räkna ut graviditetsveckan??

Man räknar ju graviditets tiden efter sista mensens första dag..men oftast på ul så drar läkaren av en vecka...min fråga är viket system ska man gå efter när man är orolig för missfall före 12 veckan?? Är de efter ul eller mensen man ska gå efter...jätte tacksam för svar.

15 år sedan ´

Sv: räkna ut graviditetsveckan??

Man räknar väl mensens första dag som dag 1 så egentligen är det ju inte riktigt ngt riktigt på g förrens typ dag 10-14.

Efter v 12 miskar ju risken för missfall så det är ju när du har gått 12+0. När man är 12+1 är du inne i vecka 13 då är det lite säkrare=)

Kram

Sischa
0 sischa
15 år sedan ´

Sv: räkna ut graviditetsveckan??

mariella sa:

Man räknar ju graviditets tiden efter sista mensens första dag..men oftast på ul så drar läkaren av en vecka…min fråga är viket system ska man gå efter när man är orolig för missfall före 12 veckan?? Är de efter ul eller mensen man ska gå efter…jätte tacksam för svar.


Veronican svarade bra. Jag kan också tillägga att efter vecka 10 minskar riskerna för missfall för att i stort sett försvinna vid vecka 12. Sen kan ju tyvärr saker hända efter vecka 12 som man inte kan förutse men sånt kan man inte fundera på. Då skulle man bli tokig! Utgå från att allt går bra. Jag visste inte att de vid UL drog av en vecka… det gjorde de inte på mig… men du skrev “oftast” och det betyder inte “alltid”.

pica
0 pica
15 år sedan ´

Sv: räkna ut graviditetsveckan??

Jag är helt förvirrad!! Läser olika överallt! PÅ en del ställen står det att om man som jag är i v7+3, så ska man läsa på v8 i de "kalendrar" som finns, men på andra ställen (tex när jag använder räknarfunktionen på hemsidor så får jag "du är i vecka 7+3, läs hur ditt foster utvecklas i v7". Är helt förvirrad, är jag i v 7 eller 8??
15 år sedan ´

Sv: räkna ut graviditetsveckan??

7+3 innebär att du gått 7 fulla veckor plus 3 dagar, dvs du är i vecka 8.

=)

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne