Mer i kategorin Nyheter |

Genomsnittlig viktuppgång under graviditeten

Diagram viktkurva

Här kan du se genomsnittlig viktuppgång i kilogram under graviditetn från vecka 1 till 28. Den mittersta linjen visar medelvärdet och de streckade fälten anger det intervall inom vilket man hittar de allra flesta kvinnor.

Diagrammet bygger på de data som medlemmarna på Bli Mamma har angivit i sina viktkurvor. Vi hoppas att ni ska fortsätta använda viktkurvan så att vi till slut kan presentera ett liknande diagram som går ända upp till vecka 40.

Rekommenderat

Prematur – är det farligt för mitt barn att komma ut?

Prematur – är det farligt för mitt barn att komma ut?

Många gravida mammor kommer till sjukhus med viss sjukdom eller med förtidsvärkar och få höra att de ska få prematura barn. Största del av de mammor kommer att klara sig och uppnå fullgången tid, men i sex procent av fallen så kommer barnet innan fullgången tid.  Varför blir det så? ... 5

Det finns 45 kommentarer till denna artikel

  Mia

  vecka 22,  7 kg var underviktig tidigare, tänk på det, dom flesta som inte gått upp så mycket är oftast överviktiga sedan innan, vi som var smala innan behöver gå upp mer : )

  admin

  7 admin

  Ni har helt rätt, det är några konstiga värden som gör att kurvan ser konstig ut. Vi ska se över detta inom kort. /admin
  Ja på min personliga viktkurva visar den röda linjen jättekonstiga värden runt vecka 20.. går rakt upp och sen rakt ner.. Kan ju inte stämma heller.
  Hm, jag vill inte vara negativ - men vem har gjort kurvan? Det enda sättet som kan få kurvan att se ut som den gör (ex genomsnittlig minskning mellan vecka 23 och 24 och en orimligt stor ökning mellan vecka 27 och 28) är att ni har tagit med mätvärden från folk som bara har skrivit i vissa veckor och sedan inte skrivit i de andra veckorna. Detta gör ju tyvärr att kurvan helt och hållet saknar statistisk relevans = säger absolut ingenting om gravidas genomsnittliga viktuppgång. Annars är det en väldigt intressant idé.
  läggs till att jag inte gick upp i början, sen gick jag upp mest i mitten och nu har det stoppat
  Tycker det är viktigt att man äter det man vill när man är gravid, allt du vill ha vill bebisen ha. Jag har också brytt mig, var underviktig innan och om jag räknar från det när jag inte åt mkt, rökte och rörde jättemkt på mig har jag gått upp 15 kg i v 33, om det är från min vanliga vikt är det ca 7 kg. Men jag känner ändå att jag är faktiskt gravid och tänker unna mig det jag vill ha.
  Har gått upp 0.3 kg och är i vecka 24+1... Gick upp ca 2-3 kg i början, gick sedan ner 6-7 från det och nu ligger jag ungefär på startvikten.
  Hej=) Jag är i vecka 32 idag o har gått upp ca 4 kg allt som allt... magen växer som den ska men jag vet inte varför jag inte gått upp så mycket...men bebben verkar må bra o det är huvudsaken ;) kramkram
  Tyvärr har jag gått upp 7 kg och är bara i v.17. Är oerhört stressad över detta, ändå tränar jag 2 ggr/veckan. Men visst lite för mycket godis har det blivit senaste tiden. Har satt en maxgräns på 17 kg så det är bara att skärpa sig rejält...Ska försöka att inte gå upp så mycket nu fram till v.20.
  Tindra

  0 Tindra

  Har gått upp 2,5 kg och är i vecka 24 på fredag, men anledningen är att jag har kräkts en hel del och kan inte äta heller så mycket. Med min dotter gick jag bara upp 7 kg, men vi får se vad vågen hamnar på den här gången.

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.