Kardemummamamma

1 Kardemummamamma

5555 visningar

Vilken vecka är jag i? vecka 4

Hej! Jag kissade på min första sticka igår kväll (sedan blev det tre till för jag kunde knappt tro mina ögon) och ett POSITIVT resultat dök upp. Lycka! Ringde BM idag och givetvis frågade hon när min senaste mens var. Jag VET verkligen inte. Jag har tyvärr inget att utgå ifrån. Hon rekommenderade följaktligen att jag gick på tidigt ultraljud hos en privat gynekolog. Jag ringde en sådan och hon menade att jag MÅSTE veta när min senaste mens var och att de inte kan hjälpa mig förrän om nästan fem veckor när det är säkert att jag gått länge nog. Hon frågade om jag övervägde att behålla barnet. Som om det mest naturliga för mig vore att göra en abort (jag är 26 år) och som om det vore viktigare att vi fastställde hur långt gången jag är om jag ville göra en abort. Jag fattar att det finns en tidspress i abortfallen, men det är viktigt för mig också att veta vilken vecka jag är i för att kunna följa rätt råd och instruktioner. Så nu undrar jag helt enkelt: hur tar jag reda på vilken vecka jag är i??
717 Svar (äldsta svaret först)
  • Om du plussat nu kan du räkna med att du är minst 3+ veckor gången. För att ett ul ska kunna ge något bör du vara i minst vecka 6+ i alla fall, för att vara på den säkra sidan. Så boka in ett privat ul om 3 veckor ca.
  • Du kan också köpa clearblue med veckoindikator för att ev få en fingervisning. Den visar 1-2 v, 2-3 v eller +3 veckor sedan ägglossning. Sen får du plussa på 2 veckor för att få vilken vecka du är i. Vad gäller råd och instruktioner, är det något särskilt du syftar på? Följ bara råden som är för gravida (livsmedelverket) så blir det bra.
  • Förlåt men vilken sjukt svinig gynekolog skulle aldrig gå till henne om hon betett sej så mot mej.. asså har det ändrat sej sen 2009 eller? Jag va då 16 o blev gravid o jag hade inte en aning om vilken vecka jag va i visade ju sej då att jag va i v 12 men jag visste ju inte heller när jag hade min sista mens då o ingen i fråga satte mej. Hmm men prova det som lindamaria skrev att köpa clearblue digital med veckoindikator ;) och det viktigaste av allt!!! Grattis för tusan!!!!!:) jag får min 3e bebis om mindre än 3 veckor så är lite nervös;)