0

Hur berättade ni för nya mor- och farföräldrarna?

Hej.

Tänkte starta en ny trevlig rolig tråd.


Ännu har jag inte berättat för min mamma och pappa ínte helller svärmor. Men igår köpte jag tre st stora svarta thé koppar och guldfärg för keramik. På dessa koppar har jag skrivit: "Jag ska bli mormor" resp. farmor, morfar.. De kommer få deras kopp inslagen i papper med förklaringen att det är en present från våran resa utomlands, vilken det sannerligen är eftersom vårat pyre blev till på semestern.. hihi


Hur gjorde du/ni när du/ni berättade för familjen? Hittade du/ni på något speciellt sätt eller slank det bara ur munnen? När berättade du/ni? Eller har du/ni inte berättat ännu??

14 år sedan ´

Sv: Hur berättade ni för nya mor- och farföräldrarna?

Jag och min sambo bokade tid på en privatklinik för att göra ett ultraljud (i vecka 11) och spelade in det på DVD som man kunde ha som tillval vid besöket. Sen samlade vi familjen och sa att vi ville visa lite foton, vi hade köpt en ny proffs kamera just innan vi själva visste att vi väntade barn då min sambo jobbar inom fotobranchen så för dom var det inget onormalt. Alla satte sig ned och sen slog vi på filmen.. det tog ett tag innan myntet trillade ner, sen kom det glädjetårar, skrik och kramar =)


Lycka till, det är härligt att få berätta en sådan nyhet, det kommer säkert gå jättebra!

Varma hälsningar,

Alexandra

0
14 år sedan ´

Sv: Hur berättade ni för nya mor- och farföräldrarna?

Rolig idé det där med kopparna.


Då jag bor nästan 50 mil från mina föräldrar så valde jag att tala om det via telefon. När jag ringde var det pappa som svarade och jag frågade först bara hur det var och så. Sen sa jag att jag hade en sak att berätta…

När jag sa att “Du ska bli morfar” så blev det först tyst ett par sekunder och sen bröt pappa ihop totalt, jag hörde hur han grät och mamma tog luren ifrån honom. Lite panikslagen frågade hon om allt var bra och när jag svarade ja så frågade hon om jag var gravid och ja…det var jag ju.

Även hon blev jätteglad och vi pratade om lite allt möjligt ett par minuter. När pappa hade lugnat ner sig igen så ville han prata med mig igen och fick snörvlande fram att det här har han väntat på länge att få höra.

Det värmde djupt in i hjärtat på mig. :)


Blivande farmor och farfar fick min sambo berätta för. Vi satt och fikade där en dag och han sa att dom skulle få en ny titel. Svärmor tittade på mig och frågade direkt och hon skulle bli farmor när vi sa ja så slängde hon sig runt halsen på oss. Även “farfar” blev glad men visade det lite mer återhållsamt. :)
0
14 år sedan ´

Sv: Hur berättade ni för nya mor- och farföräldrarna?

Är det hormonerna eller? Jag sitter och snörvlar när jag läser era berättelser.. Glad Jag längtar så efter att se våra familjers reaktion. Jag ska åka ner till mina föräldrar i helgen, (som bor 100 mil bort) och berätta öga mot öga.. ikväll blir det svärmor som får besked.. återkommer med reaktionerna.. Skrattande

Jolie
0 jolie
14 år sedan ´

Sv: Hur berättade ni för nya mor- och farföräldrarna?

Det var min sambo som ringde till sin mamma och berättade att vi väntade barn. Hon blev jätteglad och ringde hela världen runt och berättade nyheten, den kvällen satt vi i telefonen må jag säga.

Det vart jobbigare för mig att berätta till mina föräldrar, det var min sambo som började när vi satt under middagen tillsammans med dom "jo vi har något vi vill berätta.. Ida?" Jag började skaka och straxs där på började jag gråta och sprang därifrån jag tyckte det blev jättejobbigt.


Pappa kom till mig på balkongen där jag satt och sa, du behöver inte förklara jag förstår, grattis.. Jag älskar dig, det kommer gå så bra det här och du kommer bli den bästa mamma utav dom alla, det känner jag på mig. Sedan började han gråta och där stog vi och kramade varandra.


Vi gick tillbaka till bords där satt mamma helt chockad och sa inte ett ord, det ända som kom ut ur hennes mun var: "jaha, aha, jaha" Pappa gratulerade min sambo och sa "morsan kom igen nu, vakna!" Då började mamma också gråta och berättade att dom alltid kommer finnas vid våran sida.

Det var min berättelse det! Snipp snapp slut, så var sagan slut. :)

Lycka till allihopa, och ni som än inte har berättat, det är inte så farligt ändå! Det känns dubbelt så skönt efter ni sagt det. Kramar!!

14 år sedan ´

Sv: Hur berättade ni för nya mor- och farföräldrarna?

Vi har inte berättat ännu men funderar på att antingen göra foton av ul bilder och rama in ....eller sätta på storebröderna tröjor där det står jag ska bli storebror på...

14 år sedan ´

Sv: Hur berättade ni för nya mor- och farföräldrarna?

Vi ringde den blivande farmorn och sa hej farmor hon blev jätteglad och ringer nu varje dag Skrattande men min mamma mormor alltså har vi inte talat om det för ännu vet inte hur vi ska säga det men vi tänkte ändå vänta lite till innan vi säger något till dom största riskerna är över.. Men svärmor har frågat ett tag om när hon ska få barnbarn blir hennes första men min mammas tredje..


Lycka till allihopa

Varma hälsningar

marmir
0 marmir
14 år sedan ´

Sv: Hur berättade ni för nya mor- och farföräldrarna?

Jag berättade för min lillasyster idag.

Så här gick det till, hon fyller år idag och jag skrev ett födelsedagskort där det stod: Grattis på Födelsedagen moster Sara.

Jag önskar bara att jag hade haft en kamera så att fler hade fått se hennes min. Den kommer jag aldrig att glömma. Det var värt att hålla tyst ända tills idag.

Min syster har väntat och tjatat i flera år så hon har redan börjat planera inför bebisen.


Lycka till ni andra

Det är värt att det att dela det med anhöriga, Ordspråket delad glädje är dubbelglädje stämmer verkligen.


14 år sedan ´

Sv:

Oj oj oj, som tårarna rinner när man läser om hur Ni berättat.

Min pojkvän ringde upp sin mamma strax efter att han just pratat med henne och sa: "Jo, jag glömde att berätta en sak, du ska bli farmor!" Hon började stortjuta i telefonen och skrek ut över hela Willys :"JAG SKA BLI FARMOR!" Så ganska många där inne vet nog hur det ligger till ;)

Jag däremot ringde upp min mamma och sa: "Jag måste berätta en sak för dig." -"Jaha." -"Jo, kan du gissa?" -"Antingen har du fått ett jobb som du är jätteglad över, eller så har du inte fått din mens." -"Jo, för du ska bli mormor!" -"Va kul, fast det förstod jag ju nästan, eftersom du inte trodde att du skulle få din mens förra månaden ;)"

Sen var det att ringa pappa och säga: "jag måste berätta en sak för dig." -"Jaså?" -"Jo, det är så att du ska bli morfar!" -"JO, VA ROLIGT!"

Min pojkvän ringde sedan sin syster och sa: "Gabriel ska få en kusin!" Även hon började gråta och sa: -"Ja visste de!! Grattis, lycka till!"

Alla mina kompisar började också gråta när jag berättade det, men jag har nog itne fattat det förrän nu, för nu rinner verkligen glädjetårar. :) Det ska bli så underbart med en liten bebis att få ge sin kärlek till.

Lycka till alla blivande mammor och pappor ute i landet!!

miiika
4 miiika
14 år sedan ´

Sv:

de e väl en kul sak att få (muggarna). tycker du ska ge dom de.

14 år sedan ´

Sv:

Hej

Jag har bestællt muggar dær det ska stå du ska bli mormor/morfar och tryckt ultraljudsbilden, Passar bra i julklapp. Då kommer jag vara i 14-+5 så jag hoppas att inte magen avsløjar mig først om jag fått någon. Det blir deras førsta barnbarn

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne