jeswi
3 jeswi

Nygravid

Hej.

Fick äntligen ett positivt gravtest för några dagar sedan :-)  Den här gången  har vi försökt i nästan två år, så det är efterlängtat.

Fyller 41 om tre veckor och är väldigt orolig för missfall. Hade ett för två år sedan som har satt sina spår :-(

Är det någon här som har gjort moderkaksprov??

Jag vill göra ett tidigt ulj, kan man göra det via MVC?? Missfallet i v10+5 visade en tom fostersäck med en storlek som stämde för v6 ungefär. Vill inte vara med om samma sak igen!

 

 

sylten
3 sylten
9 år sedan ´

Sv: Nygravid

Hej Jeswi, först och främst grattis till graviditeten! :)

Förstår att det är nervöst att inte veta, men om du är orolig så prata med din BM och betona det. Vi hade själv ett tidigt missfall (i v.5) plus att jag har en massa annat "bagage" som gjort mig enormt orolig under hela graviditeten. Vi fick därför ett tidigt UL, bara för att lugna mig lite grann. Det var min BM som såg till att det skickades en remiss till KK och efter det blev jag kallad. Det var i v.8 har jag för mig. Trodde att den värsta nojan skulle försvinna efter v.12, men tyvärr har det mer eller mindre hängt med hela tiden i lite olika former. Jag har dock fått bra stöd från både BM och den övriga sjukvården. Känns bra att, trots alla neddragningar och sänkta budgetar, så lägger de fortfarande tid och kraft på att alla gravida kvinnor ska må bra. Det är iaf den upplevelsen jag har. 

Jag är nu i v.35 och vågar (något sånär) tro att det är sant, att det är NU det händer. Det har dock inte varit lätt och stundtals kan jag bli lite ledsen över att jag inte njutit så mycket av graviditeten som jag hade hoppats att jag skulle göra men inte mycket att göra åt det. Jag håller tummarna att det går vägen för er nu och ta hand om dig! Kramar.

PS. Vi gjorde varken KUB, fostervatten- el moderkaksprov, då jag var 32 år vid befruktningstillfället och de då inte erbjuder det per automatik. Hade jag blivit erbjuden det så hade jag nog tagit chansen.

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne