Mer i kategorin Gravid |

Genomsnittlig viktökning under graviditeten

Vi tyckte att de kunde vara kul för er att se hur ni medlemmar går upp i vikt under graviditeten, så därför gjorde vi en sammanställning med den genomsnittliga viktökningen i form av ett diagram. I diagrammet kan man se den genomsnittliga viktförändringen procentuellt (jämfört med angiven vikt vecka 1) som heldragen linje, medan de blå och begie fälten med streckade linjer anger något som i statistiska sammanhang kallas för "standardavvikelse". Dessa anger något förenklat sagt spridningen på viktförändringarna bland medlemmarna.

Från diagrammet kan man till exempel se att i vecka 19 har ni gått upp i genomsnitt 10% (± 9%) i vikt, medan den 'normala' uppgången ligger mellan 1 och 19%. Efter vecka 20 är det egentligen ännu så länge för få medlemmar som knappat in sin vikt, därför ser kurvan lite underlig ut efter 20 veckor.

Se också Genomsnittlig viktuppgång under graviditeten och Genomsnittlig viktuppgång.

Genomsnittlig viktförändring under graviditet

Forsätt rapportera in er viktförändring så presenterar vi snart en ny kurva!

Rekommenderat

Graviditetssymptom - hur länge varar de?

Graviditetssymptom - hur länge varar de?

Graviditeten är en superhärlig tid. Kan man tänka sig att kvinnans kropp är ett hem för ett helt nytt liv? Samtidigt så förändras allt i kroppen så mycket - man får många symtom och ibland känns alla upplevelser som ett rent kaos för kroppen och själen. Många av de uppkomna ... 1

Det finns 76 kommentarer till denna artikel

  J

  Jag är i vecka 25 och har gått upp 4,5 kilo

  Hej! Är i v 26 och har gått upp 10 kg! Enligt vad jag hade för bmi innan jag blev gravid så "ska" jag inte gå upp mer än 12 kg totalt.....Hm så nu får jag bara öka 2 kg i vikt på 3 månader Haha=)

  Är i vecka 25 och har gått upp 8 kilo
  Vecka 20+5, -1kg och underviktig från förr... Hoppas att vikten börjar öka snart!
  jag är i v 35 o har gått upp 17kg. Hoppas det ej blir mer, med min första gick jag upp 30kg,
  Viktuppgång i snitt under graviditeten Av praktiska skäl indelar man graviditeten i 1:a, 2:a och 3:e trimestern (tredjedelen). » 1:a trimestern är de första 12 veckorna. Då är det rimligt att gå upp 1-2 kilo. » 2:a trimestern är mellan vecka 12 och 28. Då är det rimligt att gå upp 300-400 gram per vecka. » 3:e trimestern är från 28:e till 40:e veckan. Då är det bra att gå upp mindre än 3 kilo och mer än 1 kilo per månad. (www.niomanader.se)
  I vecka 15 har jag gått ner 2,5 kg. så kan det går när man lider av illamående. Lyckligtvis har jag lite extra från början...
  Har läst någonstans hur mycket man går upp procentuellt genom hela graviditeten.. men nu kommer jag inte ihåg vart jag läste det.. Är det nån som vet? Tex. vecka 1-12 10% 13-20 20% osv. ?
  är nu i vecka 26 och har gått upp nästan 6 kilo, så inte så överdrivet mycket tycker jag själv... rätt skönt och hoppas att det inte blir mer än runt tio sammanlagt.. jag äter ändå på som vanligt o unnar mig godis så ja måste väl ha bra ämnesomsättning :)

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.