Mer i kategorin Nyheter |

Genomsnittlig viktuppgång under graviditeten

Diagram viktkurva

Här kan du se genomsnittlig viktuppgång i kilogram under graviditetn från vecka 1 till 28. Den mittersta linjen visar medelvärdet och de streckade fälten anger det intervall inom vilket man hittar de allra flesta kvinnor.

Diagrammet bygger på de data som medlemmarna på Bli Mamma har angivit i sina viktkurvor. Vi hoppas att ni ska fortsätta använda viktkurvan så att vi till slut kan presentera ett liknande diagram som går ända upp till vecka 40.

Rekommenderat

Fostrets hjärtfrekvens - när kan man höra bebisens hjärta?

Fostrets hjärtfrekvens - när kan man höra bebisens hjärta?

Fostrets hjärta börjar slå under den femte graviditetsveckan. I början slår hjärtat med 80-85 slag i minuten, men fram till gravititetsvecka nio så ökar hjärtfrekvensen med c:a tre per dag, och i den nionde graviditetsveckan kommer fostrets hjärtfrekvens ligga mellan 155-195 slag i minuten. Många som hör fostrets hjärtljud tycker ... 38

Det finns 44 kommentarer till denna artikel

  Jolie

  0 Jolie

  Är i v20 och har gått upp exakt 6 kilo =)
  är i vecka 16 har inte gått upp något än, har snarare gått ner 1 kg
  Renrot

  0 Renrot

  Jag är i vecka 21+3 och har än sålänge gått upp ca 3-4 kg. Ska bli intressant att se vad det slutar på :)
  Jag har gått upp 12 kg, är i vecka 25. Min förra graviditet gick jag upp 28 kg! Fick havandeskapsförgiftning på slutet, vet inte om den STORA viktuppgången har med det att göra.. Gick upp 10 kg sista månaden.. Men jag gick ialf ner allt innan jag blev gravid igen :)
  jag har redan gått upp 6 kg och jag är i v 19. inte äter jag så nyttigt ;) men vad gör man, ungen verkar ju som besatt av friterad banan med glass, pannkakor, choklad, allt sött. har inte haft just "sötmage" innan graviditeten, utan mest gillat salta grejer som popcorn o chips. men nu som sagt.. fast jag känner mig rätt lugn över det. så länge jag rör på mig känns det okej, simmar ca 3 ggr i veckan.
  Hej hopp alla busar! Jag har gått upp 10kg i vecka 34, vart ska detta sluta? =)
  leki

  0 leki

  jag har gått upp 10kg och är i v 30+4 barnmorskan säger att df'et är normalt men jag tror jag får en stor bebis ...hahaha. vi får se i slutet hur mycket jag väger då.puss puss
  åååhhh...jag är jätteorolig för att gå uppmycket i vikt. 4 kg, och är endast i vecka 13!!!! Gick upp 22 kg i mina andra 2 graviditeter. Gissa om jag mådde dåligt i min kropp efteråt. Jag är nästan livrädd för att äta,men vet att jag måste. Väger idag 67 kg...Någon mer som känner sig maktlös?
  Nitara

  0 Nitara

  Jag hade gått upp 8kg i vecka 22.... så får nog hålla mig i från gotte nu. Sen har jag ju inte rört mig lika mycket sodm ja brukar på grund av min förban*piiippp*de foglossning.
  Jag är i vecka 22 och har gått upp 5,5 - 6 kg. Det mesta sitter på magen och brösten, jag är glad att det än så länge inte sitter på alla andra ställen :)

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.