Amning

Hur går amningen för er? Jag tycker inte det känns skönt. Inte gillat det från dag ett och inte känns det bättre när Felicia börjar gallskrika efter en stunds amning. Vägrar att ta bröstet efter det och vi får blanda ersättning. Och när jag väl ammar är hon väldigt orolig och vrider huvudet åt höger och vänster så hon drar i bröstvårtan med munnen. Överväger att dra ner på amningen, kanske bara amma dagtid för hon vill äta varannan timme, dag som natt och jag är inte mig själv längre...
10 år sedan ´

Sv: Amning

För mig fungerar det bra med amningen Vilja blir oftast tyst och nöjd så fort hon får komma til brösten, men visst är man lite öm i bröstvårtorna ibland men jag tycker inte det är så farligt tyckte det var värst de första dagarna-

. Sen har jag väldigt mycket mjölk så får lägga en handuk under brösten för att inte läcka. Det börjar dock bli bättre nu som tur är för det är väldigt jobbigt när det bara forsar och läcker mjölk överallt. Men visst är man trött av att gå upp på nätterna och amma speciellt när hon har sina vakenperioder på nätterna.

. Jag ammar ungefär var tredje timme men ibland är hon väldigt tuttig och vill bara ligga och småtutta då kan jag få amma henne oftare exempelvis 2-3 gånger på 3 timmar och ibland äter hon inte på 4 timmar heller.  Nu har jag även börjat gett napp för att inte behöva tutta hela tiden när hon är som mest tuttig. Fungerar bra för henne och som tröst. För hon vill även amma så fort hon blir lite upprörd efter exempelvis blöjbyte som hon avskyr.

Du ska göra det som känns bäst för dig. Det är ju bättre att både amma och ge ersättning än att inte amma alls. Men det är ju många som inte ammar med gör det som du mår bäst av. Lycka till med allt.

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne