Vattniga flytningar vs. fostervatten

Hej alla!

Tänkte höra nu när vi  närmar oss bf, är det någon mer än jag som inte vet varken ut el in när det kommer till vattniga flytningar vs. fostervatten?

Jag har så det känns att det rinner ut och det är inte urin, utan klart och luktfritt, läst runt lite att man kan få vattninga flytningar på slut tampen. Hur i hela friden ska man veta? ska till bm på onsdag men henne har jag inte så stort förtroende för, känns bättre att fråga andra som är i samma sitts.

Känns för futtigt att åka in till förlossningen för också, jag har inte ont alls, el inga tecken på att fl skulle vara i antågande.

Mvh K.katten

11 år sedan ´

Sv: Vattniga flytningar vs. fostervatten

Hej!

Jag har samma problem och jag trodde det var första vatten och sprang in till förlossning  2ggr men nej, det var inte det. så  jag tror det är många som får vattning flyttningar i slutet.

Bäst du ringer fl för kontroll iaf.

Har beben vänt på sig till rätta nu? 

MVH/Kassy

11 år sedan ´

Sv: Vattniga flytningar vs. fostervatten

Men det är så sjukt komstigt att flytningarna kan bli så! det borde naturen skött bättre så man inte blir förvillad!

Jag gillar att gå och simma om förmiddagarna, så det är främst infektionsrisken jag fasar för,  Men känns bättre att veta att det kan vara bara flytningar.

 Ja, nu har min bebis vänt på sig!:) så vi slipper vändningsförsök etc.:) men den är nog inte fixerad för den byter sida hela tiden, din som är fixerad, ligger den stilla i mitten då el känner man det inte när den fixerar sig?

mvh!

11 år sedan ´

Sv: Vattniga flytningar vs. fostervatten

Vad bra!

Hör med FL först innan du forts med simmning för att vara på säkra sida.

Det gå så snabb med kontroll, då vet man om det är förstervetten är ej.

Jag vet inte riktigt hur det känns, min bm sa att  min var fixerat men på fl de sa att den är inte och kanske inte kommer att göra för att det är inte första barn.

Hon har huv neråt och det svider ibl när hon rör på huvud och ibl hon byter sida osv.

Det ända jag är medveten om är minskad rörelser, ändrad rutiner på bebisen och har varit känd nu på FL. Ingen fel på bebis och den växer på.

2,7kg var den i v35, hur myket växer din?

mvh

11 år sedan ´

Sv: Vattniga flytningar vs. fostervatten

Jag har också funderat på hur man ska veta skillnaden mellan flytningar och fostervatten. Nu har mina lugnat sig lite, är inte lika "vattniga" längre, så det var bara flytningar. Men jag är också iväg och simmar och är lite orolig p.g.a. infektionsrisken. Jag håller med att naturen borde ha skött det bättre, haha!

Vad skönt Klockarkatten att din bebis vänt på sig. Min var fixerad på senaste bm-besöket, men jag har inte märkt nån skillnad från innan. Rörelserna minskade/ändrades för flera veckor sen, men bebisen mår bra därinne iaf. Hon har hela tiden legat med ryggen på höger sida och gör det fortfarande, men vad jag förstår kan själva kroppen flyttas runt även när de fixerat sig...

11 år sedan ´

Sv: Vattniga flytningar vs. fostervatten

Kassie; Alltså vad är det med vissa bm?  din har inte koll på fixering, min visste inte ens om den var upp eller ner på bebisen! :)

får se om det rinner  ordentligt denna vecka också .då åker jag in och kollar om det är fostervatten Googlade tjejjer som haft det rinnande ner för benen och åkt in och tom. då var det kraftiga flytningar! helt sjukt! hoppas inte på den...:) Ja, jag läste att du åkt in, vad skönt att din bebis mådde bra, jag var inne för ca 2 v. sedan å kollade vår efterom den minskat så i sina rörelser också, men allt var bra där med:)

Jag vet ju dock inte vad den väger å så nu, jag fick bara tul i vecka 32, å sedan har den följt sin kurva på magmåttet, 1 cm i veckan, men min borde ju ligga i samma viktklass som din, de var ju båda lite runda vid vecka 32:)

AmmiBammi; Aha! jag trodde att det skulle kännas när de fixerade sig, det är så svårt att föreställa sig hur de eg. ligger där inne, om din lilla har ryggen på höger sida, sparkar den dig då vid vänster reben eller längre ner vid mitten på magen?

Jag har försökt få ut lite "hur ligger bebisen" info fr bm, men hon verkar ju veta lika lite som jag, ingen hit den tanten.

 

11 år sedan ´

Sv: Vattniga flytningar vs. fostervatten

Min bebis väger istället i underkant. På senaste tul:et vägde hon 2388g och det var i v. 37... Ska på ett till nästa vecka för att se att hon växt till sig lite. Mig mage växer iaf nu.

Klockarkatten: Jag känner bebisens rygg väldigt tydligt, den är hård (ryggraden) och börjar långt upp på höger sida och går hela vägen ner. Så min högra sida av magen är nästan alltid hård för att hon ligger där... När bm kände om huvudet var fixerat fick jag också känna och då kände man rundningen, men då tryckte hon jättehårt, så det vågar jag inte göra själv hemma. :) Jag skulle inte själv känna skillnad på huvud och rumpa t.ex.... 

Bebisen sparkar nästan uteslutande på vänster sida, men det varierar faktiskt från uppe eller nere. I början var det mest upp mot revbenen, men nu är det lite överallt. Antar att det är både händer och fötter som rör sig. En av fötterna känns alltid jättetydligt när den drar sig över magen. Det både syns och kan göra jätteont.

När bebisen har hicka känns det långt ner på höger sida, ett litet tickande/pulserande. Hickan känns mest under bebisens nacke, bak på ryggen, så det kan va nåt att leta efter. :)

Min bm trycker som sagt ganska hårt när hon känner på magen och då känner man ju såklart tydligare de olika delarna, så om du vågar trycka lite kan du säkert känna mer. :)

MissT
3 MissT
11 år sedan ´

Sv: Vattniga flytningar vs. fostervatten

Jag har nog haft samma som dig, vattning flytning. Får även ut delar av slemmisen varje dag. När "flytningen" upptäcktes trodde jag det var fostervatten, men jag avvaktade och såg om det kom mer, vilket det inte gjorde. Så det var nog bara flytning. 

Nu är jag i v40 v39+1 och är väldigt less på att vara gravid. Inte när lillis knölar runt i magen, det är mysigt. Men att inte kunna sova eller röra på mig som jag vill. Är stel som en pinne och smidig som ett kylskåp. Men ändå fick jag för mig att tvätta sängen, soffan och dammsuga hela huset igår. 

Dock ingen bäbis än. Tror jag ska mummsa på lite färsk ananas ikväll, kanske sätter igång då. 

•° ★ Orion 2012.04.08 ★°•

 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne