AgnesGL

2 AgnesGL

4532 visningar

Vecka 5 men helt enorm.. vecka 5

Jag är gravid i vecka 5+5 enligt när jag senast hade mens.

Men problemet är att jag är stor som i 4e månaden.

Jag dansade när jag gick på gymnasiet och har alltid varit väldigt vältränad och till och med haft magrutor. Men bara sedan oktober har jag blivit så tjock att jag ser ut att vara i 3-4 eller till och med 5e månaden.

Jag funderar på om jag kan ha blivit så tjock på så kort tid för att jag slutade träna när jag gick ut gymnasiet i somras, eller om min senaste mens inte var en mens och jag faktiskt är mycket längre gången än jag tror.

Det är min första gravididet och jag har ingen aning om vart jag ska vända mig med frågor. Jag har hört att man bara kan avgöra vilken vecka man är i säkert när man gör UL i vecka 12.

Men kan jag inte gå till min barnmorska på ungdomsmottagningen och ta reda på det här?

Är lite orolig.

698 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Studenten

  4 Studenten

  Bara att ringa och boka tid på närmsta mödravårdcentral (numera barnmorskemottagning på vissa ställen). Alternativt kan man gå till Ungdomsmottagningen om man är under 25, men de kommer sedan skicka en vidare till mödravårdcentralen. 

  Där kan de känna på magen om livmodern känns, skulle du vara i fjärde månaden så känner de de i sånt fall. Man kan även boka en tid för VUL (Vaginalt ultraljud) där man kan tidsbestämma hur långt man har gått. Oftast vill de dock att man gått åtminstone åtta veckor för att få ett så säkert svar som möjligt. 

  Man kan vara gravid och fortfarande ha mens. Det är ganska vanligt, min kompis märkte inte att hon var gravid försen i vecka 12. 

 • 2

  MissPiggy

  3 MissPiggy

  Du kan ju börja med att göra ett digitalt clearblue-test, då får du reda på hur långt gången du är!
 • 3

  Studenten

  4 Studenten

  Ja fast digitaltestet visar inte så många veckor utan antingen att. 

  Man inte är gravid

  gravid vecka 3-4

  gravid vecka 4-5

  gravid vecka 5+

  Så man får samma om man är i vecka 5 och uppåt.