stan, frågade om kudde eller ej. Eftersom jag både läst för & emot. Hon sa att man skulle ha bebiskudde som läggs "från" skuldrorna o upp.

ninnis
3 ninnis
9 år sedan ´

Sv: Sovpåse

Min tanke är att det bör räcka med en pyjamas (med fötter) och kanske en bomullsfilt om det känns svalt/kallt i sovrummet eftersom bebis ska sova med oss i sängen till en början.

Sedan har jag köpt en sovpåse men den var rekommenderad från 6 månader och uppåt så den kommer nog till nytta när det är dags för bebis att sova själv i spjälsängen.

Kimmie
3 kimmie
9 år sedan ´

Sv: Sovpåse

Vi har en sovpåse från grobag härhemma som jag hade till min första. Jättebra. Finns i olika storlekar och värmegrader. Ganska dyra dock, men hittade denna på tradera för 50 kr :-) Hade en till från ikea som jag tyckte var hemsk (tjock ock jobbigt tyg som vred sig och verkade obekvämt). Kudde hade vi oxå sist och det var en jättetunn variant för nyfödda som jag köpte på babyprofsen. Var besatt av att det inte skulle bli ett platt huvud, hehe. Har sparat allt nu till nr två. Om man är orolig för för sömnen (som jag var) kan jag även rek andningslarm. Det var det som gjorde att jag tillslut kunde somna på nätterna i början. 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne