Är jag för gammal?

Jag är 42 år gravid för 4:e gången, men jag vill verkligen ha detta älskade barn som växer inom mig. Men hinner fylla 43 om den kommer när den skall. Vad skall andra tycka, mina arbetskompisar, släkt m.m.? Mina barn är 19,17 och 12. Min sambos barn är 18, 16 och snart 4. Vad skall dom säga? Fast ja jag vet att man inte skall bry sig om vad andra tycker men ändå. Jag har tidigare haft besvärliga  graviditeter, stoppad med nummer 1 och nummer 2 föddes i vecka 31+0 och 3:an fick jag cerklage in opererat för att hon inte skulle komma förtidigt. Jag är ju äldre nu och ingen vet ju hur detta kommer gå. Är också rädd för att det skall vara något fel på det kommande barnet då riskerna ökar med åldern. Har inte berättat för någon än, av rädsla för vad de skall tycka. Inte ens min sambo vet än. Vet inte hur jag ska säga det, vi har inte planerat att skaffa barn då vi båda tycker att vi är äldre, han har nyss fyllt 40. Tacksam för positiva tankar och ord.

 

 

10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

Jag tycker inte du är för gammal om kroppen på egen väg blev gravid, uppenbarligen är du ju fortfarande fertil :) Kör på  :)

www.jullets.wordpress.com

jvsm
5 jvsm
10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

Du vet väl om att man inte är äldre än man gör sig? ;-) Gällande fel på barnet: Ni bör göra KUB-test (kombinerat nupp-test, blodprov och ultraljud) för att se om man kan se tydliga tecken på kromosomavvikelser eller andra skador. (Görs mellan v10 och 13). Hur långt gången är du? Sätt dig ned med din sambo och prata vet ja, ni har ju iaf gott om framtida barnvakter (alla stora barn) ;-) Och har säker betydligt bättre ekonomi nu än när första barnen kom. Dessutom var det ju ett tag sedan du födde barn, inget som säger att det blir sämre eller värre nu, kan din kropp bli gravid kan den också föda fram barn. Ni kan säkert få extrakoller på MVC när du skrivit in dig, för att se att ni båda mår så bra som möjligt. Lycka till!

-- Efter drygt åtta år, och både MA och MF, tittade vårt mirakel ut den 13 maj 2013  :-) 

10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

Hade du vart för gammal hade du inte blivit gravid. Prata med din sambo, det är ändå hans barn också. Så får ni tillsammans hitta en lösning som passar just er familj. Jag känner några som fått barn i den åldern och det har gått bra. Bl.a min pappa fick mig när han var 43 och min syster när han var 45 ;) mamma var iofs 33 och 35 när vi föddes men 40 är inte gammalt för en pappa.

10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

Vad tacksam att du kan bli gravid! Du är inte för gammal ;) lycka till med allt

10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

Min mamma fick min lillasyster när hon var 43 (hon har fem barn och fick första näör hon var 24)! Lillsyrran är vacker, intelligent och helt fantastisk! Barn är en gåva - behåll! Du är INTE för gammal, håller med alla ovst kommentarer, kör på och GRATTIS!

10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

Hur går det, har du pratat med sambo och vad hände? :)

10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

ja jag har pratat med honom och han vill inte, så det är lite jobbigt nu. För jag vill även om vi inte planerat detta

10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

Å :( förstår din känsla!! Jag är 43 och min man 44, vi blev gravida runt jul och var jätteglada! Omgivningen inte lika glada! Tyvärr så led vår docka av trisomi 18 och somnade in i v20:( Jättetufft! Vi hämtade oss och sa att vi skulle försöka en gång till, nyligen så ändrade min man sig och blev jätteorolig och trodde vara de värsta skulle hända igen! Jag var helt knäckt i flera dagar, nu verkar han ha ändrat sig igen :) De må hända att vi inte är så unga längre men vi har mer erfarenhet idag och vi har ju ett stabilt liv som kan erbjuda mycket. Varför vill inte din man? Min tyckte att "vi är ju pensionärer när  han/hon är 20" ... Vad svarar man på de? Ja....men inte i sinnet för hoppningsvis. Man kan inte nojja sig hela tiden, försök att njuta under resan oxå:) ... Långt i lägg men prata med din man igen, han kanske bara är rädd, så som min är.... Hur som helst lycka till:) Kram

MF 28/11 :(
10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

Min kompis är 26 år, han fick en lillebror för 1,5 år sen, och hans mamma fyllde 50 iår! 

10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

Jag är 26 år och har två halvsyskon; en på snart 4 samt en på 2 år. I mitt fall hade jag avsolut inga problem med tanken att få ytterligare syskon - det som var jobbigt för mig var att min "styvmor" endast var 5 år äldre än mig, alltså 20 år yngre än min pappa. När min pappa träffade henne för 9 år sen var min dåvarande pojkvän lika gammal som min styvmor haha.

Men i ert fall tror jag inte det kommer bli nåt problem! Som alla andra säger - kan kvinnans kropp bli gravid är det inte för sent! (Annat är det ju med män som kan nästan hela livet.) Var däremot försiktiga med att "tvinga" era äldre barn att vara barnvakter/ hälsa på etc. Jag bor numer 20 mil från mina halvsyskon och får skit om jag inte hälsar på nog ofta - det är inte era befintliga barns ansvar att föräldrarna skaffar sladdisar! Min pappa pratar högt om det när jag är där - "passa på att krama syrran ordentligt nu, man vet aldrig när man får se henne igen!!" Inte kul!

Lycka till! :)

Mamma till Arvid som föddes 26/5-14 och Ebbe som föddes 14/1-16 <3
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne