Resa under graviditeten

Hej!

Hur tänker ni angående resa utomlands under graviditeten? Jag har ett vinterlov på två veckor i Februari och det hade varit så skönt att komma iväg och helst få lite sol och värme.

Det blir ju "sista resan innan man blir mamma" så man kanske borde passa på. Mina vänner vill åka till Gambia, men jag tycker inte att det känns helt tryggt, om något skulle hända så vill jag ha garanterat bra sjukvård. Kommer vara i v.26-27 då.

Hur har ni gjort? Har ni rest något, eller tänker ni resa något under er graviditet?

Ha en fin dag :)

11 år sedan ´

Sv: Resa under graviditeten

jag hade nog inte rest den veckan, hittade detta på babycenters hemsida "Efter 28 veckor blir det potentiellt betydligt mer komplicerat att resa, eftersom du inte längre kan få reseförsäkring som täcker graviditetsrelaterade händelser (t ex om du måste föda utomlands) och många flygbolag kräver läkarintyg" så det är ju gränsfall, plus att du ska tillbaks och då är du väl i v 27 el 28?. förstår hur du tänker med att det är sista resan innan du blir mamma men är inte gambia väldigt långt bort också,? kan bli jobbigt att sitta still så länge på flyg.. vet inte hur sjukvården är där, men den är nog annorlunda än om det är närmare europa. hoppas ni kommer iväg på något iaf :)

11 år sedan ´

Sv: Resa under graviditeten

Jag reste till fuerteventura förra veckan, då var jag i vecka 25. Inte lika långt som till gambia iof men ändå..Det funkade hursom bra , ett tips är stödstrumpor och att du försöker röra dig då och då under resans gång.

BULAN var en liten prinsessa...

Den 27 mars,prick klockan 12.00 föddes vår underbara DOTTER på Malmö KK <3

11 år sedan ´

Sv: Resa under graviditeten

Jag var i v 30 när jag reste verde inga problem. Bara tänk på att ha en gravid rese försäkring om något skulle hända men v 30 är gränsen på flyg reser så vet du.
Väntar vårt andra barn min särbo bor och jobbar i ett annat land och vi ses en gång per månad. Vet ej hur långt gången jag är fick igår veta att jag är med barn. Var på vc och gjorde.en del tester då jag har problem med min mage och då tog de
gokris
4 gokris
11 år sedan ´

Sv: Resa under graviditeten

Vi kommer att resa till Turkiet i början av februari och då kommer jag att vara i vecka 25 till 26. Jag har kollat på flygbolagets hemsida hur dem har de med reglerna. Men jag kommer att ta med mig ett läkarintyg ifall att dem skulle börja krångla. Sen skall jag be barnmorskan om utdrag från journalen så man kan ta med den ifall att något händer. Kommer även göra de nu när jag åker hem till Gotland över jul. Om något skulle hända så är jag rätt okej med sjukvården där i turkiet, min man kommer där ifrån och jag har bott till och från där. Men jag skulle nog råda dig till att inte åka så långt. Men de hänger på dig om du känner av graviditeten nu med foglossningar och vatten i kroppen. Jag är ganska kraftig och har gått upp ganska mycke redan så här blir de stödstrumpor, massa vatten att dricka och försöka förbereda så mycke de går.
11 år sedan ´

Sv: Resa under graviditeten

De flesta doktorer och barnmorskor säger att det inte är någon större risk för barnet att flyga i ett senare skede utan det är större risk för dig som blivande mamma. Att flyga ökar risken för blodproppar (så använd stödstrumpor och rör på dig mycket!) samt uttorkning (drick dubbelt så mycket än vad du brukar under en flygning). En långflygning skulle jag inte rekommendera eftersom det kan bli riktigt obekvämt på planet. Jag hade rått dig till att kanske åka någonstans närmre så du slipper sitta alltför länge på flyget. Jag personligen hade inte rest till ett land där jag inte litar på/känner mig bekväm med sjukvården men det är ju upp till var och en. Jag bor i HOng Kong och känner mig väldigt trygg här men skulle tex. Inte göra detsamma i Kina...eller Filippinerna...
11 år sedan ´

Sv: Resa under graviditeten

Tack för alla svar!

Jag tänkte in åka med vännerna till Gambia, just eftersom det känns så otryggt med sjukvården där. Men däremot funderar jag på att åka någonstans i Europa bara för att komma iväg lite och få lite varmare än Polen (där jag bor).

Som tur är har jag inte gått upp något alls i vikt än, ligger på exakt samma nu som innan graviditeten eftersom jag gick ner endel i början, men lär ju börja lägga på mig lite nu i juletider :)

Det flygbolag jag åker med mellan Sverige och Polen låter en flyga ändå till vecka 34, så det är bra med, så man kan åka hem emellanåt. Får väl bli en "semester" till min hemstad Göteborg i värsta fall ;)

INDIAH
4 indiah
11 år sedan ´

Sv: Resa under graviditeten

Jag var i vecka 25 när jag åkte och skulle ha stannat till vecka 28. Jag åkte ända till Chile, en 26 timmars resa som gick bra förutom att det var obekvämt... Tyvärr dog min svägerska i en olycka så vi stannade i 2 veckor till. På mina resepapper stod det att man bara fick resa fram till vecka 28 så skulle ngt ha hänt skulle inte försäkringen ha gällt... Resan hem gick också bra, förutom att jag fick jätte ont i höfterna eftersom det var sååå många timmar resande... Lycka till!!!
11 år sedan ´

Sv: Resa under graviditeten

Åkte 3 dagar till London i början av juli och min son är född 26 november.gick väl ok men måste säga att man var ganska slut när man kom hem.hade absolut inte orkat åka senare.....
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne