Besök efter att man kommit hem från BB?!

Jag satt här och funderade lite... det är ju inte så långt kvar nu tills vi har våra små hjärtan i vår famn.

När det väl är dags att åka hem från BB med sin bebis så kommer det ju förmodligen inte dröja så länge innan familj och vänner vill komma på besök, vilket man har full förståelse för.

Men för det första orkar man kanske inte med så mycket besök sådär i början?! Och det har väl folk troligen förståelde för får man hoppas.

Det jag funderade över var hur man ska göra såhär i förkylnings- och kräksjuketider med besök. Sånt vill man ju INTE ha på sin lilla bebis!! Och man kan ju säga till de som vill komma att vi inte vill att de är förkylda eller så, men man vet ju inte vad de ändå bär med sig från tex jobb och förskola/skola. Är jag bara nojig nu eller hur tänker ni andra kring detta??

8 år sedan ´

Sv: Besök efter att man kommit hem från BB?!

Jag kan tycka att i förkylningtider så kanske man bär undvika stora folksamlingar men man behöver inte överdriva. Så länge familjen inte är sjuka så behöver du inte oroa dig
Nova79
2 nova79
8 år sedan ´

Sv: Besök efter att man kommit hem från BB?!

Tycker inte du är nojig, helt normalt att orora sig för detta.

Mina släkt och vänner repekterade och stanna hemma om de var förkylda, hade nog blivit lite sur om de kommit sjuka hit och hälsat på. Säg till dem att de måste tvätta händerna ordentligt innan de tar/bär dit barn speciellt andra barn som ofta smittar mest genom förskole/skola baciller ;)

Säg att de är välkomna bara de är friska :) då tänker de nog efter först!

8 år sedan ´

Sv: Besök efter att man kommit hem från BB?!

Håller med er andra, man ska med all rätt vara försiktigt i dessa förkylningstider. var på föräldrarutbildning i veckan och då tog de upp just det med besök och så. de sa som råd att man ska undvika besök om de som kommer är förkylda, eller ja något annat som smittar lätt,  då bebisen är känslig i början, Oc h barnmorskan menade att man själv som förälder ska vara mycket noggran med hygien på händer i början, fast det är väl en självklarthet :)

 

 

8 år sedan ´

Sv: Besök efter att man kommit hem från BB?!

Är också lite nojig när det gäller början. När det kmr till att få besök och att man är trött tyckte min mamma att i början vill man inget annat än att det ska komma besök och titta på sin fina lill* skatt. Men det är nog lika bra att vara lite extra på när det gäller hand hygienen. Se till att fylla på med tvål ;)

8 år sedan ´

Sv: Besök efter att man kommit hem från BB?!

Jag tillhör inte den här gruppen då jag blir en marsmamma , förhoppningsvis :) men BM sa idag att man ska vara försiktig , och det är nog bra att tänka sig för, min lillasyster fick rsvirus då hon bara var månad, och höll på att strycka med... Hon låg på IVA med högsta övervakning.. Man får gå lite på magkänslan och nära och kära får se till att vara friska :) dom är ju så små och känsliga....
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne