Amning som inte fungerar

Jag ammade bra ibörjan (fick 23/8) men så av någon anledning så vägrar han nu ta bröstet. Det hela började för ca 3-4 veckor sedan då han började krångla vid ena bröstet men jag fick det andra att funka. Och så köpte jag ersättning för han var så grinig på kvällarna och vi insåg att han var hungrig. Sedan har det blivit värre och nu vill han inte ta bröstet alls så jag pumpar och får ut allt mindre och mindre. Vad gör jag för fel? 

Är de fler ön jag som har detta eller liknande problem? Jag trodde att det skulle vara enkelt att amma, vi är ju skapta så.

Hjälp och tips är välkommet.

10 år sedan ´

Sv: Amning som inte fungerar

Kämpa på är mitt  råd. Det tog min svägerska 2 månader innan hon fick sin amning att funka. Det är lättare för dom att äta ur flaska än ur bröst. Prata med din BVC sköterka om råd finns hjälp och stöd att få.

Och nä tyvär är det inte alltid lätt att amma.

Lycka till    

10 år sedan ´

Sv: Amning som inte fungerar

Jag har inte heller mjölk så det räcker. Blev så arg på min bvc-sköterska som blev helt upprörd då jag valt att stödmata med ersättning. Hon tyckte att jag gav upp för fort. Men varför ska min pojke vara hungrig och må dåligt bara för att man SKA amma?! Jag börjar nu med att amma på båda brösten för att sedan ge ersättning tills han är mätt. Då jag känner att han mår bra av det har även stressen släppt vilket lett till att jag fått mer mjölk.

Så mitt tips är att se till att ditt barn inte är för hungrigt eller mätt när det ska ta bröstet. Amma i lugn och ro. Börja med lite ersättning om han inte alls vill ta bröstet. Bara så han känner att han kan ligga vid ditt bröst i lugn och ro utan att vara för hungrig. Du ska se att bara du finner lugnet igen så kommer han att ta bröstet. Och sen är det som sagt var bara att stödmata med ersättning. Jag anser det vara bättre att han får i sig lite bröstmjölk än ingen alls vilket blir fallet om man blir stressad.

Det är svårt med amning för de flesta av oss. Så du är inte ensam :)

Lycka till!

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne