admin
7 admin

Hjälp en mamma - skriv en recension

Något som är till stor nytta och hjälp för nya mammor är att kunna få tips och läsa om olika produkter. "Vad är bra och vad är inte så bra? Har produkt x hjälpt någon med problem y?". Och så vidare.

Har du något du vill rekommendera, eller kanske varna för, tveka inte! Hjälp en mamma och skriv en recension.

/admin

image

image

9 år sedan ´

Sv: Hjälp en mamma - skriv en recension

Jag är en förstis, så är ganska ny :)

CelieH
4 celieh
9 år sedan ´

Sv: Hjälp en mamma - skriv en recension

Ha alltid Inotyolsalva hemma! Fungerar superbra mot röda barnrumpor! Finns att köpa på apoteket!

En gång hade min son fått små, små blåsor som det blödde från på rumpan, smörjde på salvan på kvällen och morgonen därpå var det redan mycket bättre och andra dygnet var allt borta! Underbar salva!

Celie

lillT
4 lillT
9 år sedan ´

Sv: Hjälp en mamma - skriv en recension

Packa ner sempers magdroppar och minifom i BB-väskan för att undvika att bebis får ont i magen och skricker hela nätterna:) 

9 år sedan ´

Sv: Hjälp en mamma - skriv en recension

hmm, Miniform är förbjuden i Norge, jag har dock inte tagit reda på varför samt att i USA får man inte ge medicin till bebisar under 3mån(vet ej om d gäller hela usa)jag tycker bebisens mage redan går med om så mycke dom första månaderna spec när den ska vänja sig så att hålla på o ge mer än mjölk tycker jag nästan e taskigt, detta är bara min åsikt. finns andra saker som hjälper mot deras magknip utan medicin eller olja o messmör o allt vad folk kommer på; 1. Rapa alltid bebis efter matning(kan även komma upp senare så om bebis ligger o blir röd av gråt nästan direkt ta upp o testa först med att rapa alltid) 2. tryck benen mot magen utifrån o innåt sakta och håll i ca 6sek, upprepa detta antal ggr, ca 5-6ggr, oftast vänjer dig bebis vid detta efter ett tag och börjar tycka om d t.o.m detta hjälper att få ut gaser om man gör rätt, eller hjälper det bebis att göra nr2 och om inget av det lyckas så har man iaf "rört om där inne" så att obehaget åtminstone försvinner. 3 Viktigast är att man matar rätt o försöker få bebis att svälja så lite luft som möjligt vilket kan innebära position samt rätt nappflaska, jag rekommenderar dr Brown wideneck eller mam MEN alla bebisar e olika så prova dig fram. 4. Bebis kan gråta pga h*n fryser/vill ha närhet linda bebis med armar intill din kropp ganska tight, glöm inte öron och fötter, eller för h*n e för varm. Funkar det inte sätt på en fin låt, helst med video sen när dom blir lite större. Har bebis gråtit i en timme i streck försök med ett bad om inget av det andra hjälpt, ibland kan man även tvätta av ansiktet bara. Viktigt är också att man ger rätt mjölk som mättar o inte ger magproblem, jag provade 4 olika ersättningar innan vi hittade rätt, dessutom tillsätter jag 10ml liter vatten i varje flaska hon får. Nej nu ska jag sluta, e väldigt rastlös och SÖMNIG och dessutom tror jag inte på kolik, kan bara ta tid att hitta allt som passar d lilla livet :)
2012 Augusti flicka 2013 Oktober 2 pojkar 2014 Maj missfall Sladdis(enligt mig) verkstad igång :D
9 år sedan ´

Sv: Hjälp en mamma - skriv en recension

Super bra tråd! Väntar mitt första barn :)

Mamma till finaste William <3
lillT
4 lillT
9 år sedan ´

Sv: Hjälp en mamma - skriv en recension

Shiana1985: Vi fick rådet av bm på BB och bm på BVC att använda dessa då jag ammade och gav ersättning. Han fick problem med magen pga ersättningen tar längre tid att smälta än bröstmjölk.

Sempers magdroppar hjälper till att fixa bakteriefloran i  magen och minifom binder luften och för den utåt istället för att den ska lägga sig i magen och orsaka smärta. 

Jag masserade och rapade och matade med MAM:flaskor. Vi hjälpte han även o bajsa massa gånger. Och dropparna hjälpte enormt.

Men visst hade vi kunnat skit i dom o se han skrika av smärta ist. 

9 år sedan ´

Sv: Hjälp en mamma - skriv en recension

Mitt bästa tips är att stå på sig! Känner man att något är fel med bebis både utanpå o när de är innanpå lita på magkänslan, ta emot så mycke råd du kan om allt och va aldrig rädd att fråga. Om det blir jobbigt när man är trött va inte rädd att ta hjälp av familj o vänner med avlsatning även om de bara är en timme så gör de skillnad! Är ensamstående o höll på o gå in i väggen när min son hade kolik och hade svårt att ta hjälp men hellre de än att lida av sömnbrist och frustration..

Fick en fantastiskt vacker son den 1 juni 2012

9 år sedan ´

Sv: Hjälp en mamma - skriv en recension

Miniform går direkt på luften/bubblor/skum i magen och går inte på något sätt ut i kroppen så att avråda att ge Miniform till bebisar med magproblem tycker jag inte känns så jätteschyst mot nyblivna mammor kanske. MEN MIN ÅSIKT!!

Att miniform går direkt på luften och ingen annanstans och driver ut luften är dock fakta. Andra magdroppar har jag inte någon erfarenhet alls av så om det tänker jag inte uttala mig.

Min 2månaders har i alla fall fått miniform sedan 2 veckors ålder eftersom hon hade fruktansvärd magknip och jag försökte med allt innan jag gav upp och frågade BVC om råd. Sen använde jag de i 1 månad utan att hon hade ont någon gång eller på något annat sätt hade problem av det, Sedan slutade jag en vecka och då fick hon ont igen, så nu tänker jag fortsätta med Miniform! Hellre det än att bebis har ont och behöva trycka och greja på magen efter varje amning..

Se det inte som ett påhopp, Sihana, det är det verkligen _ABSOLUT_ inte meningen som på något sätt!! Alla har vi olika åsikter och allas bebisar fungerar olika :-)

 

Jag vill hylla bröstmjölken! Den är helt perfekt till röda barnrumpor, täppta näsor, småsår och allt möjligt!  :-)

 

9 år sedan ´

Sv: Hjälp en mamma - skriv en recension

Sihana! Antar att du inte har haft en bebis med magknip eller kolik... Minifom lindrar mycket till en liten mage som smärtar. Hade det inte varit bra för spädbarn hade det inte sålts och framför allt inte rekommenderats. Jag tror att din lista över hur "man ska göra" för att undvika magknip hos bebisen är sådant som är självklart för alla mammor! Alla bebisar är olika och det finns ingen mall för något. Jag tror att alla gör det bästa för att de små liven ska må så bra som möjligt..

9 år sedan ´

Sv: Hjälp en mamma - skriv en recension

1; det står tydligt i min text att det bara är min åsikt 2; jag va sömnig 3; jag står för vad jag skrivit och eftersom alla är välkomna att ge tips så gjorde jag det 4; jag är ingen läkare och bestämmer inte över någon, som sagt bara vad jag tror och tipsar om. 5; Flingan90, absolut inte :D denna tråden är till för alla och enligt mig är allt välkommet och sen är det upp till var och en hur mycke man tar till sig och inte. När det gäller miniform så måste den vara förbjuden i Norge av ngn anledning samt att USA rekommenderar att man inte ger bebis medicin, och jag förstår att ditt barn blev dålig efter att du slutade med den, magsäcken hade vant sig helt enkelt(tror jag) , känns som man ska låta bebis mage utvecklas i sin takt utan medicin för "hjälper" man den på traven så tar det bara längre tid för magen att förstå hur den ska hantera bubblorna då i detta fall(som sagt, bara vad jag tror) 6; lillfisen, jo min dotter hade stora magproblem men provade mig fram och hon blev bra, förstår inte hur du kan skriva att det jag skrivit är sånt alla mammor vet för nej det stämmer inte alls, träffade en mamma idag vars dotter på 2mån har "kolik" gråter dag o natt, jag tog henne, fick ut lite gaser och rapningar och fick henne att somna direkt efter samt dricka upp hela sin mjölk och sen sov hon gott i 2h vilket var mirakel enligt mamman, denna mamman va helt paff och tackade mig tusen ggr efter alla tipsen jag gav. Jag tror inte att alla gör sitt bästa när dom låter bebis gråta och säger: h*n har kolik, detta bara för att ngn läkare inte vetat vad dom ska göra och säger att det är kolik, min BVC tant bablade myycke om kolik när jag berättade om min ledsna dotter och försökte få mig att tänka okej det är normalt med kolik hos spädbarn och gav mig inte några tips alls överhuvudtaget förutom miniform och semper magdroppar. Man tar reda på så mycke fakta som möjligt och utifrån det går man på sin magkänsla tycker jag. Dessutom så har jag också skrivit att alla bebisar är olika vilket automatiskt betyder att det helt enkelt inte funkar på alla bebisar. Jag glömde däremot nämna det allra viktigaste av allt, att man ska vara så lugn som möjligt i sin bebis omgivning, dom känner lätt av hur man mår och kan påverkas väldigt mycke.
2012 Augusti flicka 2013 Oktober 2 pojkar 2014 Maj missfall Sladdis(enligt mig) verkstad igång :D
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne