Mahlin
2 Mahlin

Hur mkt har ni gått upp i vikt?

Fick nästan lite ångest i morse då jag ställde mej på vågen och den visade 59 kg ( jag är medveten om att det inte är mkt) men jag vägde ca 53 innan graviditeten å är i v 16-17 nu!.  läste att det var "normalt" att gå upp 2-4,5 kg i min vecka å jag har ju gått upp 6 kg redan.

jag tycker jag äter ganska normalt och tränar ca 3 gngr i veckan vilket jag också gjorde tidigare, det är klart att det nog blir mer småätande nu p ga att jag mått bättre i illamåendet du jag ätit ngt.

Men hur gör ni andra med maten?, tycker det är svårt. har tidigare bantat åså ganska mkt men det är ju helt fel nu när man är gravid men jag vill inte bli överviktig häller, det viktigaste är såklart att bebisen mår bra.

Men jag vill hitta rätt balans, att man äter det man behöver men inte i onödan. Hur och vad äter ni? KRAM PÅ ER

11 år sedan ´

Sv: Hur mkt har ni gått upp i vikt?

Jag har gått upp 6 kg och jag är i v.19. Men jag får skylla mig själv lite, eftersom jag har börjat äta ganska mycket nu. Måste nog ta och lugna mig lite med maten tror jag. :)
11 år sedan ´

Sv: Hur mkt har ni gått upp i vikt?

Har gått upp ca 3 kg och går in i vecka 19 nu.

 

 

11 år sedan ´

Sv: Hur mkt har ni gått upp i vikt?

är i v.19 och har gått upp ca 5-6 kg, vågen har tack och lov stått still de senaste 3 veckorna så redan i v. 16 hade jag gått upp ca 5 kg. Jag äter som jag alltid har gjort, lite mer godsaker bara, kan inte hålla mig ifrån :oo haha. Jag tror inte man ska tänka för mycket på vad som är normalt och inte att gå upp, vissa går ju upp mycket i början och andra går upp mycket i slutet av graviditeten, så länge man själv och bebisen mår bra och man äter och rör sig som man ska, då är allt bra tror jag :)) 

ylvis
3 ylvis
11 år sedan ´

Sv: Hur mkt har ni gått upp i vikt?

Jag är i vecka 17, har ingen våg hemma så jag har ingen aning. Har inte vägt mig sedan inskrivningen i vecka 11.. Ska bli spännande att se nästa gång hur mycket jag gått upp.. För mage, det har jag verkligen!

11 år sedan ´

Sv: Hur mkt har ni gått upp i vikt?

Är i v.13 och har gått upp 0,5 kg, vilket känns otroligt skönt! Första graviditeten hade jag gått upp 4 kg till samma vecka och den graviditeten slutade med 30 kg+ vilket inte alls var trevligt.. Men kilona försvinner efter graviditeten, tycker inte man ska oroa sig alls för det om man lever något så när hälsosamt.

11 år sedan ´

Sv: Hur mkt har ni gått upp i vikt?

Är i v 19 nu och har gått upp 4 kg lite drygt!
Anziii
2 Anziii
11 år sedan ´

Sv: Hur mkt har ni gått upp i vikt?

Då jag har ganska högt BMI så är det "farligt" att gå upp för mycket i vikt för mig. Har dock en underbar barnmorska som sa att hon va trött på allt snack om vikten och blev inte invägd på inskrivingen. Har nu vägt mig hemma i v.19 och ser till min förtjusning att jag endast ökat med 3kg och av dessa är en mage synlig oxå :D Jag har efter flera år kämpandes med vikten bara lagt ned det och äter numera det jag känner för men med mycket grönsaker, frukt och annan näringsrik kost för barnets skull. Plötsligt var det inte lika intressant med mat, nu när jag väl "tillåter" mig... Jag tycker alla ska bara njuta av denna underbara tid vi går igenom nu!

ewans
2 ewans
11 år sedan ´

Sv: Hur mkt har ni gått upp i vikt?

Är i vecka 17 och har gått upp 0,8kg, och en stor mage har jag med! :) Är mycket nöjd! Äter som jag ska och rör mycket på mig, vattengympa för gravida en gång i veckan och mycket promemader :) 

11 år sedan ´

Sv: Hur mkt har ni gått upp i vikt?

Jag är i vecka 27 och har ökat 6-7 kilo.

Alla är ju olika...huvudsaken är ju att barnet mår bra och att man äter sådant som stärker barnet.

Kilon som blir för många kan man ta bort efteråt.

Migos
3 Migos
11 år sedan ´

Sv: Hur mkt har ni gått upp i vikt?

Jag har vägt under 60 innan båda graviditeterna här (alltså gått ned emellan oxå! :D) men gått upp ganska mycket mer i början än normalkurvorna säger. Men sen någonstans i vecka 20 har det stannat av och nu i v 27 är ju under normalkurvan i viktuppgång, precis som förra gången. Jag har inte slutat äta inte dundertränat heller utan det verkar vara kroppens egen kurva. Jag har samma jeans nu som jag fick byta till i v 10.

Jag tror att eftersom jag inte vägde så mycket från början, går upp mer att starta med för att bunkra upp lite och jag har tillåtit det att ske genom att fortsätta äta normalt. Jag har inte slutat på någon extrem vikt, förra vikten blev allt 11 kg. Vilket snabbt gick tillbaka.

Men visst får man lite ångest, rent procentuellt är det större när man är mindre och är man liten så märks det mer. Fast inget att oroa sig över, så sunt att reflektera över bara!

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne