Ont i bröstvårtorna!

Har riktigt ont i bröstbvårtorna till och från, svider ordentligt.

Någon som vet varför?

alexvi
2 alexvi
10 år sedan ´

Sv: Ont i bröstvårtorna!

Ja, bröstvårtsproblem har jag också haft kan man lugnt säga! Har inåtvända bröstvårtor och har nog provat allt som går snart. Pumpade i början, sedan provade vi amningsnapp som jag sedan blev tillsagd att lägga ifrån mig igen för det störde barnets amningteknik. När jag sedan provade att amma utan fick jag fullt av blåsor på bröstvårtan som sprack och allt blev blodigt och sårigt. Började pumpa igen för att inte allt skulle stocka sig i brösten. Nu har jag återupptagit amningsnappen igen. Vågar inte amma utan med tanke på hur det gick när vi provade.

Ändå är bröstvårtorna ömma ibland och röda och ja svider. Jag har provat speciella amningsinlägg från promix som gör susen. Bröstvårtorna kommer inte i kontakt med något tyg utan får lufttorka.Smörj in brösten med bröstmjölk efter amning, det kan funka. Sedan tror jag att det är viktigt att man inte går med blött i BHn utan byter inlägg ofta.

Fick även ett tips från amningshjälpen att man kan klippa ut koppar från äggkartongerna och sätta över bröstvårtorna för att skapa luft mellan tyg och bröstvårta.(Budgetvarianten på amningsinläggen)

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne