För tjock?

Hej! 

jag är livrädd för att jag är förtjock för att bli gravid! Hade jättegärna gått ner i vikt men har problem med detta, har försökt allt och kämpar med att inte gå upp mer! 

Detta är något som även min mamma har lidit av, hon har dock nu gjort en gastric bypass. Hon kunde bara få ett barn och det var jag. 

Väger idag skamliga 138kg, tänk om jag inte kan bli gravid ...! 

Har p stav idag för min sambo inte vill ha barn än vilket jag desperat vill och detta plågar mig, men måste ju ta hänsyn till honom. Vet inte vad jag ska göra! 

Ojoj vilken rörig text! Hoppas det finns någon därute som har blivit gravid med övervikt eller ja fetma som de tydligen kallas. 

 

HJÄLP!

6 år sedan ´

Sv: För tjock?

Jag är inte gravid men vi planerar för fullt på det.
Jag kände mig väldigt träffad av din text, det är något jag själv har tänkt på väldigt mycket. Min sambo var inte alls villig på att bilda familj på många år men nu var det han som verkligen ville vilket känns skönt då jag väldigt länge har önskat en familj. De nästa med vikten är något som jag tänker på ofta och även jag har frsökt med alla knep för att förlora vikt vilket som inte verkar var lätt (som vissa vill påstå). Nu när vi har kommit till den gemensamma punkten på att skaffa barn känner jag en press på att förlora vikt, annars kanske jag inte kan bli gravid eller om jag blir gravid kanske jag får en svår graviditet på grund av min vikt. Men ett försökt att förlora lite vikt har jag tänkt mig eftersom jag tydligen väger för mycket (fetma som de tydligen så fint vill kalla det!) , så om du är intresserad kanske vi kan hjälpa varandra med tips?

Kram

6 år sedan ´

Sv: För tjock?

Hej! 

Jag är gravid i v 38. Jag tillhör de som väger alldeles för mycket och pendlat mycket i vikt sedan jag blev vuxen (är 32 nu)... De senaste 5-8 åren har det gått överstyr, jag har prioriterat mitt chefsjobb före hälsan osv och gått från normalvikt till ett BMI på över 35 =fetma grad 2 (är 1,81 och vägde innan graviditeten 117 kilo). För min del har det inte inneburit några problem att bli gravid, har blivit det på "första försöket" tre gånger i rad men den första graviditeten blev ett MA och den andra avslutade vi i vecka 17 pga. trisomi 21. Man kan bara spekulera i om övervikten haft någon påverkan i detta. 

Då fetma är en risk för både mig och barnet så har jag fått göra sockerbelastningar och order om att gå upp så lite som möjligt vilket jag faktiskt lyckats med (bara gått upp 5 kilo hittills). 

Vill bara önska er lycka till! 

 

MA aug -12, avbrytande av nästa grav. pga. kromosomfel i jan -13. 11/2 2014 anlände en dotter!
6 år sedan ´

För tjock

Hej!

Min syster lider av extrem övervikt (exakt hennes vikt får ingen veta) men hon har på helt naturlig väg (dock med ett par mf i bagaget) fått och fött 3 barn! :-) Så även om övervikt eller fetma visst kan försvåra ens möjligheter att bli gravid behöver det inte alls vara en avgörande faktor till om och varför man har problem att bli gravid.. Själv har jag också övervikt, mitt BMI hamnar på 29, jag har 2 barn själv, kämpar nu med att få nr 3 med min sambo (ej barnens pappa).. I februari 2013 fick vi plus! 30e april 2013 skrapades jag eftersom fostret var dött men inte kom ut på egen hand.. Jag har aldrig varit överviktig förut men med åldern, två graviditeter och det ökända sambo livsstilen har kilona smygit sig på sakta sakta, något jag nu håller på att ta itu med efter inrådan från min gynekolog då en viktnedgång alltid gynnar kroppens väl och ve! Yes yes jag vet allt det och det vet alla andra också.. Pissdrygt! Men just nu är jag villig att pröva vad som helst eftersom idag, 9 månader efter skrapningen har jag fortfarande inte fått tillbaka varken äl eller mens!!! Vad som är fel kan dom inte säga just nu heller.. Jag har heller aldrig haft några som helst problem med att bli gravid, mensen klockren varje månad osv.. Men nu..

 

Snurrigt och långt inlägg! Hehehe.. Men vad jag ville säga är bara att övervikt inte alltid är likställt med att inte kunna få barn! Sen för ens egen skull är det ju aldrig fel att tappa några kilon! :-)

 

Önskar dig all lycka till med babyverkstad när det än blir dax för er!!!!!

MA 2000 Son 2001 Dotter 2003 Avbruten grav 2010 MA april 2013 X grav juni 2015 MA maj 2017
6 år sedan ´

Sv: För tjock?

Hej!

Jag jobbar med kost och träning, och min erfarenhet vad det gäller övervikt och graviditet är att det egentligen inte är vikten som är avgörande.
Överätande ger ett överskott av hormoner och det är hormonrubningen som ställer till det, inte vikten i sig. Sen har övervikt en hel del andra med sig, som extra belastning på organen och så vidare, diabetes, hjärt/kärl- sjukdomar.
Du vet antagligen precis allt, för jag misstänker att läkare och liknande har svårt att prata om något annat (det brukar vara så med läkare :P).
Men oaktat vikten, vill du öka dina chanser så rör på dig! Det måste inte vara mycket, inte länge. Få upp pulsen till 140 i 10 minuter om dagen, det är allt du behöver göra. En gång om dagen!
Sen har jag ett par "klienter" som går på 5:2-dieten, och det funkar jättebra! Även om jag kan tycka att det går lite väl fort neråt ibland, så jag skulle snarare rekommendera en 6:1-diet. Alltså äta som vanligt 6 dagar, men den 7:de äter du max 600 kalorier. Eftersom det är det enda du behöver göra, kanske det är lättare att ta itu med? Att dricka mycket och äta råa gönsaker håller kalorierna nere, och sen är det plötsligt en ny dag och då får du äta som vanligt igen :)

Jag önskar dig all lycka till!!
Och en sak till, om du vill öka dina chanser att bli gravid, tänk på att det kan ta flera år innan hormonrester från p-stav/piller går ur kroppen ordentligt. Så det vill till att planera ;)

Snart kommer den, "Sorken". Vi har längtat efter den väääldigt länge!

trisse
3 trisse
6 år sedan ´

vikt.

Hej,  jag har gjort en gastric bypass och gått ner 55 kg, vägde ca 139 kg och fick barn förra januari.  Och efter det så har jag 10 kg övervikt. Ochförsöker bli gravid igen,  men verkar vara svårt, funderar på om det beror på vikten.   Kanske låter dumt men vet hur du känner. 

6 år sedan ´

Sv: För tjock?

Hej! 

Jag är inte överviktig själv, men jag har en väldigt nära vän som fick barn för några år sedan, hon vägde då 122 kg. Så du ska absolut kunna bli gravid även fast du är överviktig! :)

Dock tror jag ju att graviditeten i sig blir lättare för dig om du klarade att gå ner lite i vikt (men förstår att de är svårt!) 

Min vän som var så överviktig väger idag 98 kg och gravid med sitt tredje barn :)

Dock sa dom till henne även nu att hon behöver gå ner i vikt. Men jag tror som sagt inte de har så mycket att göra med själva befruktningen. Jag tror att de är just att bebis har de bättre i magen om man inte är för överviktig och graviditeten i sig blir lättare. 

Men jag vet inte, jag är ingen läkare, detta är bara vad jag tror :)

Många kramar till dig! 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne