Mer i kategorin Gravid |

Genomsnittlig viktökning under graviditeten

Vi tyckte att de kunde vara kul för er att se hur ni medlemmar går upp i vikt under graviditeten, så därför gjorde vi en sammanställning med den genomsnittliga viktökningen i form av ett diagram. I diagrammet kan man se den genomsnittliga viktförändringen procentuellt (jämfört med angiven vikt vecka 1) som heldragen linje, medan de blå och begie fälten med streckade linjer anger något som i statistiska sammanhang kallas för "standardavvikelse". Dessa anger något förenklat sagt spridningen på viktförändringarna bland medlemmarna.

Från diagrammet kan man till exempel se att i vecka 19 har ni gått upp i genomsnitt 10% (± 9%) i vikt, medan den 'normala' uppgången ligger mellan 1 och 19%. Efter vecka 20 är det egentligen ännu så länge för få medlemmar som knappat in sin vikt, därför ser kurvan lite underlig ut efter 20 veckor.

Se också Genomsnittlig viktuppgång under graviditeten och Genomsnittlig viktuppgång.

Genomsnittlig viktförändring under graviditet

Forsätt rapportera in er viktförändring så presenterar vi snart en ny kurva!

Rekommenderat

Graviditetssymptom - hur länge varar de?

Graviditetssymptom - hur länge varar de?

Graviditeten är en superhärlig tid. Kan man tänka sig att kvinnans kropp är ett hem för ett helt nytt liv? Samtidigt så förändras allt i kroppen så mycket - man får många symtom och ibland känns alla upplevelser som ett rent kaos för kroppen och själen. Många av de uppkomna ... 1

Det finns 76 kommentarer till denna artikel

  Gick ner 4 kg under tiden jag mådde illa och nu har jag gått upp dem 4 kilona... Så ligger på +-0... Är i v 17 (16+2)
  Aza

  2 Aza

  V. 16 här o jag har gått upp lite drygt 4 kg. Ja man känner sig lite rund o små fet nu, men känslan blir nog bättre när magen blir riktig liksom...;)
  mitt första barn gick jag upp ca 20kg om jag inte minns fel. Det är 10 år sedan. När andra sonen kom för 3 år sedan gick jag upp från 48kg till 80 kg.Alltså 32 kg. Det ni :) Denna graviditet har jag inte vägt mig ännu.Tänker inte göra det heller Förens jag måste på MVC. Men är inte så intresserad av hur mycket vikt jag lägger på mig.Allt försvinner ändå sen.
  är i vecka 7. har gått upp som tusan, trodde jag åt mycke, har gått upp ungefär 6kg men äter inte mer än vanligt, så de är konstigt. ;s men ändå så är de som om jag väger ett ton, tycker inte om den känslan att ha gått upp så mycke.. ;s
  sara84

  0 sara84

  Min totala upgåmg under graviditeten blev 15 kg. Min lilla ängel föddes i v 39+2
  Tjo nu i vecka 29 så har jag gått upp ca 6,5kg =)
  loiv

  0 loiv

  Hej! Är i vecka 5 o har redan blivit rund om magen!! Trodde inte de kunde vara barnet men har läst om flera stycken nu som har haft de likadant!!!
  jag är 20v + 4 dagar, har gått upp från 54 kg till 61 kg
  Är i vecka 20 idag och har bara gått upp 1-2kg ...skulle vilja få den där fina bebismagen rund och fin!..men det kommer väl!=)
  Jag vägde nånstans runt 52 kg innan graviditeten (är 163cm) och väger nu i v 11 59 kg. Det märkliga är att jag inte ser nån skillnad mer än på magen. Tycker snarare att jag blivit ännu tunnare psärskilt på armar och ben.

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.