lingon

4 lingon

1704 visningar

Vilken smärtlindring tog ni? :) vecka 31

Hej! Jag är osäker på vilken smärtlindring jag ska ta denna gång. Med nr 1 tog jag lustgas och morfinspruta, ville ha samma med nr 2 men fick inte morfinet då så körde bara på lustgas och det var inte kul!! Nu med nr 3 vet jag inte hur jag ska göra. Lustgas, ja, men förlossningen lär gå snabbt enligt bm och då får jag inte heller denna gång använda morfin. Vill inte ha epidural (ryggsprutan) för jag känner mig sjukt rädd för den. Vad har ni använt? Finns det andra alternativ?
7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Epidural + lusgas och bäckenbottenbedövning. Första förlossningen blev jag nedsövd. Funkar det med :P
 • Använde bara lustgas med med två o de funka bra. Epiduralen är inte ett alternativ för mig efter min första förlossning som va hemsk på alla sätt o vis :( Nu med nr tre har jag fått tips om att ev använda bäckenbottenbedövning vid krystvärkarna få jag upplever den smärtan som värst ( har spruckit grad 3 båda förlossningarna) annars hoppas jag klara mig på lustgas denna gång med.
 • 3

  Micho

  4 Micho

  Jag använde lustgas med de två första, tredje så använde jag mig av tensapparat och lustgas!! Tens va jättebra!! Lycka till!
 • Det är svårt att veta vad som funkar för dig. Med första tog jag tens, lustgas, varm dusch/bad. Med andrahands jag tens, lustgas och spinalbedövning.den här gången hoppas jag kunna bada varmt eller duscha så länge det går och sen ta lustgas bara. Tensen var underbar!
 • 5

  Mille87

  5 Mille87

  Med första ingen smärtlindring alls, pga det gick så himla fort. De hann inte ens koppla på ctg för att mäta bebisens hjärtljud. Andra förlossningen visste jag att jag skulle klara av det, så då tog jag bara lustgas. Gick fort där också. Jag har inte spruckit någon av gångerna, så efteråt har allting känts bra. Jag har glömt smärtan fort. Nu är jag gravid med nr 3 och hoppas att jag får en lika bra förlossning denna gången också. Skulle jag känna att jag inte klarar av det, så ber jag om smärtlindring :) Nackdelen när det går fort är att det blir så himla intensivt och man inte hinner slappna av mellan värkarna riktigt. Hoppas förlossningen går bra :)

 • Sterila injektioner (tidigare sterila kvaddlar) blor många väldigt hjälpta av. De gör ont att få, men sen upplever väldigt många mycket bra effekt. De stör inte det naturliga förlossningsförloppet heller, och bygger på grind-teorin. Kontinuerligt stöd under förlossningen gör också att många klarar sig utan smärtlindring. Kan inte en partner eller anhörig utgöra ett tryggt, lugnt stöd kan man ha med en doula på förlossningen. Sen handlar det mycket om psykisk förberedelse och att man har en plan för hur man ska hanters smärtan. Vid själva utdrivningsskedet gör pudendusblockad underverk för smärtan, men kan bromsa förloppet. En fördel är att bedövningen sitter kvar efter förlossningen och utgör en väldigt bra bedövning om du måste sys.
 • 7

  jesssica

  5 jesssica

  Med sonen använde jag lustgas, tens och epidural. När dottern kom hade jag ingen smärtlindring. Funkade fint ändå. :)