Hur mår vi Junimammor 2013??

Hej tjejer!

Hur mår vi? Hur är aktiviteten i magen? Har ni börjat få en stor kula? 

Det är ca 4 månader kvar för oss innan det är dags, om inte liten tillar ut alldeles för tidigt vill säga. 

Dela gärna med er av blider på de saker ni köper till lill* i magen. Vad har ni köpt/fått/tänkt köpa. Funderar på om man har allt man behöver eller ej.

Har en son son född 130626 15:39. Är gravid med andra barnet
7 år sedan ´

Sv: Hur mår vi Junimammor 2013??

Jag mår bra, dock blir jag lätt åksjuk när jag åker buss med landstrafikenfrownHar lite ont i höger höft, men de e nog inte så konstigt när knyttet ligger o sparkar där hela tiden.

Han är aktiv en stund på morgononen 6-7 till 8 och sen är han lugn några timmar och är sedan i full fart mellan 11 och 16 och är sedan lugn till 18-19 och är aktiv till 22 ungefär sen är han lugn resten av natten, så jag har god nattsömn utom när jag har konstiga drömmar. Jag har inte jättestor kula än, den är liten nätt men svår o dölja. Jag hoppas att de här 4 månaderna går fort och att jag har min son i famnen snart wink

Det vi har till liten är:

 • Skötbord (som sambon låg på när han var liten)
 • Spjälsäng (ingen madrass, kommer ta kudden från växasängen och sen kommer jag ha filtar som täcke)
 • Växasäng (ink, madrass, kudde och täcke. Som kommer stå hos mina föräldrar första året) 
 • Badbalja (och badhjälp)
 • Bröstpump (MAM handpump)
 • Barnvagn (Emmaljunga, en gamal modell från 98/99)
 • Matstolar
 • Babyskydd
 • Babysitter
 • Lite kläder i strl. 50/56
 • Lite babyleksaker

Har köpt babysittern begagnad, och en pyamas i 50/56 resten har jag fått från släktingar. Funderar på att investera i en bärsele. Sen ska en bekant sy en amningskudde och ett babynest till mig. Sen ska jag ju köpa madrassskydd. Något mer jag behöver skaffa?

Bilder kommer i min dagbok senare då allt är hemma hos mina föräldrar/min farmor o farfar.

Har en son son född 130626 15:39. Är gravid med andra barnet
LisaC
3 LisaC
7 år sedan ´

Sv: Hur mår vi Junimammor 2013??

Jag mår också bra, för det mesta. Känt av lite smärta i svanken / bäckenet men inget som hindrar mig till att röra mig. Har dragit ner på tempot lite, så tar det allmänt lite lugnare och försöker lyssna på kroppen när den säger ifrån. Illamåendet och den otroliga tröttheten är sen länge borta som tur är. Känner bebisen sparka och röra sig flera gånger varje dág, men har inga direkta rutiner vad jag märkt. Har moderkakan i framvägg, vilket har dämpat rörelserna något. Magen känns spänd till och från, mest på kvällen. Och tror även det är sammandragningar jag känner av då. Jag har fått en riktig liten kula, som är svår att dölja nu, tom i arbetskläder (sjukhuskläder). Har gått upp ca 9 kg och det mesta sitter nog på magen :) Vi har köpt barnvagn (trille viper), bebiskläder i olika storlekar, 2 filtar, babygym, spjälsäng (min gamla). Skall köpa skötbord, förbrukningsvaror och kanske lite mer kläder innan det är dax. Babysitter och bärsele tänkte vi vänta med för att se vad som känns rätt för oss. Är nog lätt hänt att man köper på sig för mycket onödigt. Men om det är någon som har några mer tips och förslag får ni gärna komma med dem :)
7 år sedan ´

Sv: Hur mår vi Junimammor 2013??

Jag mår hyffsat bra fortfarande. Foglossning och karpaltunnelsyndrom "bara", som successivt förvärras, men jag är nog rätt bra på att bita ihop. Jobbar som sjuksköterska men kommer fr.o.m. imorgon ha administativa uppgifter samt telefonrådgivning fram tills vecka 32 då jag går hem med grav.penning. Så det känns helt ok :) Förutom barnvagn/syskonvagn (Teutonia Team Cosmo) har vi bara köpt en babyfilt. Vi har allt redan efter dottern som är 14,5 månader, och vi har fått säckvis med babykläder från kompisar och grannar - mycket som är helt oanvänt, och det som är använt set ändå oanvänt ut :) Känns skönt att slippa den stressen, och också veta vad som behövs och vad som är onödigt :) 5/3 ska vi iväg på vårt 3D/4D ultraljud. Längtar så mycket! Det var fantastiskt när vi gjorde det med dottern, och jag tror att barnen kommer tycka det är jättekul att ha film på när de låg i magen :)) Hoppas ni mår bra, alla junimammor! Nu är det inte så väldans långt kvar :)
Nyroos
4 Nyroos
7 år sedan ´

Sv: Hur mår vi Junimammor 2013??

Här mås det också bra, men har börjar få lite svårt att sova på nätterna. Det kvittar om jag ligger på rygg eller sidan gör endå ont i rygg eller spänner runt magen.. Men jag hoppas att det bara är något tillf'älligt. :)

Ja bebisen känner jag lite till som tätt mest på morgonen och på kvällen.

Vi har inte köpt något ännu, men vi ska åka och beställa vår Emmaljunga City Cross om 2 veckor, vet inte om vi tar babyskyddet samtidigt eller om vi väntar lite till med det. Resten kommer nog bli närmare BF, har en sambo som inte vill köpa en massa innan.. Men försöker få honom på andra tankar. Sprida ut utgifterna lite ;)

7 år sedan ´

Sv: Hur mår vi Junimammor 2013??

Hej hopp:) BF den 22/6. Hoppas kunna få gå hem ca en månad tidigare,då min mamma fött både mig och syrran 3 veckor för tidigt vågar jag inte chansa. Har ganska stora besvär av ryggen, får ont när jag suttit förlänge, och har även ischias som slår till när man minst anar det:(. Magen är ganska svår att dölja men med vinterjacka kan man inget ana riktigt än;). Har gått upp nu sammanlagt sen plusset runt 3,5 kilo på magen endast, phu!. Lillan känner jag mest när jag ska lägga mig lr mitt på natten, men har även jag moderkakan där fram så dagrna känner jag henne knappt nånting.Men sammandragningar känner jag av desto oftare! Ska till BM 8/3, då ska det bli skönt att få lyssna på hennes lilla hjärta! Kommer att få ganska mkt saker av min syster och bästa kompis. Ska köpa babyskydd av henne för ett par hundra;). Det enda jag köpt själv hittils är en vit body med leopardscarf och matchande mössa;) Får även en resesäng av syrran!

 image

http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=22078

7 år sedan ´

Sv: Hur mår vi Junimammor 2013??

Hej alla! Skönt att ni mår hyfsat bra fortfarande. Tampas fortfarande med mitt illamående på morgonen, men det går ändå bra för jag har ju rutinen inne. Då tycker jag krampen i vaderna är värre, vaknar nästan varje natt av det. . Annars går det ganska bra. Jag känner också att bebisen har vissa vakenperioder. Det är ganska trevligt att känna henne röra sig så fort man vaknar så slipper man oroa sig hela dagen.

Har bara köpt kläder och en vagn än så länge (den var på rea så jag var tvungen wink) spjälsäng hade vi sedan tidigare så de stora grejer vi har kvar att skaffa är babysitter, babyskydd och skötbord och badbalja Det blir IKEA nästa helg så då ska skötbordet inhandlas, och en massa småprylar.Ska nog också köpa en babyvakt. Har klarat mig utan hittills men med tre barn tror jag det blir svårt utan.

7 år sedan ´

Sv: Hur mår vi Junimammor 2013??

Har egentligen blivit flyttad till 1 juli efter RUL men hänger kvar i gruppen ändå. Vet när befruktningen inträffade och tror fortfarande på mina egna beräkningar, den 28 juni ;-) Mår bättre denna gång än vad jag gjord med dottern. Är fortfarande lite trött men det är allt * peppar peppar* Har känt av sparkarna sedan v 16 och nu kan man även känna dem utanpå. Så spännande! Magen syntes tidigt och nu är den redan ganska stor. Lite jobbigt med kommentarer som tror att det snart är dags :-S Fast det hör väl gärna till vid andra graviditeten att magen växer snabbare. Vi har det mesta kvar sen lilla prinsessan. Ska komplettera med ett babynest och en syskonvagn. Sen får det givetvis bli lite nya, unika kläder för den lille. Vid detta laget var man i stort sett klar med alla inköp vid förra graviditeten. Tiden rinner iväg så mycket snabbare denna gången!
7 år sedan ´

Sv: Hur mår vi Junimammor 2013??

Hej på er allihop!
Skönt att höra att de flesta mår bra. Jag mår toppen, lider inte av ryggsmärtor, svullna ben eller liknande. Är nästan som innan graviditeten bara det att magen är enorm och jag blir anfådd fortare.. Har gått upp 3,5 kg och oroar mig lite för att gå upp för lite (smal som man är).. Får se vad BM tycker på besöket 5/3..

Vi har inhandlat/fått spjälsäng (som går att göra om till vanlig säng), skötbord, 2 klädset, Briovagn, Britax bilbarnstol och sedan har vi fått lite annat smått och gott som tillbehör till spjälsängen och några bitringar och skallror. Ännu är det en del smått kvar, men har gott om tid! Inhandlar lite smått då och då.

7 år sedan ´

Sv: Hur mår vi Junimammor 2013??

Akilles tror inte du behöver vara orolig för vikten. Alla går upp olika mycket. Jag har gått ner i vikt. Närmare sagt -19kg sen senaste mensen. Men så länge allt annat är bra så är det ingen fara. Ska träffa bm den 1/3 ska mäta sfmåttet då men jag tror jag ligger på normalkurvan. Ska bli kul o se ;) Ska även lyssna på knyttets hjärta och lämna lite prover, ta hb och socker. Så tänk inte på vikten. ;)
Har en son son född 130626 15:39. Är gravid med andra barnet
7 år sedan ´

Sv: Hur mår vi Junimammor 2013??

Jag var hos barnmorskan i början på veckan. Är i vecka 24 eller 25 och har gått upp 5 kg. Var lite orolig då så många sagt att jag är så liten men allt var normalt och jag låg bra på kurvan. Minis hjärtslag var starka och fina och det är alltid lika underbart att höra:). Dock var mitt blodvärde lågt så nu blir det järntabletter varje dag. Har mått väldigt bra under hela graviditeten!. Nu har jag fått en släng av foglossning men fick ett nr till en sjukgymnast av barnmorskan. Hoppas det kan hjälpa lite.

Har inte köpt så mycket saker ännu. Bara lite kläder (med betoning på lite;) Vi har kollat runt på barnvagnsmodell och kommer väl börja köpa lite mer nu under mars.

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne