enliten

4 enliten

2168 visningar

Vattkoppor eller något annat?

Min dotter har fått lite prickar på kroppen, det är som en liten blåsa. De första kom på rumpan och snippan och nu har hon fått i ansiktet och hårfästet. Det verkar inte klia. Det går vattkoppor på dagis nämligen. Hon har inte jättemånga prickar.

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  senada_3

  3 senada_3

  det kan vara vattenkoppor vissa barn får bara några stycken medan andra får på hela kroppen.

 • 2

  Mille87

  5 Mille87


  Det kan mycket väl vara vattenkoppor. Det börjar som blåsor och som sedan spricker, om jag minns rätt så börjar det klia efter det spruckit. Om det går på dagis nu, så är det alldeles säkert vattenkoppor.

 • 3

  enliten

  4 enliten

  Tack för svaren! Det har kommit ännu fler så det måste ju vara vattkoppor. Vi har en son också som knappt är 3 månader gammal, är det någon fara för honom?
 • 4

  Mille87

  5 Mille87


  Jag skulle nog ringa sjukvårdsupplysningen 1177 eller till bvc. Jag vet faktiskt inte men med alla små barn brukar man ju vara mer försiktig, så bättre att fråga en gång för mycket än för lite.

 • Ser ut som en klassisk vattkoppa! Utan tvekan! Dom i vården vill INTE att man ska komma in för en koll. I bästa fall kommer dom ut till parkeringen. Min son fick några få innan jul och det tog 1-3 dagar innan det liksom eskalerade. Han åkte på en mild variant (50-60st) och han klagar inte alls mkt på att dom kliade förns dom bildat skorpor. Allt som allt tog det en vecka! Jag lyste på dom första med en ficklampa i mörker och man såg tydligt att det var en klar gul vätska i kopporna.
 • Har du haft vattkoppor? I så fall har din lilla ett visst skydd från dig som kan förhindra att han blir sjuk, alternativt göra att han får ett lindrigare förlopp. Men det är inget absolut skydd och en risk att han blir sjuk finns. Men det är inte farligare för honom än för andra barn. Om ett barn under 6 månader blir smittat (och speciellt om du inte själv haft vattkoppor) ska man ändå kontakta en barnläkare (via telefon initialt).
 • Det kan även vara höstsjuka som drabbar barn ser precis ut som vattkoppor med vätska i sitter oxå i ca. 1 vecka. Kliar och blir sedan skorpor oxå. Höstsjuka kan alla bära på men det är bara på hälften som det bryter ut hos. Hoppas hon blir bätte:)