catwik

4 catwik

1200 visningar

Vikten vecka 18

Hej.

Jag är 18+4 och har bara gått upp 1 kg (från 85 till 86 kg). Har inte mycket till mage heller. Ibland är den lite mer spänd och syns då mera.  Är detta verkligen normalt, att jag bara gått upp så lite alltså. 

10 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Ljuvliig

  3 Ljuvliig

  Jah är i v 36+1 allstå v 37 och har gått upp 6,5 kg. det finns inget som säger att man SKA gå upp mycke när man är gravid. :)

 • 2

  Ljuvliig

  3 Ljuvliig

  jag ljög. jag är i v 37+1 (v 38) huuua va tiden går snabbt!

 • 3

  Nani

  5 Nani

  Det låter jätte normalt. Hade varit en sak om du var jätte (inget underhudsfett) och ändå inte gick upp något. Men i v 18 så har inte bebisen hunnit börja väga så mycket. Kolla denna sida så kan du se på ett ungefär hur mycket allt som hör graviditeten till väger var tionde vecka. Väldigt intressant faktiskt :)
  Jag har hittills gått upp 5 kilo och är i v 26. Med andra ord ungefär vad bebis plus allt som hör där till väger just nu. Kanske går du upp mer lite längre fram i graviditeten. Lycka till!

 • 5

  Angel.L

  5 Angel.L

   Jag är i v 32. (31+6) och jag har gått upp 16,5 kilo :).. från 50 till 66,5 :) och det är helt normalt. Ljuvliig har ju inte så långt kvar och har bara gått upp 6,5 :) och det är oxo normalt :). Det är så olika hur mycket man går upp i vikt och inte.. :)

 • 6

  annag83

  3 annag83

  Jag är i v 21+2 och har iofs vägt mig på 2 olika vågar, men jag har "bara" ökat ca 2 kg. Fast det kan ju sluta med en ökning på 30 kg. Det går inte att föutsäga hur lite eller mycket man ökar i vkt, det är olika från graviditet till graviditet. Så länge du och bebisen mår bra spelar vikten ingen roll.

   

 • 7

  JS_90

  0 JS_90

  Jag hade inte gått upp nästan något innan vecka 25-30. Nu i vecka 35 så har jag gått upp ca 6 kg och är underviktig från förr. Det är olika hur mycket man går upp och så är det olika när i graviditeten man går upp i vikt också:)

 • Hej :) Jag är i vecka 18 och ligger på -4 kg ca :) alla går upp olika, och var glad för det hehe. Bebisen väger inte mkt i dessa veckor vi är nu så du behöver inte oroa dig :)

 •  Jag är i vecka åtta (7+0) och har redan gått upp två kilo. Men jag räknades som underviktig från början, så det verkar lagom i mitt fall. Efter vad jag har förstått behöver man inte alls lägga på sig lika mycket om man inte var särskilt smal från början. Tror det handlar om att man ska ha att ta av för amningen sedan. :)

 • 10

  Leolah

  5 Leolah

  jag är som du ... jag oroar mej över att jag inte ökar. Ligger på minus 4,5kg idag i vecka 17....... det som jag tycker är lite "obehagligt" är att jag äter mer om dagarna än vad jag gjorde när jag mådde som mest illa, men att jag ändå inte ökar. Men magen växer ju, jag får anta att bebisen mår bra. Den tar ju som sagt vad den behöver i första hand o det är väl jag själv som blir lidande om jag inte äter tillräckligt.