Mer i kategorin Graviditeten vecka för vecka |

Graviditetsvecka 33

Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika, du kan läsa om tips för förlossningsbrev här.

Se vilka medlemmar som är gravida i denna vecka + massor av annat relaterat innehåll

Bilder från vecka 32

 

Frågor för vecka 33

Rekommenderat

Gravid i Corona-tider - vad är annorlunda?

Gravid i Corona-tider - vad är annorlunda?

Vi lever i annorlunda tider de senaste månaderna, där mycket av det vi är vana vid förändras. Det införs nya rutiner på allmänna platser.  Graviditet och förlossning som del av livet påverkas också av de införda restriktionerna. Men vad är annorlunda och vad ska man tänka på? Vi på BliMamma ... 0

Det finns 170 kommentarer till denna artikel

  32+6   Å ärd det bara ett par månader var och magen förbereder sig för en förlossning för den är stenhård så mår jag lite lätt illa. Jag tycker jag är tung nu väntar tvillingar. nu hller vi tummarna för att resan slutar lyckligt för dom det vedebör.

  there

  2 there

  32+2 och allting verkar löpa ganska friktions fritt även fast jag är orolig i kroppen på kvällarna men det har med spykos att göra medicinen och anden hnner inte med att prata med alla tror jag.

  men jag börjar verkligen känna mig som en koloss tungt att andas har det blivit också. nu ska det bara rätta till sig med mitt ex för han får ta hand om oss den första tiden för barnen har legar i mig så länge så jag kan inge låa syrran ta dom på en gång. det finns möjligheter jag ocksåblir barn i februsri i sådanat fallså ja tar hand om dom till dess sedan tar syrran hand oom do dnder många kramar från dunder klumpen

  Barnet kan inte fastna med sin fot mellan revbenen, sluta skräm upp de gravida. Ta reda på fakta!!!!!

  muxpux

  7 muxpux

  vecka 33. för min del förstår inte äns vad året har tagit vägen redan advent på köpet.

  Vecka 33 och åtta veckor kvar! Vill bara att tiden ska gå fort fort fort nu! Är så trött på all väntan. Har börjat fixa med nya bebis rummet, packa upp storebrors bebiskläder för att kolla om vi har allt eller behöver köpa lite nytt (lite nytt blir det ändå..)

  Snart är han här <3

  mim_

  5 mim_

  8 veckor kvar, fan vad fort tiden gått, ett halvår bara svischat förbi typ. Mitt femte UL den 27:e och många kontroller är det hos bm. 

  Är såå mysigt att känna honom sparka och leva om här inne (borsett från när han använder mina organ o revben att slåss med) men det mysiga väger upp det ändå! Har kunnat filma massor nu i en-två veckor när jag ligger mest,men nu även när jag sitter, hur hela magen rör sig och flyttar på sig från höger till vänster och man ser jättetydligt fötter,knän osv som trycker sig inifrån o ut!! 

  nea87

  3 nea87

  Lääääääääääängtar så efter vårt mirakel!!! Har Slutat jobba o ska bara varva ner o få i ordning på allt innan bebis kommer =)

   

  Lyckligast i världen <3 Gift med den finaste mannen o vårt mirakel kommer snart <3

  Nu börjar det närma sig på riktigt :) Härliga tider!

  Ni kan följa oss på idamli.blogg.se - Blivande mamma & husägare 

  V 32+0 i dag:-) Trött å sliten å känner att jag måste hinna med så mycket innan bebisen kommer! Har haft starka sammandragningar ett tag nu, funderar på om jag ska be bm om att kolla om jag börjats öppna mig nåt märkbart! Mina levervärden var något förhöjda , så jag ska tillbaka å ta nya prover på torsdag! Nu är det ca 4 v kvar till jag blir igångsatt,, börjar bli nervös inför det:-)
  Bettli

  4 Bettli

  32+0. Vad tiden går!!  Längtar <3

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.