Mer i kategorin Gravid |

Genomsnittlig viktökning under graviditeten

Vi tyckte att de kunde vara kul för er att se hur ni medlemmar går upp i vikt under graviditeten, så därför gjorde vi en sammanställning med den genomsnittliga viktökningen i form av ett diagram. I diagrammet kan man se den genomsnittliga viktförändringen procentuellt (jämfört med angiven vikt vecka 1) som heldragen linje, medan de blå och begie fälten med streckade linjer anger något som i statistiska sammanhang kallas för "standardavvikelse". Dessa anger något förenklat sagt spridningen på viktförändringarna bland medlemmarna.

Från diagrammet kan man till exempel se att i vecka 19 har ni gått upp i genomsnitt 10% (± 9%) i vikt, medan den 'normala' uppgången ligger mellan 1 och 19%. Efter vecka 20 är det egentligen ännu så länge för få medlemmar som knappat in sin vikt, därför ser kurvan lite underlig ut efter 20 veckor.

Se också Genomsnittlig viktuppgång under graviditeten och Genomsnittlig viktuppgång.

Genomsnittlig viktförändring under graviditet

Forsätt rapportera in er viktförändring så presenterar vi snart en ny kurva!

Rekommenderat

Graviditetssymptom - hur länge varar de?

Graviditetssymptom - hur länge varar de?

Graviditeten är en superhärlig tid. Kan man tänka sig att kvinnans kropp är ett hem för ett helt nytt liv? Samtidigt så förändras allt i kroppen så mycket - man får många symtom och ibland känns alla upplevelser som ett rent kaos för kroppen och själen. Många av de uppkomna ... 1

Det finns 76 kommentarer till denna artikel

  innan jag blev gravid så vägde jag ca 48-50 kg. nu väger jag i vecka 31+0 ungefär 61
  Hej Jag är i vecka 14 och har gått upp 2kilo, alla tycker min mage är så stor redan : )
  Jag är i vecka 5 - 6 och har inte gått ngt än :)
  Hej jag är i v.27 har gått upp 13kg tills nu!! man ska tänka på bebisen inte vikten!!! Jag har varit 3 gånger gravid innan o gått upp över 32kg med alla o kunnat bli smal igen!!! nu sista graviditeten har jag vägt från början 56kg o är 165 lång... Det är olika vikt från person till person!! Lycka till alla!!!
  Är i vecka 29 och har gått upp 8 kg.
  marsed

  0 marsed

  Jag är i v 38 och har gått upp 16 kg. Gick upp mycket i början och sedan haft kortare toppar då jag gått upp mycket på kort tid. Har en hel del vätska i kroppen så..... :)
  Jag har gatt upp 8 kg och ar 29 veckor gravid.
  Hej, jag är i vecka 31+3 och har gått upp 17,5 kg. Gick upp 9 kg innan v 12, sedan dess har det stannat upp lite. Just nu, när man ska öka mycket, verkar jag knappt öka alls. Var normal i kroppen innan BMI 24,5, inte pinnig, var orolig över den snabba ökningen i början men min bm säger att det är olika när i graviditeten man lägger på sig. Har inte haft mycket aptit, bara sug efter coca cola (kanske bidragit till viktökningen ;)?) Men de senaste veckorna har jag kunnat äta bättre. Lycka till allihopa!
  jag är i vecka 25+4 har sen första vägningen på mvc typ i vecka tio gått upp 3 kilo men magen är stor så det räcker iallafall:P
  jag e i vecka 29 o har gått upp 3,5 kg totalt :D

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.