TUL, någon mer?

Fick i dag se vår lilla prinsessa igen:) Men hon var liten.. vägde endast 2270 g. Så jag har fått en ny tid om 2 veckor, och visar det ingen uppgång då så blir det igångsättning! Men alla värden var bra, och hon var jämnliten, inget onormalt. Men som sagt vi är små bebisar i hela familjen, och det är ju bara 9 dagar innan BF så det är inget som bekymrar mig nämnvärt, vill bara att hon ska må bra så då är det som det är. Någon mer som varit på TUL?

 image

http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=22078

10 år sedan ´

Igångsättning?

Ni som har gjort en igångsättning får gärna berätta om det också..:) Fanns ju några alternativ..

 image

http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=22078

10 år sedan ´

Sv: TUL, någon mer?

Jag var på TUL i vecka 33 och då såg man att vår bebis var alldeles för liten för tiden (1200 g), så fick gå på återkontroll efter två veckor (precis som du ska) och på återkontrollen såg man att bebis växt enligt sin egen kurva, men var fortfarande liten för tiden.. Då gjorde de inget eftersom blodflöde och CTG också var normalt, läkare  konstaterade att bebis var frisk men liten helt enkelt. (så tycker inte du ska oroa dig för mycket för igångsättning :) ) Vi går på kontroll och gör UL, Blodflöde och CTG varannan vecka för att se till så bebis får allt h*n behöver. Enligt läkaren så beräknas lill*n väga mellan 2500-2700 g i fullgången tid. Det finns dessutom lite felmarginaler. Men vet känslan som uppkommer när de säger att man har en liten bebis och oron över att något kan vara fel osv..

Hur många procent för liten var hon?

 

Lin84
3 Lin84
10 år sedan ´

Sv: TUL, någon mer?

Vi har också varit på TUL, i vecka 34 och 36 pga av att min mage inte växte som den skulle. Första TUL var den 17 % (de uppskattade att den vägde 1700 gram-nånting.. .tror jag) för liten och efter 2 veckor så hade den växt enligt sin egen kurva och beräknades vara 12 % för liten (2100 gram-nånting).
Jga tycker inte heller att du ska oroa dig. Barnmorskan som gjorde TUL första gången på mig sa att det var vanligt att man gjorde TUL och att det i de flesta fall inte var någon fara alls, bebisen är helt enkelt mindre än genomsnittet. Min syster har fått tre barn och två av dom har varit "för små" enligt magmått och hon har fått åka på TUL, för att det sen ska ha visat sig att allt är bra och "normalt", bara att de varit lite mindre ägenomsnittet. Alla vuxna går ju inte runt och är 170 cm långa och väger 65 kg så varför skulle alla bebisar väga lika mycket i samma vecka? Men visst är de bra att de kollar upp om något inte verkar stämma men jag tror som sagt att du kan vara alldeles lugn :) Lycka till!

10 år sedan ´

Sv: TUL, någon mer?

Åh va skönt att höra:)Tror hon låg på -21%.. Har för mig att de helst inte ska ligga under -22? Men vetni vart gränsen går, bör hon ökat 100-200g tills nästa gång? Kankse e svårt att svara på iofs, vet ju inte hur mkt det krävs för att följa hennes kurva. Tack för era inlägg:)

 

 image

http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=22078

Lin84
3 Lin84
10 år sedan ´

Sv: TUL, någon mer?

Om jag förstått det rätt så ska de inte väga mindre än -15%, då fortsätter dom ha koll med fler TUL osv. Hade vår bebis inte växt efter andra TUL så sa de att de ville göra fler TUL samt kolla flödet i navelsträngen. Nu slapp vi ju det som tur var och jag hoppas detsamma för dig!
Lin84
3 Lin84
10 år sedan ´

Sv: TUL, någon mer?

Dessutom tror jag de är lugnt så länge den följer sin egen kurva, alltså att den ökar i vikt.
10 år sedan ´

Sv: TUL, någon mer?

Man får ju dåligt samvete för lillan, tänker att hon svälter där inne, så jag hoppas bara det blir ett TUL till innan de bestäms hur det blir. Jag menar 9 dagar tidigt är ju inget, så då då struntar jag i om det blir igångsättning, och hur långdraget och smärtsamt det kan bli. Önskar det var den 13e nu! När hade du ditt första TUL Lin84?

 image

http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=22078

Lin84
3 Lin84
10 år sedan ´

Sv: TUL, någon mer?

Åh, förstår oron, man vill ju att bebisen ska må så bra den kan. Och det gör den säkert, den är säkert bara lite mindre! Jag gjorde första TUL i v 34 men de var aldrig tal om igångsättning utan att de skulle ha mer koll om den inte växte i den "normala" takten. Min uppfattning är att bebisarna är väldigt individuella i sin växt. Håller tummarna för att du slipper bli igångsatt och att bebis får komma ut när den själv vill!
10 år sedan ´

Sv: TUL, någon mer?

Okej, men 21% här nere (går i södra skåne) är inom måtten, vi får inte gå på extra TUL och sånt om bebisen inte är mindre än 22% så tycker absolut inte du ska oroa dig! Vår lille var -24% första gången, fick då göra blodflöde, CTG och ha läkarsamtal. Återbesök och då gjorde vi samma sak och liten var då -22% och precis på gränsen. Men de valde att följa upp för att se så allt fortsätter att vara normalt. Vilket känns skönt såklart! Som de sa så är bebis liten men mår bra och får tillräckligt så  de kommer låta h*n ligga kvar tills h*n vill ut. :) 

Hoppas du slipper igångsättning eftersom det är det absolut bästa för dig och bebis, men tror allt kommer att gå bra i vilket fall som helst! Vet inte riktigt hur mycket de ska öka i vikt men tror de växer ca 100-200 g/vecka i genomsnitt så bör ju ha gått upp 200-400 g till nästa gång för att följa en bra kurva, men är som sagt inte helt säker.

Håller tummarna för att allt går bra!

Själv går allt bra med vår lill*, följer sin kurva fint (trots sina -22%) och har bara 12 dagar kvar till BF så lill*n får komma precis när det passar. :D

10 år sedan ´

Sv: TUL, någon mer?

Jag går på spec mvc för mina tidigare sjukdomar, bl.a. m. chron som kan göra att bebisen inte växer som den ska. Så har nu varit på 8 UL, han har hela tiden varit mindre (så även mitt SFmått och att jag gått upp väldigt lite i vikt), men följt sin kurva. Han har varit nere på -18% men har nu de senaste 2 veckorna lagt på sig 0,5kg så nu är han bara 11% mindre (är i v38 nu). Så jag tror de flesta bebisar reglerar det där väldigt bra själva, sen behöver ju inte alla vara "medel svenssons", vissa ä ju mindre och vissa större. Jag är bara glad om jag får en liten mindre bebis (han är beräknad att ligga på ca 3000-3200g vid fullgången graviditet) :-) 

 

Hur har det gårr för er andra?

Mamma till världens bästa Malte född -13. BF 30 maj med andra barnet. Bloggar på http://mbjornsdotter.bloggplatsen.se/

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne