zemra
5 zemra

Är jag en hemsk människa??

Såg för några timmar sen "16 och gravid" på tv och det gör mig både förbannad och samtidigt ledsen och uppgiven. Det enda de tjejerna tänker på är att de saknar sina kroppar och att de vill inte vara tjocka, saknar att gå ut och festa och nu måste de stanna kvar i den hålan de kommer ifrån och får inte se världen osv. Det skulle de kanske tänkt på innan de lekte naket utan gummi och sen skylla på ups!!! Jag blev gravid!!

Vi som har planerat hela livet för att kunna välkomna ett älskat barn till världen som har varit redo i flera år....varför gör livet så här mot oss?? Varför känns det som att fel människor kan få det serverat hur lätt som helst medan andra går igenom livets alla motgångar och ändå inte kommer fram??

Missförstå mig inte nu, säger såklart inte att man inte kan vara redo eller inte förtjänar att vara mamma i ung ålder, menar bara att många gånger så beklagar sig folk för allt de måste offra och hur besvärligt allt är istället för att ta konsekvenserna av sitt val. Dock inte alla!

Är jag hemsk för att jag känner så?? Är jag hemsk för att jag tycker folk borde vara glada och lyckliga för sina gravidsymptom, det betyder ju att det växer en underbar gåva inom dem, som jag gärna hade haft.....

12 år sedan ´

Sv: Är jag en hemsk människa??

Du är absolut inte en hemsk människa!
Jag såg samma avsnitt idag med sambon och vi blev båda väldigt upprörd över just hennes sätt att klaga på saker och speciellt hennes kropp..
Då kände jag verkligen att hon kanske borde funderat en eller två gånger till innan hon behöll barnet!
Tycker att det är så orättvist att vissa ska behöva gå igenom så himla mycket för att få vara med om det vackra att få ett barn.
Någon att älska ovillkorligt resten av livet & få uppfostra till en vacker individ.
Just när man tittar på "16 and pregnant" & unga mödrar så kan jag känna att så himla många inte vet vad de har och inte uppskattar det tillräckligt, ibland känns de till och med som att de int fförtjänar att vara mamma.
Utan att någon som kämpar som dig kunde fått barn för du skulle uppskatta livets gåva hundra gånger mer än vad de gör ibland!
Du är inte ensam om att bli upprörd och känna som du gör ibland, förstår dig verkligen :)
zemra
5 zemra
12 år sedan ´

Sv: Är jag en hemsk människa??

Tack! Ibland kan jag få dåligt samvete när jag känner mig förbannad på de som inte uppskattar det det de har fått, ett barn....

12 år sedan ´

Sv: Är jag en hemsk människa??

Hej!

Jag tycker heller inte att du är hemsk! Jag själv är ju väldigt ung,liksom 18 år och ska ha barn i februari. Men jag känner mig mogen för att bli mamma och har hela livet längtat efter att få barn,att skaffa familj med min livs kärlek och honom hittade jag för över 1,5 år sedan. Och när jag fick reda på att jag var gravid så kunde man ju inte välja att göra abort eftersom allt känns så underbart i vårat förhållande osv.

Men sen så känner jag lite att det gick så fort att bli gravid,jag trodde jag var skyddad men det var jag inte (hade precis bytt från p-piller till p-ring så kanske gjorde något fel där?) 

Jag önskar verkligen alla ska ha möjligheten att få bli gravid, jag vet inte vad jag skulle göra om jag inte kunde, men skulle nog adoptera om jag inte skulle vara gravid,men är ju inte samma sak som att fått skapa sin egna lilla krabat. Iallafall har läst lite inlägg och så som du skrivit och så vidare, jag känner på mig att du kommer bli gravid och jag önskar dig all lycka i framtiden.  Kramar!

 

Kermit
5 Kermit
12 år sedan ´

Sv: Är jag en hemsk människa??

Nejdå, jag tycker inte att du är en hemsk människa! Jag blir lika förbannad själv när jag ser på dem programmen och undrar hur i h*elvete dem kan tycka att de är så mogna när de är 16 år och sen säger att dem inte använder skydd för att de tycker äör onödigt och det är inte lika skönt med kondom. 

Jag ska väl inte säga något själv då jag är 17 år och kommer vara 18 när mitt pyre anländer. Och jag hade precis börja tänka om jag skulle sätta i p-stav, men helt oplanerat hade jag sex med en vän och tänkte inte alls på at ha kondom just vid det tillfället. Jag vet att det var riktigt dumt, men jag slutade med p-piller 7 månader innan och min mens hade inte kommit tillbaka till det normala, så jag hade ingen aning om när jag hade ÄL eller när jag skulle få mens, men det skulle faktiskt varit smartare om jag hade använt kondom. Men nu sitter jag är och är gravid i vecka 13 (12+5) (Jag är ärlig nu!)

Men jag börjar redan planera nu hur jag ska göra med skolan och hur jag ska få ihop allt för att jag ska kunna klara mig. Jag älskar min kropp som den är, men visst blir man lite putt när kläder inte passar längre så, men det tillhör och det borde de unga tjejerna fatta och sen att man kan faktiskt träna efter barnet är fött och få tillbaka en relativt bra kropp efteråt. 

Jag blir så arg när det väller skam över oss unga och ger en bild av oss att vi inte kan ta hand om barn och inte försörja oss! Jag blir riktigt arg... 

Själv känner jag mig riktigt hemsk som blir oplanerat gravid när alla andra väntar flera år innan de blir gravida eller att det aldrig blir det och blir ofrivilligt barnlösa. Jag skulle så gärna vilja ge mina ägg till någon så att de skulle kunna bli gravid. Jag är glad över att jag kan bli gravid, men blir mindre glad över andra då de inte kan få uppleva denna lycka jag har inom mig. 

Jag önskar dig lycka till i framtiden! Kram

MVH Sandra

12 år sedan ´

Sv: Är jag en hemsk människa??

Jag brukar kika lite på den här tråden då jag själv hade svårt att bli gravid,

Jag kände och tänkte precis samma sak! och det gör jag fortfarande....

Att bli gravid borde vara så självklart, det är ju en av meningarna med livet... om man väljer det förstås... så visst blir man ledsen och frustrerad när det inte vill till. Men sök hjälp i tid när det inte vill sig, det kan vara lättare än vad man tror. slappna av och gör allt som du inte har "tid" med sen ;) det hjälper lite...

Lycka till!

11 år sedan ´

Sv: Är jag en hemsk människa??

Jag kan känna som du många gånger, Zemra! 

11 år sedan ´

Sv: Är jag en hemsk människa??

Och förresten, du är absolut INTE hemsk!! <3

11 år sedan ´

Sv: Är jag en hemsk människa??

Nej du är inte hemsk jag känner likadant:) Blir så arg och ledsen också när jag ser sådana program eller folk i min omgivning. Jag skulle göra allt för att bli gravid - för mitt barn, sen sitter där människor som dom!:/
11 år sedan ´

Sv: Är jag en hemsk människa??

Hej

Läste din tråd nu och har inte sett programmet. Bör kanske göra det för då blir jag väl så upprörd så vattnet går. :-)

Skämt åtsido, jag måste erkänna att jag är lite kluven. Jag blev ofrivilligt gravid efter ett one night stand med en man. Och ja jag borde använt skydd särskilt vid min ålder borde jag vetat bättre. Är snart 36, men där spriten går in går vettet ut. Det räckte med en gång så var jag med barn. Pang! Grattis!!
Helt ärligt kan jag inte säga att jag blev speciellt glad men som du kanske redan förstått valde jag ändå att behålla barnet. Har gjort en abort en gång tidigare och då åt jag Ppiller. Så dåligt som jag mådde psykist efter det vill jag inte må igen. Det fixar jag inte..

Samtidigt som jag blev med barn försökte några vänner till mig bli det. Det gick inte speciellt bra. Månad efter månad hände inget. Och jag kände mig nästan skamsen att jag blev med barn av att ha sex en gång. Nu är den kvinnan gravid och det hände när hon till slut gav upp. 

Dock kan jag inte säga att jag är direkt glad eller lycklig över mina gravidsymptom. Jag tycker inte att det är roligt att vara gravid. Det är inte roligt att ha konstant ont i bäckenet så du knappt kan gå vissa dagar, somna på jobbtoan för du är så obeskrivligt trött. Jag trivs inte med att vara gravid, det är inte alls min grej.  visst ändras kroppen och inga kläder passar, just den biten gör mig inte så mkt. Den går att fixa till sen. 
Kan säga ärligt att denna graviditet inte har varit så rolig känslomässigt. Men nu sista månaden har jag börjat längta efter att få se den här krabaten som sparkar och lever om inom mig. Hon verkar ha humör.. :-) Trycker jag på magen då kan jag få en rejäl känga tillbaks om jag inte tycker hon rört sig på länge. :-)

Kan tilläggas att jag har en tonårig son som jag fick när jag var 18. Något jag aldrig ångrat, visst blir livet lite annorlunda och man får göra saker i omvänd ordning. Men det går, allting går. Det blir kanske lite senare i livet än man tänkt sig. Tyvärr har jag också märkt av de fördomar som kan möta en som ung förälder. Att "Hur ska DU klara av det som är så ung" och förvåningen när de märker att man gör det?
Så till dig Kermit. Du fixar det utan problem!! Varför skulle du inte??

Jag hoppas ändå att du har lyckats blivit gravid sen du skrev det här och har du inte det så önskar jag dig All Lycka till. 

11 år sedan ´

Sv: Är jag en hemsk människa??

Du är verkligen INTE hemsk!!! Har själv försökt få barn i flera år innan jag nu fick min underbara prins för 1 månad sedan.Vet mer än någonsin vilket mirakel han är!!!!Blir ochså så arg så jag skakar när jag ser sådana program,låter bli nästan bara därför!!!Nu när jag ser min fantastiska pojke betyder min sladdriga mage och förändrade figur absolut ingenting,är faktiskt stolt över vad den har åstadkommit!!!Kram och ha en riktigt God Jul!!!

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne