Ailli
5 Ailli

Växtvärk?

Hej tjejer, tänkte bara fråga om det är någon mer här som har växtvärk i livmodern? Jag har haft så sjukt ont i några dagar nu att jag varit tvungen att sätta mig ner och andas till och från. Nån som har tidigare erfarenhet från andra graviditeter? Jag har ont i sidorna av livmodern ibland men nu senast mitt i, där man brukar känna mensvärken, men det här var mycket värre! Vet inte om jag ska oroa mig eller fortsätta avfärda det som växtvärk? Är i v.14 nu och det började v 13 ordentligt.

9 år sedan ´

Sv: Växtvärk?

Jag har haft värk fram och tillbaka under graviditeten. Är nu i v. 15+5 och upplever sedan helgen värk just fram vid långt ner...

Mest har det annars känts vid nysningar eller hosta samt när jag vänder mig i sängen eller reser mig upp från soffa när jag suttit lite på sidan.

Tror det är helt normalt :) Har en glytt sedan tidigare och upplevt det samma då.

Stort lycka till och grattis till ditt lilla under :)

140314 kl. 18:14 kom äntligen lillebror ❤️ Stolt storasyster ❤️ (5.5 år) har tillsammans med pappa hämtat hem oss nu :)
Ailli
5 Ailli
9 år sedan ´

Sv: Växtvärk?

Åh tack! Lite bekräftelse är alltid skönt. Jag har tänkt lite som så att så länge jag inte blöder är det säkert ok. Så svårt att veta vad som är "normalt" när man upplever något så här stort första gången =)

9 år sedan ´

Sv: Växtvärk?

Jag har också haft väldigt ont i magen senaste veckan och dessutom haft väldigt ont i ryggslutet. Är i vecka 14 även jag. Har kännts som mensvärk fast mycket värre. Så idag ringde jag kvinnokliniken och fick komma dit. De gjorde ett ultraljud och grundlig undersökning och det var bara växtvärk :) 

Pyret var väldigt livligt och sprattlade där inne, men "växtvärk" (att det drar i ligamenten runt livmodern) kan tydligen göra väldigt ont och är väldigt vanligt under den här tiden i graviditeten sa läkaren. :) Så det är nog ingen fara. :)

9 år sedan ´

Sv: Växtvärk?

Har detsamma, går in i v. 16 idag och drar mkt nere vid symfysen och vid sidorna av livmodern och även värk i livmodern då typ mensvärk. Tänker att det drar i livmoderligament + att magmuskler börjar tänjas ut lite även om magen inte är så stor ännu :-)

ylvis
3 ylvis
9 år sedan ´

Sv: Växtvärk?

Detta är min tredje graviditet och jag känner också av "växtvärk". Är i vecka 15+3. När jag ligger ner i sängen och ska vända mig om kan det dra något fruktansvärt i ligamenten/livmodern, då dröjer det en stund innan det släpper. Det kan även bli så när jag legat och ställer mig upp hastigt. Jag har upplevt samma sak under alla mina graviditeter så för mig är det nog normalt :)

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne