Ont i lederna.

Hej jag undrar om det är fler än jag som har problem med lederna i fingrarna? Jag kan få jätteont i dem och jag ser ju att de är svullna och lite vatten i dem. Även fötterna spökar. Nån som har något tips på hur man kan få ner svullnaden och värken. Det är ju inte långt kvar nu. Är beräknad till 7/8 så jag kan nog stå ut med fingrarna å fötterna. Somnar era fingrar också? Min sambo masserar dem mycket men det verkar bara hjälpa precis när han gör det å han kan ju inte massera 24 timmar om dagen.
10 år sedan ´

Sv: Ont i lederna.

Det kallas för karpaltunnelsyndrom, jag har detsamma. Hämtat från nätet: "För de allra flesta gravida kvinnor är symptomen värst på natten. När du känner att det börjar sticka är det bra att ändra läge, det kan underlätta mycket. Försök att inte ligga på händerna när du sover. Om du har ont när du ligger i sängen, kan du prova att skaka händerna tills smärtan och domningarna lättar. 

Att regelbundet böja och röra på fingrarna och händerna under dagen kan också hjälpa. Undvik om möjligt arbeten med monotona handrörelser eftersom detta kan förvärra symptomen. Att sitta med händerna högt, t ex med armen längs ryggstödet på soffan när du tittar på TV, hjälper ofta." 

Lite tips i alla fall. Som tur var går det tillbaka efter att man fött och svullnaderna går ner. Så vi får bita ihop ett tag till-. Lycka till!

 


 

HannaA
5 HannaA
10 år sedan ´

Sv: Ont i lederna.

Jag tror att jag känner ungefär detsamma. Dock känner jag av det mer eller mindre under hela dagarna, men på morgonen/natten är det som värst, gör väldigt ont att böja fingrarna :/ har inte svullnat så mycket om händer/fingrar, men fötterna däremot ser ut som två tegelstenar. När jag går upp på natten/morgonen så brukar jag skölja händerna med kallt vatten, det hjälper kanske inte så mycket men det är väldigt skönt iallafall! :)

10 år sedan ´

Sv: Ont i lederna.

Även om det känns ologiskt så ska man dricka massor av vatten för att driva vätska ur kroppen.. stödstrumpor är osexigt, men hjälper!
10 år sedan ´

Sv: Ont i lederna.

Att dricka vatten funkar bra för mig iaf :) konstigt nog så funkar vatten för att man inte ska bli så vätskefylld!
10 år sedan ´

Sv: Ont i lederna.

Om det inte är karpaltunnel...så KAN det vara typ foglossning.  Relaxinet i kroppen som gör så bäckenet ska luckra upp sej och "gå i sär" går ju ut i hela kroppen. Man kan få foglossning överallt även om det är vanligast där den gör nytta. Själv har jag haft stora problem med revbenen under nästan hela graviditeten pga detta.

Har en son född augusti -12 och en dotter född dec -14.

Hade ett sent mf i början av -14

ellars
2 ellars
10 år sedan ´

Sv: Ont i lederna.

mitt tips är att kontakta en arbetsterapeut, jag beskrev mina besvär och fick skenor att ha på natten, mycket bra:) Betalade 100 för besök och skenor och det var det lätt värt:)

muminn
2 muminn
10 år sedan ´

Sv: Ont i lederna.

Jag har också fått det där eländet. Det gör ont i händerna på nätterna, speciellt i lederna. Min barnmorska tipsade om handledsstöd för att undvika att böja handlederna, så nu sover jag med mina inlineshandledsskydd. Fast jag vet inte om det hjälper nåt, det gör ont ändå, hoppas bara att det går över efter förlossningen. Knappt tre veckor kvar..

10 år sedan ´

Sv: Ont i lederna.

Känt av karpaltunnelsyndromet i en vecka nu (är i v39) och fick låna min mors handledsskena för vänster hand är värst. Första natten jag sov med den så hjälpte den direkt! Rekommenderas om det är riktigt jobbiga besvär. Höger är dock mildare, får domningar hela tiden men det går över om man tränar händerna ibland :)
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne