Mer i kategorin Nyheter |

Genomsnittlig viktuppgång under graviditeten

Diagram viktkurva

Här kan du se genomsnittlig viktuppgång i kilogram under graviditetn från vecka 1 till 28. Den mittersta linjen visar medelvärdet och de streckade fälten anger det intervall inom vilket man hittar de allra flesta kvinnor.

Diagrammet bygger på de data som medlemmarna på Bli Mamma har angivit i sina viktkurvor. Vi hoppas att ni ska fortsätta använda viktkurvan så att vi till slut kan presentera ett liknande diagram som går ända upp till vecka 40.

Rekommenderat

Prematur – är det farligt för mitt barn att komma ut?

Prematur – är det farligt för mitt barn att komma ut?

Många gravida mammor kommer till sjukhus med viss sjukdom eller med förtidsvärkar och få höra att de ska få prematura barn. Största del av de mammor kommer att klara sig och uppnå fullgången tid, men i sex procent av fallen så kommer barnet innan fullgången tid.  Varför blir det så? ... 5

Det finns 45 kommentarer till denna artikel

  Får lite panik när ja ser diagrammet o läser alla kommentarer...Är i v. 20 och har gått upp lite drygt 8 kg redan. Var normalviktig från början, hyfsat vältränad (iaf benen efter ett liv på hästryggen). Jag äter verkligen inte mycket! Mitt problem är snarare att jag glömmer bort att äta, äter för lite pga att jag blir mätt snabbt osv. Jag har helt tappat sugen på choklad o dyl under grav, men kan äta lite glass eller nån bakelse ibland. Fast som sagt, är tyvärr mycket väl medveten om att mitt dagliga kaloriintag är för lågt. ÄNDÅ har jag gått upp mer än man "ska". Vad fan?

  Ida

  Är i v 28+1 och har gått upp ca 8-9 kg. Vägde 64 innan och är 1.76 lång.

  V.20+2 idag, när jag vägde mig i fredags ( 19+6 ) så hade jag gått upp 5 kilo :-)

  Gick upp totalt 15 kilo förra graviditeten får se hur det blir den här gången! 

  Vill dock få behålla några kilon nu... hade gått ner till min vanliga vikt 5 dagar efter fl sist :-/
  Går inte upp i vikt när jag inte är gravid vad jag än gör, dumma förbränning :-/

  jag tror att det är mycket individuell hur mycket man går up i vikt. Själv är jag i vecka 26 och gick upp bara 2 kilo, äter det jag har lust att äta och så ofta jag vill. Med min första dotter gick jag upp 10 kilo totalt, hon vägde 2800 när hon föddes. Håller med ngn som skrev tidigare, man skall äta nyttigt, godis är nog inget barnet behöver i första hand :-)

  Jag har gått upp 6 kg och är i vecka 24. Smal/normal i vanliga fall. Jag håller inte riktigt med det där någon skrev om att man ska äta vad man vill för att bebisen vill ha det man själv vill ha. En bebis vill aldrig ha godis med onyttiga färgämnen eller skräpmat med onyttiga fetter. Jag vill tro att man till stor del kan påverka sin vikt under sin graviditet så att man inte går upp för mycket. Bra, näringsrik  mat och motion är ju dock en förutsättning. Det låter så jobbigt att banta efter graviditeten så när sötsuget slår in tänker jag "en minut i munnen- en livstid på kroppen" och tar en frukt :) Äter alltid när jag är hungrig men inte en massa godis och kakor.

  Hej, är i vecka 25 har gått upp 8 kg, mår jättebra och äter när jag känner mig hungrig.

  Jag är i vecka 25 och har gått upp 4,5 kilo

  Jag har gått upp nästan 20 kg och är i vecka 28, är ganska orolig för vart jag ska sluta. Rör mycket på mig och äter så bra jag orkar, men har ändå gått upp så mycket. Tips någon?

  Har gått upp 5 kilo, eller hade, nu har jag tappat ett halvt kilo igen :(  Min barnmorska kommer säkert å fråga varför. Äter väl inte som i början men magen växer i alla fall som den ska :) Är nu i vecka 23 (vad tiden går!) Har gått upp ca 10 kilo med mina andra barn så jag hoppas att jag kommer upp i det igen. Har tappat aptiten lite. El snarare så e jag småsugen på något hela tiden men hittar inget jag tycker e gott förutom tomater. Å det går jag ju inte upp mycket av ;)  Lycka till alla, å jag tycker att man ska försöka sluta lägga fokus på hur mycket man går upp eller inte går upp. Huvudsaken e ju att både bebis å mamma mår bra. Kram på er

  Har gått upp 15 kg och är i vecka 26... är lite orolig över detta, hade normalt BMI innan... Får se vart jag slutar...

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.