Nea88
4 Nea88

Inväntar IVF

Efter flera försök med pergotime så har det inte blivit något plus på stickan, ledsen och arg varför det aldrig blir min tur att få bli gravid, tårarna slutar aldrig känns det som. Någon som kan ge mig lite feedback som exempelvis själv gjort IVF hur det gått osv. Just nu känns det som man är på botten och det aldrig kommer bli något =(=(

 

10 år sedan ´

Sv: Inväntar IVF

Jag förstår precis hur du känner, har haft tre mf och bara negativa test de sista 7 månaderna. Man blir så deprimerad och ledsen. Jag kan ju få barn så jag fattar inte varför de inte ska ta sig nu för. Jag hade också planer på Ivf men ska ge det några försök till, kostar ändå runt 30 000 och de är mycket pengar. Tänkte testa akupunktur, har hört att de kan hjälpa. Ett litet tips kanske. Lycka till

Nea88
4 Nea88
10 år sedan ´

svar till bananapa

Hej! fy faan utsagt va jobbigt för dig =( , Det är det jag är rädd för pga att jag har en diagnos PCo så fick jag börja med pergotime tidigare även fast vi inte försökt så länge pga min mens försvann och ingen ägglossning. Mensen kom tillbaka när jag gick ner i vikt lite men ingen ägglossning. Tre månader med pergotime fick ägglossning men inget hände vi står i kö till ivf sedan januari kö tiden är 3-6månader jag ringde dit dom sade att troligtvis kommer dom ringa efter sommaren för dom har sommar stängt :( eftersom jag har remiss och min pco så går jag inte privat för ivf då kostar det inte såmycket längre väntetid men tyvärr går man privat så är det sjukt mycket pengar som du säger =( , Jag har nyligen fått akupunktur fast inte pga det. Fick en inflammation mellan4-5 ländkotan så min naprapat satte akupunktur så kan hoppas det hjälpte. Nu har jag gått en månad utan pergotime har bim idag och ingen mens än vågar inte tror något alls efter allt. Men min pco som jag har ökar chansen för både gravidietsdiabetes och missfall så om jag blir gravid ska man vara rädd för det.. usch nää hur jobbigt det än för får vi försöka peppa varandra. Jag har så många vänner som har barn redan vissa är svåra att prata med om sådana här problem. 

Vill gärna höra hur det går för dig, håller tummarna. ta hand om dig !

Tess02
2 Tess02
10 år sedan ´

Sv: Inväntar IVF

 Mars 2010 bestämde vi oss för att kasta p-pillren, månad efter månad kom mensen, första tiden tänkte jag inte så mycket på det utan tänkte att jaja, det kan ju ta ett tag. När det gått ett år så förstod vi att det här kanske inte kommer fungera. Va mitt uppe i en flytt så vi skulle kontakta gyn efter det.  Började utredning augusti 2011. Både jag och min man undersöktes noga oss olika läkare och dom kom fram till att min man hade mycke spermier men få som faktiskt kom någonstans. Det va en stor lättnad för mig, att det inte va mig det va fel på för då finns det faktiskt en möjlighet till barn. Vi fick remiss till fertilitetskliniken på Huddinge. Det gick fort, redan i januari 2012 fick vi komma dit. Och dom bestämde att det skulle bli en IVF och att vi skulle få 3 försök via landstinget. 

I början på februari fick jag påbörja hormonbehandling i form av nässpray, ett hormon som stände av min naturliga ägglossning, höll på med den i några veckor och sedan började jag med sprutor som skulle stimulera äggproduktionen. Dom kontrollerade regelbundet med ultraljud och såg att ägg bildades. Lämnade också flera blodprov för att hålla koll på östogenvärdet.     

Så en lördag, tyckte dom att nu ser allt bra ut. På måndag får ni komma hit så plockar vi ut äggen och befruktar dom. 11 ägg plockades ut, sju stycken lyckads dom befrukta, två dagar senare fick vi åka dit och dom satte in ett ägg. Ytterligare fyra ägg frös dom ner. Dom andra två hade slutat dela på sig så dom kasserades (eller rättaresagt fick gå till forskning). Jag fick behandla med vagiatorer med hormoner som skulle göra att livmodern va gynnsam. Och vänta och vänta. Så efter 16 dagar, så fick vi ett plus på stickan! Vi va gravida! Helt ofattbart! i vintras, 3/12-12 föddes en välskapt liten flicka.

En ivf behandling är både fysikt och mentalt jobbig att gå igenom. 

Mitt råd, prata med varnadra så att ni inte går runt och känner skuld för att ni inte blir gravida. Man lägger alldeles för lätt skuld på sig själv och tycker att det är ens fel. Och vänta inte för länge med att söka hjälp!    

10 år sedan ´

Sv: Inväntar IVF

Om du orkar kan du läsa "om mig" så får du hela berättelse. Ja de är förbannat surt. Särskilt eftersom jag har ett barn på tre år och det var inga problem där men sen de andra 4 graviditeterna har skitit sig. Nu har jag iaf bokat tid för akupunktur så får vi se. Ska även göra ett sista ingrepp som ska förhindra mf vid nästa graviditet. Nu finns de hopp igen men vissa stunde är de gör djävligt. Man orkar inte hyr mycket som helst. Hoppas verkligen de löser sig för dig och art du sitter med en mage snart ;)

10 år sedan ´

Sv: Inväntar IVF

Min bästa vän har gått igenom en ordentlig resa i att försöka bli med barn.. Använt diverse olika medel (sprutor, tabl mm ) och efter 3,5 år gjorde de sitt första IVF försök , och hon blev gravid på första försöket, är nu i v 22:) hoppas det går lika bra för er! Det är en tuff resa, bara att se min bästa vän gå igenom den förstår jag dig.. Det är inte lätt att bli med barn, mycket måste klaffa.. Tror folk tar det för mkt för givet att man bara blir med barn, tjoff så är du gravid! Men mycket ska till för att allt ska gå vägen. Jag själv har två MA i bagaget men sitter nu men två friska Goa pojkar :) håller alla tummar för att ni ska lyckas! Lycka till! 

Nea88
4 Nea88
9 år sedan ´

Sv: Inväntar IVF

Jag ska kolla in din sida bananapa ,Trots vi alla har det jävligt tuft så är det skönt att man kan skriva här och vi kan stötta varandra. Jag är nu inne på andra månaden utan pergotime ingenaning om ägglossning eller inte jag och min sambo försöker bara ta de lungt låta sommaren gå. Så segt att fertilitetskliniken huddinge har sommarstängt dom sa när jag ringde att dom troligtvis ringer efter sommaren typ aug/sep kunde inget lova  men då har det gått minst 6mån. denna eviga väntan när ringer dom!! jag är ganska hoppfull till ivf att det kommer fungera men vågar ändå inte tro något , min bästa vän fick sin son precis så jag har nyligen blivit moster och är så lycklig samtidigt som det gjorde att jag började må dåligt igen med hur orättvist livet är. många pratar positivt om ivf så jag bara DET MÅSTE FUNKA!

Nea88
4 Nea88
9 år sedan ´

Sv: Inväntar IVF

Lite uppdatering från mig ,Väntan är över ,har fått tid på akademiska sjukhuset för att påbörja ivf ,så nervös och ivrig samtidigt .bara hoppas hoppas att ivf kommer funka .

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne