sarala
3 sarala

Mamma ledighet

Hur är det dom räknar vad man ska få ut i mamma penning om man inte har fast jobb?
Har fattat det som att de räknar ut de på vad man tjänat 240 dagar bakåt i tiden fårn bf. stämmder det?
Hur räknar jag sen, är det 80 procent av min snittlön även om jag bara är vikarie, eller blir det anorlunda?
Någon som vet?

13 år sedan ´

Sv: Mamma ledighet

jag är timanställd vikarie och jag fick be om få nå pappaer från försäkringskassan som jag skickade in till min arbetsgivare, de räknade ut min lön från den dagen arbetsgivaren fyllde i uppgifterna och tolv månader tillbaka. Alltså inte från beräknad bf då man ska ha sin sgi uträknad innan man får barn och det kan man som timvikarie aldrig veta hur mycket jobb det blir.

Qarin
4 qarin
13 år sedan ´

Sv: Mamma ledighet

Jag är vikarie och det spelar tydligen ingen roll... Det är som du säger att du ska haft en anställning 240 dagar bakåt i tiden, anställningsform spelar ingen roll. Efter att jag skickat in moderskapsintyget  fick jag en blankett hemskickad som min arbetsgivare skulle fylla i. Sen tog det ett beslut ganska snabbt om vilken sjukpenninggrundande inkomst jag hade. Och det är samma som om jag haft en fast anställning. 

13 år sedan ´

Sv: Mamma ledighet

åh. tycker det här är knäppt. jag har fått för mej att jag kan räkna på tidigare års intjänade pengar? Jag gick på senaste deklarationen... gjorde ja fel då?

13 år sedan ´

Sv: Mamma ledighet

om det är så att försäkringskassan på något vis tycker att din inkomst verkar vara felaktigt ifylld kommer dom höra av sig, oroa dig inte. Dom ringer på en gång om man fyllt i för hög inkomst, dock inte tvärtom :P

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne