Klåda och gallstas?

Vill fråga om någon annan än Betty haft gallstas under graviditeten? Jag tror inte att det är nåt allvarligt men de senaste 2 veckorna har jag haft symtom som delvis stämmer överens med att något är knas med gallan.

1 Har sedan v 20 fått bristningar på magen, de har på senare varit mer ilsket röda och på två strimmor under naveln har jag fått "plitor", dock har jag varit duktig och INTE kliat. Men de senaste 3-4 dagarna har jag fått enorm klåda, smörjer med fet kräm flera gånger per dag.

2 Har noterat "kittfärgad" avföring, reagerade för ett par dagar sedan, dvs avföringen är blek/beige (vanligt vid problem med gallan)

3 Idag mer klåda även på händer och fötter

 

Min BM tittade igår på min mage och gav mig en olja att smörja med men hon hade inte sett såna "plitor" tidigare, kanske ska ringa Barnmorska direkt?

Och om det nu är knas med gallan så är ju inte mina symptom så uttalade egentligen, någon med samma erfarenhet, behövdes läkarkontakt? Är 39+3 så det är ju nära slutet nu, vill inte ränna runt om det troligtvis inte är något..

10 år sedan ´

Sv: Klåda och gallstas?

de misstäkte att jag hade problem med det förra veckan på mvc besöket och jag fock tid morgonen efter att ta blodprover på tom mage, dock tar proverna ett tag att få svar på så inte säkert att man fått det innan bebis är född och oftast så försvinner alla symtom när man väl fött sa de...

[ticker]
10 år sedan ´

Sv: Klåda och gallstas?

Jo har svårt att tro att mina symptom kan klassas som kraftiga i nuläget, får väl helt enkelt berätta om problemet när vi åker in till Förlossningen, för säkerhets skull.

hanab2
5 hanab2
10 år sedan ´

Sv: Klåda och gallstas?

Har bara erfarenhet av ogravida med gallproblem. Gallstas brukar vara smärtsamt, sitter under höger revbensbåge/upptill i magen. Man kan få ont ut i ryggen på hö sida samt upp mot hö skuldra/axel. Kittfärgad avföring och mörkare urin är vanligt. När man får klåda brukar man också vara lite gulare i huden. Känns problemen igen? Kanske att det trycker lite mot tillgångarna men inte helt tätt?? Din bm vet ju så hon borde gå vidare om hon trodde att det kunde vara nån fara... Hoppas det blir bra!
28 år, bor på Orust. Väntar andra barnet.
10 år sedan ´

Sv: Klåda och gallstas?

Hanab; precis tänkt i dina tankegångar. Är inte gul i hyn och urinen ser normal ut, inga smärtor. Bara klådan som accelererat. Ringer BM idag och informerar, antagligen så är det inget att göra, det är ju ändå så nära inpå nu (förhoppningsvis :))

Läste att det är inget att hetsa upp sig för mamman men att barnet kan bli påverkat, då blir man ju lite nojjig..

 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne