viktuppgång

Hej!

Jag är idag i vecka 7+1, såg nyss till min förvåning att jag redan gått upp 2,5 kg, är detta vanligt? Innan graviditeten vägde jag runt 42-44kg (160cm kort) så jag har varit ganska underviktig men är det normalt att gå upp 2,5 kg på så "kort" tid? Är jätte orolig för missfall så jag försöker äta näringsrikmat, regelbundet och röra på mig 2-3 ggr i veckan. Självklart äter jag lite onyttigt då och då när jag är sugen, bör jag dra ned på det?

Är det någon mer som har varit i samma situation!?

10 år sedan ´

Sv: viktuppgång

Jag var med om något ganska liknande, för innan graviditeten hade jag tränat på gymmet några månader och gått ner 5 kg, och när jag blev gravid så blev det liksom som att kroppen tyckte det var dags att återställa sig från detta, det är som att den dras tillbaka först till den vikt jag skulle haft om jag inte tränade. (nu gick jag väl upp ca 2,5 kg som dig, så inte 5 som jag hade gått ner) Jag kan tänka mig att om du var underviktig så går man upp mer i början. Men se det som något väldigt positivt. man rekommenderar ju lite mer viktökning för de som är underviktiga och mindre viktuppgång för de överviktiga. Det man går upp i vatten, livmoder, moderkaka och foster samt det extra blod kroppen får är ju en hel del kg i sig, (ca 9 kg). Men att lägga på sig ca 4 kg i fett extra genom graviditeten är bra för amningen som reserver, då går det åt väldigt mycket energi. Men för underviktiga kan nog detta innebära ett par till några kg till.
Nja godis är väl inte så bra oavsett egentligen. Ät hellre stabilt och varierat av alla näringsämnen. Jag tog vitamintabletter dessutom de första utvecklingsveckorna i graviditeten. Men skulle ändå inte oroa mig för noga över sötsaksintaget heller, jag bryr mig ungefär som vanligt, att försöka begränsa mig, men tillåta ibland, man måste ju kunna njuta ibland också om man tycker om sånt. I slutet av graviditeten kan det vara bra att äta 2 extra mellanmål utöver det dagliga rekommenderade intaget för en som inte är gravid.

http://www.barntotal.se/faktabank_foer_dig_som_aer_gravid/haelsa_och_livsstil/gravidas_viktoekning/ En bra sida om viktökningen under graviditeten och rekommenderad viktuppgång beroende på bmi.
Men att man går upp 0 % den första tiden är inte det vanligaste faktiskt.

10 år sedan ´

Sv: viktuppgång

tack för svar!! När jag kollar runt verkar det inte vara så onormalt iallafall! :)

Grim
2 Grim
10 år sedan ´

Sv: viktuppgång

När jag var på inskrivning i vecka 11 hade jag gått upp 1,5kg och ligger där fortfarande nu i vecka 15. Hur snabbt och hur mycket man går upp är ju så individuellt.

http://fampet.blogg.se/

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne