Dött fgoster/Spökdagar?

Hej hej!
Jag är just nu i vecka 8+1, och har upplevt det som jag fått beskrivet för mig som växtvärk i livmodern. Min bröst är ömma och jag mår illa från och till men har hittills aldrig kräkts av det (endast en gång i helgen och det var för jag åt förmycke), får däremot lätt kvälvningar då jag borstar tänderna.
I början av förra veckan så försvann min “växtvärk” och illamående och jag mådde prima fysiskt i flera dagar, men brösten var lite ömma förtfarande. Då började jag oroa mig för det värsta och gå in på alla möjliga forum på nätet där man läste om foster som dött i livmodern vecka 8 etc etc och sedan om “spökdagar/veckor” där alla symptomen försvinner och man känner sig väldigt ogravid, men dessa förekom runt vecka 15.

Är det fler som haft liknande symptom som jag? Detta e min första graviditet.
Hur kan man misstänka att fostret dött i magen? Försvinner alla symptom bokstavligen eller kan man fortfarande ha en del symptom?


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dött foster ska det ju stå, har ett hemskt trögt tangentbord i vissa fall och upptäckte stavfelet försent, går tydligen inte att redigera på efterhand =/Nova
0 nova
15 år sedan ´

Sv: Dött fgoster/Spökdagar?

Hallå hallå!


jag kände mig inte alls gravid förän jag kom i vecka 18 då man började känna barnet röra på sig ^^


Är du orolig ska du definitivt prata med din BM.


emmafe
0 emmafe
15 år sedan ´

Sv: Dött fgoster/Spökdagar?

jag kände mig lixom sjuk inför mitt mf ,.......uppfattade kanske inte mig som sjuk just då......men lixom annorlunda.

Hade några grymma smärtor i magen, o sen kom det blod........om du är v8 känner du om du får ut ett foster, för det är jäkligt mycket blod o klumpar som ska ut kan jag lova.


Men hållr med ovanstående att du absolut bör kontakta din BM, för det är absolut inte bra att oroa sig fööör mycket ,.....


Du säert en helt vanlig gravidetet.


Kram o lycka till!!!

emmafe
0 emmafe
15 år sedan ´

Sv: Dött fgoster/Spökdagar?

glömde skriva att mina symtom försvann totalt från den ena dagen till den andra......men det innebar ju att magen vart helt platt o brösten likaså ......men det var när blödingarna startade

15 år sedan ´

Sv: Dött fgoster/Spökdagar?

Tack för era svar =)


Jag beklagar verkligen förlusten emmafe!


Mina symptom har kommit tillbaks, men att de försvann i några dagar oroade mig, kan de komma o gå sådär i början av graviditeten? Har läst att det är mer vanligt efter vecka 12?

Niola
0 niola
15 år sedan ´

Sv: Dött fgoster/Spökdagar?

Hej där,


Jag är också gravid för första gången och var hos gynekologen igår för att få bekräftat i vilken vecka jag är i. Trodde jag var i vecka 8 eller så, men tydligen var jag bara i v 5!!! Så snurrigt, har haft det like skumt med mina blödningar, så hade ingen aning om när jag blivit gravid...

I alla fall så ville jag bara säga att jag hade symptom som illamående, rapningar, extrem svullen mage och värk i magen i vecka 3 ungefär, men nu är det som bortblåst, förutom att jag forfarande har lite värk i magen, och nu även i ryggen. Men annars känner jag inte mycket! Tycker det är jättekonstigt och förståss så började jag också oroa mig (vilket jag verkligen försöker att inte göra, eftersom jag vet att det inte är bra)... Men efter att min gynekolog gjorde ett ultraljud och upptäckte TVÅ mörka fläckar istället för en, och han inte kunde avgöra ännu om det kan vara två moderkakor, tvillingar eller nåt annat skumt och inte ens kunde säga om allting stod rätt till, så kunde jag ju inte låta bli att oroa mig förståss...


Men nu får jag vänta 1 vecka, skall tillbaks den 6 Augusti, och då kommer han troligtvis kunna avgöra vad det är och också höra om barnets hjärta slår. Vet att det bara är 1 vecka... men för mig är det en lång väntan.


Nån som hört om detta tidigare... 2 mörka fläckar! En var större en den andra, alltså låter det inte så troligt att det är tvåäggstvillingar... eller?


Hoppas det går bra för oss alla i fortsättningen.

KRAM

Niola

pica
0 pica
15 år sedan ´

Sv: Dött fgoster/Spökdagar?

Hur gick det för dig Niola? Själv är jag i v 7+4, mina symtom har varit ganska diffusa, men kändes mer under v 6, lite illamående, växtverk, kissade och var trött. Nu är de som borta och jag är jätteorolig att fostret dött. Ska på min första träff med barnmorska i morgon, kan man be om en VUL om man är orolig? Jag står inte ut med att inte veta!!
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne