ylvis
3 ylvis

Veckorna tickar ner.. Hur går det?

Hej!

Hur går det för er Julimammor?

Jag är i vecka 33+6 BF 17/7 (andra graviditeten)

Jag känner mig stor och otymplig, vill att bebisen ska komma snart! Har ont av foglossning och tycker att det trycker neråt av den stora magen.

Bebisen rör sig mycket där inne. Mysigt :)

Jag har många sammandragningar varje dag, de kommer titt som tätt.

Känner mig konstant kissnödig och springer på toa konstant känns det som.

Vill att bebisen stannar där inne någon vecka till, tills graviditeten räknas som fullgången, men i vecka 37-38 är den MER ÄN VÄLKOMMEN! Längtar tills jag får hålla den lill*  i min famn och bebismysa!

Hur går det för er??

Har ni kännt av några förlossningstecken?

Är ni också trötta på graviditeten eller njuter ni bara av magen ;)

Kramar

 

Anziii
2 Anziii
11 år sedan ´

Sv: Veckorna tickar ner.. Hur går det?

Hej hopp!

Jag är i v 35+5 och kan meddela att jag är helt färdig med graviditeten. Har känt mig enorm sedan v30 och börjar nästan tro, att "så här kommer livet förbli". Att vara stor & osmidig, att inte nå sina fötter o använda skohornet som en hjälppinne för att få på sig skor, att låta som en snuskgubbe när jag andas, halsbränna och en bebbe som buffar på mig 24/7, långa nätter av pisspauser, mina hemska gravidhormoner som tar mig på en bergodalbana upp/ned/sidvärts i högsta möjliga hastighet och denna väntan... Aldrig har 9/10månader varit såå långa! Försökte mig på att städa igår ca 2tim, det fick jag känna av resten av dagen med sammandragningar, molande värk och foglossningar som ilar till sin förbannelse. Allt detta har kommit nu i slutet, innan har jag ändå mått helt ok. Nu börjar jag snart bli apatisk men försöker se positivt och intala mig att det KAN gå över tiden. Jag är bär på första barnet och det ska ju vara vanligare att gå över tiden då...

Vissa dagar lyckas jag nästan lura mig själv och mår ok men tycker det börjar bli drygt nu. Längtar efter bebisen något så enormt! Hur ska man fördriva sista tiden? Jag har börjat fika/luncha med mammorna i föräldragruppen ca en gång/veckan, men sen då?

Min bebis har nästan fixerat sig och när hon rör sig för häftigt, ilar det i bäckenbenet, speciellt i fram. På fredag ska vi träffa bm för att sammanfatta graviditeten, detta gör man här, i stället för förlossningsbrev. BB-väskan är halvfärdigt packad. Hur har ni det? Jag kan ju inte packa kläder till mig själv idag, då jag använder allt jag får plats i. Hygienartiklarna används ju oxå dagligen o lite svåra att packa, precis som mobilladdaren.

Vår bebis är beräknad till 4/7 men jag skulle bli superglad om hon råkade titta ut i juni redan:) Hoppas ni juli-mammor mår bra!

11 år sedan ´

Sv: Veckorna tickar ner.. Hur går det?

 

Hej hej. Har BF 2 Juli så är i v 36+0 (37) idag. Har mått hyffsat bra fram till för ett par veckor sen. Då började illa mående krypa på och tryck neråt.. Bebis är fixerad och inte ruckbar längre. Har kass kondition och känner mig ofta överansträngd. Det är vårat första barn så man vet ju inte riktigt hur det ska kännas. Är mer än redo att bli mamma om en vecka eller två =) BB väskan är packad och näst intill klar =) Är trött hela tiden då jag inte hittar någon bekväm sovställniong, någon som har tips =)?? Hoppas att det går bra för er alla =) Lycka till =)

 

JeeA87
4 JeeA87
11 år sedan ´

Sv: Veckorna tickar ner.. Hur går det?

Tiden går sjukt fort:) BF 3 juli:) men hoppas lill*n vill titta ut tidigare :) annars har min grav varit bra, förutom foglossningar och förvärkana som är stup i ett:-/ lycka till!!!
11 år sedan ´

Sv: Veckorna tickar ner.. Hur går det?

35+0 idag och både längtar efter att bebben skall komma samidigt som jag vill att den stannar där inne ett tag till. Är sjukskriven fram till förlossning sedan 2 veckor tillbaka pga sammandragningar så det är mkt vila. Har inte riktigt allt klart ännu och tänkte börja packa väskan i veckan. Var hos BM idag och nu är bebisen fixerad. Kan knappt fatta att om ett par veckor så skall man få en bebis!!!

11 år sedan ´

Sv: Veckorna tickar ner.. Hur går det?

Jag har BF 1 juli och börjar bli lite trött på det här. Vi är mitt uppe i en flytt och ska byta stad de närmsta 2 veckorna... börjar inse att det kanske inte var den bästa tiden att flytta... På ett sätt hoppas jag att bebisen stannar inne till mitten av juli så vi hinner få iordning allt, men helst får den gärna komma nu!

Jag har svårt att packa BB väskan- som Anzii sa så använder man ju mycket av det som man vill ha med?

Ibland, oftast på fm känner jag mig jättepigg och tänker inte på att jag är gravid, jag jobbar som vanligt och grejar och donar- och så smäller det till på kvällen då jag får en sån extrem trötthet som jag aldrig känt tidigare och sammandragningar och värk...

Men det är ändå lite mysigt att vara så här stor, vagga fram och känna när den sparkar. Jag kommer nog sakna det lite också...

 

11 år sedan ´

Sv: Veckorna tickar ner.. Hur går det?

Har BF 21 juli... Känns rätt så skönt just nu att det inte är så varmt ute :)
Bebis rör sig typ...hela tiden... Lite jobbigt faktiskt! Speciellt när man varit uppe på toa mitt i natten och försöker somna om ;)

Hoppas han/hon vill komma ut iaf några dagar tidigare...

Har inte känt av några sammandragningar/förvärkar än, dock är det min första graviditet så vet ju inte heller direkt hur sånna känns... Men antar att jag kommer märka :)

Hoppas det går bra för er alla!!

11 år sedan ´

Sv: Veckorna tickar ner.. Hur går det?

Hej, Går in i v35 imorgon (34+0) och jag mår väldigt bra:) har inte tröttnat än, men längtar jätte mycket till bebisen är här:) har BF 21/7 men gör ju inget om den kommer lite tidigare i juli ;) har kännt av lite foglossning men inte så mycket än, sammandragningarna kommer när jag går längre sträckor. Mina nära o kära brukar skratta åt mig när jag ska böja mig ner o ta upp nått från golvet, vilket jag kan förstå för jag kan inte se klok ut med benen en km avstånd från varann haha;) bebisen sparkar o rör sig väldigt mycket:) men som sagt längtar super mycket till våran lilla bebisen är här:)
11 år sedan ´

Sv: Veckorna tickar ner.. Hur går det?

Halloj! Är nu i v 35+1 och det går fort nu för min del...bara 34 dagar kvar (bf 14 juli)! Har precis tagit ut semester nu så ska bara ta det lugnt och njuta av ensamtiden med sambon innan vår famlij blir verklighet!  Allting är klart, förutom den där väskan men den tar jag och fixar med typ två veckor innan och det absolut sista samma dag den vill ut .

Har lite sammandragningar, inte så jobbiga men nu har den lille hittat mina revben så de har börjat öma rätt rejält nu de senaste dagarna...Allt blir lite jobbigare då men jag kan stå ut, bara 5 v till!

Trrkek
2 Trrkek
11 år sedan ´

Sv: Veckorna tickar ner.. Hur går det?

Hejhej!

Är i v 34+2, bf 21 juli! Psykiskt mår jag bra, men kroppen vill inte riktigt hänga med längre. Jag är stor och tjock och klumpig som en valross, och så fort jag rör mig sätter både foglossning och smärtsamma sammandragningar igång... varit på förlossningen en sväng och fått lite värkstoppande Bricanyl pga regelbundna förvärkar (3 min mellanrum) som vägrade ge med sig. Då blev man allt lite orolig, även om bebis säkert skulle klara sig fint om han valde att komma nu. 

Både jag och sambon är galet otåliga. Allt är fixat med barnrummet, BB-väskan så gott som packad eftersom det verkade bli lite bråttom där ett tag, bilstolsbasen monterad... två veckor till får han gärna stanna i magen och växa till sig, men sedan är jag inte direkt ledsen om han kommer så man äntligen får träffa den där lille sparkkungen! =)

11 år sedan ´

Sv: Veckorna tickar ner.. Hur går det?

hej för mej har det gått mindre bra sista veckan...är idag i v36+0.

fick åka in förra söndagen till förlossning med konstig magvärk, vilket visade sig vara en väldigt ful infekterad blindtarm :( så nu är man nyopererad och har ett sår på ca 10cm, kan bara ligga på vänster sida. sova har jag knappt gjort på flera dagar...känner mej bara hel slut och förstörd.

hade ett tungt arbete innan så jag hade blivit beviljad havandeskapspennning och tyckte de skulle bli så skönt och få vara hemma och "boa" in sig. har inte ens hunnit handla alla grejer. men istället vart man alldeles handikappad :(

hoppas verkligen det vänder med smärtan snart, men har bara gått  en vecka idag så dröjer väl en tag till.

 

nu känns de som jag bara tok gnäller, men är så slut

 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne