JohannaS86

5 JohannaS86

1497 visningar

Vattkoppor

Hej! Har funderat en del på det här med vattkoppor. Ingen av mina barn på 6 år, 4 år o minstingen på 6 månader har haft vattkoppor. Det sägs att det är bra att de får det när de är barn för man blir så mycket sjukare om man får det som vuxen. Vi har kompisar som haft det och det har även gått på dagis men vi har lyckats undvika o bli smittade på något vänster. Ska man utsätta barnen för smitta när vattkoppor finns i ens närhet eller ska man bara fortsätta hoppas att de får det förr eller senare när de fortfarande är barn? Hur hade ni gjort?
30 Svar (äldsta svaret först)
 • Hehe jag hade nog sett till så barnen fick det vet du tror det är typ i England där har dom vattkoppsparty.. då tar föräldrarna med barnen o låter dom smittas av sina kompisar så dom sedan är immuna mot det:) (du kan bara få vattkoppor en gång) efter det får du bältros men är rätt ovanligt. Så jag har nog sett till så dom fick det:) slipper du det sen när dom är så stora nu är din äldsta 6 år men innan dom börjar skolan :)
 • Tack för svaret! Det har du helt rätt i. :) Vi ska bara se till o ha kalas o fira födelsedagen för mellannamnet först men sen ska vi utsätta dem för vattkoppor så fort ngn vi känner får det. Är ju trots allt bäst för barnen o få det nu så har man det avklarat sen :P
 • Haha ja är rätt bra att hinna ha kalaset först;) haha dom lider ju inte heller av vattkopperna när dom är små hehe jag vet när jag hade det så hade grannbarnen det oxå o då lekte vi en hel vecka nästan varje dag haha x)
 • Perfekt ju haha bra o tajma in det samtidigt som grannar eller kompisar haha som du säger, de lider inte av det heller. O tycker att minstingen nu borde klara av vattkoppor. Man vill ju inte att de ska få d för tidigt för då kan d bli väldigt sjuka med. Svår balansgång d där haha :P efter kalaset så ska vi leta vattkoppor haha ;P
 • Haha ja det låter bra nä tror inte heller det är så bra att få det för tidigt min äldsta fick det när han va 2 eller 3 månader..:/ fick bara typ 7 stycken men han blev rätt dålig:/ men ett halvår borde dom ju klara iaf:) hehe får se hur lång tid det tar sen när min lilla börjar på dagis (1år) tills han kommer hem med vattkoppor x) hehe det är så kul att fira barnen ska oxå fira min minsta nu nästa fredag ska bli så kul:) hehe
 • Oj! 2-3 månader e väldigt tidigt. Kan tänka mig att d inte behövs så många för att de ska bli dåliga. Det är en spännande men jobbig tid första året när d går på dagis. Alla sjukdomar o allt de drabbas av haha men det ska ju också klaras av. Hade iaf varit skönt o kunna bocka av vattkoppor från listan haha ;P även för dig o din ettåring kan ja tänka mig haha. Skönt att det är ngt de bara kan få en gång så slipper man tänka på det sen :P åh va kul me kalas! Första kalaset me då när han fyller ett! Så spännande!blir det stort kalas då? Alltid så kul med kalas. Bara o få se barnens lindrande ögon gör d värt varje sekund! ;)
 • Tindrande* ögon ska det stå hahaha :P
 • Nä blir bara jag o min mans föräldrar o syskon:) så blir inte jätte stort:) köpt världens finaste tårtoblat till pojkens tårta med nallepuh på hehe så ska stå o göra tårta nästa fredag haha x) Hehe ja jag har typ glömt hur första året på dagis va den stora är ju 7 år så haha blir på nytt igen sen har jag en till i magen nu som kommer i juni :) men då får den lilla vara hemma när pappan har semester :) ush har sådan ångest dom ringde om ett jobb innan till mej o dom vet inte om att jag är gravid är rädd att jag inte får jobba om dom får veta det :( haha förlåt så avigt från vattkoppor haha x)
 • Det e ju lite lagom många Haha naw ba fint me nalle puh tårta! Då förstår ja att du har o göra! Haha :P vi va lata o beställde 2 st som vi ska hämta. En me spiderman o en me en grävmaskin haha slog ihop mina äldsta barns kalas då de fyller år me bara en månads mellanrum o ja orkade inte ha 2 kalas haha. Blir 14 barn som kommer haha slla verkar alltid kunna komma på kalasen haha:P Jaså du har en på 7 o en på 1? O snart en liten till? Hehe va kul! Va d 2 killar du har? Vet du vad du har för ngt i magen nu? Va kul!!! :D oj d där med jobbet låter verkligen jobbigt. Förstår du har ångest över d. D känns som man blir borträknad om man berättar om en graviditet men inte så mkt o göra. Men diskriminerande att d ofta e så. Håller tummarna att du får jobbet trots bebis i magen ;X vad e d för ett jobb?
 • Hehe jamen det kan man ju göra tycker inte jag är konstigt att slå ihop är ju kanonbra!;) hehe ja spiderman gillar min stora pojke med ;) är ju så kul när dom blir glada;) hehe ja jag har två pojkar har ingen aning om vad det är i magen men hoppas på en tjej o det tror vi det är oxå hehe :) men man vet ju aldrig;) ja man känner ju sej lite diskriminerad faktiskt men får se vart det bär;) har ni köpt för fint till barnen då?:)
 • 11

  JohannaS86

  5 JohannaS86

  Haha tack. ;) d leker ju me samma kompisar o allt o när man har en liten så har man o göra ändå :P spiderman e ju cool. Klart barnen gillar honom haha :P ja visst e d roligt. Deras lycka kan både dem o en annan leva på väldigt länge sen hehe ;X kul me killar! Hoppas för er skull att d e en tjej. Roligt när man inte tar reda på d heller utan själv får kolla efter när man har bebis på magen hehe. Varför tror du på tjej nu? Ja trodde me min 3 skulle va tjej. Allt kändes annorlunda men ut tittade en kille haha lika bra d för ja e nog en riktig pojkmamma haha :D o man kan ju killar vid d här laget hehe ;) när i juni e du beräknad? Håller tummarna att du ändå får jobbet. För du ska ju ändå komma tillbaka o jobba efter mammaledigheten så d får se d långsiktigt. Hehe. Tråkigt annars när d blir diskriminering för d e ju inte så att männen kan föda barn direkt haha :P vi har redan firar 6 åringen. D fick lite finare julklappar som nya cyklar, hjälmar, tennisväskor o praktiska saker mm. Han fyller år en vecka efter jul så d blev inte så mkt saker men ngn cool radiostyrd stuntbil, några mjukis me dragkedja han önskat sig o lite sånt skoj. 4 åringen ska också få en stuntbil, en saccosäck o ngt annat roligt som ja inte vet än. Haha inte alltid så lätt o komma på saker haha va ska du ge din 1 åring? ;)
 • Då är det ju lätt att ha fest när dom har samma kompisar;) hehe jo vi tror det är en tjej inte för att det känns annorlunda eller lite mår fortfarande illa. Men mer för att när vi pratar om den så säger vi hon eller henne med den lilla pojken sa vi alltid han utan att vi tänkte på det:) hehe typ folk frågade hur mår bebben jag bara han mår bra haha x) fast vi inte visste:) hehe jaså min äldsta fyller oxå en vecka efter jul. Den 30e hehe jättefina grejer dom fick då ju!;) vi har köpt några böcker o klossar sen ett litet piano och en bollåda tror jag det heter man lägger bollar i hål sen slår man ner dom med en hammare o så åker dom ut i ett annat håll haha pianot ska han får så han kan plinka när han vill o inte ta vårt stora piano haha x)
 • 13

  JohannaS86

  5 JohannaS86

  Haha ja det underlättar när de har samma kompisar. Sen börjar min äldsta skolan till hösten så då blir d inte gemensamma kalas utan d e första o sista haha ;P jaså din äldsta fyller år den 30? Hehe min den 1 januari haha jobbigt dock när d e så nära inpå julen me alla julklappar o presenter haha :P så kul! Ja ibland bara känner man på sig d o märker vad som känns rätt hehe hoppas hoppas på en liten tös. Så kul o få kika efter när bebisen e ute ;) åh d låter som superbra presenter till en 1-åring hehe. Va roligt! Hoppas ni får ha ert piano i fred nu så kan busen spela loss på sitt eget hehe ;)
 • Åh ja det är så spännande när dom börjar skolan man känner sej så oerhört stolt;) hehe ja men va gött för han att fylla den 1 e januari själv är man ju höstbarn haha x) va alltid så avis på alla som fyllde tidigt på året haha x) ja det är rätt tufft med både jul o födelsedagar så inpå blir lite tomt i plånboken haha :) ja vi får se vad som tittar ut hehe det märker vi sen ska vi ha namngivningscermoni en månad efter den är född har planerat allt förutom vilket namn då haha allt annat har vi planerat:) mat, själva ceremonin, cup cakes och vilken smak på cup cakes o ja det är ett hiskeligt planerande hehe men jag tycker det är skoj;) hehe jaa jo han gillar ju o spela piano hans pappa är ju riktigt duktig på att spela med. Han har ju spelat i dansband tidigare o ska väl börja igen tror jag:) han är sugen på det iaf så den lille pojken har ju tagit efter det;) hehe
 • 15

  JohannaS86

  5 JohannaS86

  Haha 2 januari skulle d stå. Haha ja vi har alltid skojat om att vi ville ha ett januari barn o så bara blev d så haha vi e med höstbarn o som du säger så va man avis på d som fyllde år tidigt o fick körkort först o komma in på alla uteställen etc haha ;) åh va kul me namngivningsceremoni! Så roligt o planera allt. Bra o hålla sig sysselsatt me lite sånt hehe lät ju himla kul. Låter verkligen som du har allt under kontroll hehe ;) har ni funderat på namn? Hehe ;) va roligt att mannen e så duktig! Kul när barnen då tar efter hehe då kanske d kan jamma tsms när han blir äldre hehe ;) går din äldsta i förskoleklass?
 • Hehe ja måste planera en del;) älskar att planera haha tycker det är skitskoj;) jaa eller hur alla fick gå ut tidigt haha kommer ihåg en kompis hon fyllde en månad före mej men hon väntade faktiskt tills jag fyllde med haha x) hur har ni gjort har ni haft dop eller något för era barn? Vi har döpt den stora o den lille men jag va sådan för jag fortfarande trodde den där reglen gällde att är du inte döpt får du inte gifta dej i kyrkan den reglen togs bort åt 2000 vilket jag inte visste o då blev jag så nojig o sa då kan vi lika väl ha en namngivelse. Min man har ju lite småkoll på det där med kyrkan o det hela hans familj är såhär frikyrkliga haha eller va jag ska säga bor ju i Sveriges kristnaste län ;) jönköping haha jo namn har vi blir det en flicka så blir det nog Avery även om jag har ellinore på hjärnan men älskar namnet Avery o gjort länge så blir nog det om det blir flicka o blir det en pojke så blir det austin;) ja kanonbra dom kan spela ihop sen haha ;) nä min stora går i 1an o börjar 2an till hösten.:) men vi har haft mycket problem med honom så det har blivit fråga om adhd utredning på honom.. Så hoppas det kommer gå igenom. Har den äldsta ihop med en annan. Men han är ju så dum i huvudet så får se så han går med på att det blir en utredning får veta det i eftermiddag... :/
 • 17

  JohannaS86

  5 JohannaS86

  Haha roligt! Visst e d kul o planera hehe. Ja trodde ja va ensam om o gilla d där haha ;) snällt av din kompis o vänta in dig så ni kunde göra debut på dansgolvet tsms hehe d e en bra vän hehe ;) jaså d va ner än ja visste. Tänk att d redan togs bort 2000! Haha d e hela 17 år sen haha jodå våra 3 e döpta allihopa. Min morfar va präst så de va viktigt för dem hehe sen har d bara blivit att vi följt traditionen. Har även en dopskål som går i släkten som alla får gravera in barnens namn på när d e döpta :P kul o testa namngivning ist när man ändå får gifta sig i kyrkan hehe ;) va tycker din man o svärföräldrarna om d? Hehe sjukt fina namn!!! ;) kul när man har lite annorlunda namn som dessutom funkar internationellt hehe ;) jaså han går snart i 2 an. Helt galet ju hehe tråkigt att han har problem. Tycker d verkar som många barn har d. Kanske bara e så dagens barn e helt enkelt haha ;P min kompis utreder sin 6 åring me o ibland undrar ja va d e för fel på mina ungar haha =X hoppas iaf ditt ex går me på utredningen så ni kan komma till botten me problemen. Ibland känns d som de motsätter sig allt bara för o jävlas :/ håller tummarna att han e lite samarbetsvillig haha
 • Haha eller hur! Tyvärr är vi inte vänner längre. Känt varann sen vi va 5 år sen flyttade hon upp till Norrland till nån hon hittade där uppe så då bröt vi kontakten tyvärr. Men så är livet ;) nä god va häftigt med en dop skål som går i arv! Supercoolt ju!:o förstår då det är tradition att döpa ;) nä det va faktiskt min man som kom med förslaget:) jag ville ju inte ha barnvälsingnelse som hans moster ska ha på sin lilla pojk nu i februari. Då det är typ "dop" i en gudstjänst i frikyrkan aah fattar inte riktigt de där haha x) men ska bli kul ändå aldrig varit på det innan. Bara varit på vanligt dop ett par ggr :) funderar på vad jag ska ha på mej till barnvälsingnelsen känner mej ful i allt jag äger typ haha x) Vi har inte sagt något till våra föräldrar om namngivelse än de ända som vet är min kompis som jag känt sen vi föddes typ haha hon ska få bli gudmor och sen min mans lillasyster :) är ju så kul o prata om det är så spc läste att man kan inviga ceremonin med att antingen hänga på ett halsband på bebisen eller en blomkrams på huvudet så vi ska köpa ett halsband i silver med bebbens namn ingraverat tur det bara är leverans på ett par dagar haha sen ska vi avsluta ceremonin med att plantera ett träd till barnets namn så tror det blir antingen en rodandendron eller ett plommonträd;) finns så mycket val vid en namngivelse :) hehe tack ;) många tror att om det blir en flicka skulle hon heta Maryann vilket vår lille pojken skulle hetat om han blev flicka jag bara men nej det kan inte denna bebben heta då haha det är ju lillens tjejenamn haha jag är jätteknäpp jag vet x) ja han börjar tvåan fick han när jag va 17 år så är ju inte så gammal haha är 25 i höst o pojken 8 :p tiden går fort >.< ja får se om han går med på det.. han är så dum i huvudet så hoppas lärarna kan prata vett i skallen på han:( ååh är så glad idag ska få börja jobba extra på en dagverksamhet för handikappade o psykiskt deppade eller va man ska säga ska bli så kul o så kan jag jobba där :D även om jag är gravid kan jag jobba där!:) haha är nog inget fel på dina barn dom verkar vara supermysiga av det lilla du berättat här ;) busiga snälla rara :)
 • 19

  JohannaS86

  5 JohannaS86

  Synd när man tappar kontakten men e svårt när d flyttar så långt bort. Ja d e en rolig tradition. Min mamma o ja o syskonen e ju också döpta i den så man har ju ngn sorts band till varandra genom den också hehe. ;) åh d lät ju helt underbart! Va roligt med ngt som e lite annorlunda än d traditionella dopen! Ångrar ju nästan här att vi inte hade namngivningsceremoni nu när du berättar om d hehe så fint me ett silverhalsband me bebisen namn! O att man planterar ett träd i bebis ära. Låter som d kommer bli sååå himla fint! ;) kul me gudföräldrar som man känt så länge. Kommer bli en jättefin ceremoni! haha nä d där e inte alls knäppt. D va ju hans tjejnamn. Då e d ju klart att nästa bebis måste få ngt helt annat namn haha. ;) min svärmor fick min man som sista barn. D hade 2 pojkar sen innan o hoppades på en tjej. D hade bestämt namnet Samantha. Men så blev d en pojke så han fick heta Sam ist hahaha XP oj då va du en väldigt ung mamma! Tycker d e häftigt faktiskt me unga mammor. Man har mkt energi o ork till sina barn haha ;) o så e man inte 70 när d flyttar hemifrån heller utan man har mkt energi till barnbarn o kan orka leva o redan göra sånt med när barnen inte bor hemma hehe ;Pjha hoppas me lärarna kan tala honom till rätta. Man får ju sätta barnen främst. Skönt du lämnade honom o hittade en ny man ist. Hehe ;) va kul o höra om jobbet!! Grattis! D måste kännas jättebra ju! Lät som ett roligt jobb. Ingen dag är nog den andra lik hehe så kul! :D
 • Så häftigt det med dop skålen verkligen aldrig hört det innan!;) haha jo det ska bli en mysig dag faktiskt sen ska folk få ta med sej vad dom vill grilla så ska vi stå för allt det andra så man får hoppas på en fin sommardag;) haha jo massa häftigt grejer sen va det typ ist för att hälla vatten på bebisens huvud kan man då göra hand och fotavtryck:) massa häftiga saker faktiskt. Ja vi ska beställa smycket från safira.se dom har massa fina smycken och till rimliga priser:) våra förlovningsringar är köpta där ifrån:) hehe ja han fick en kombo av tjejenamnet då;) haha men sam är rätt ovanligt väl? Jag har bara träffat en tidigare som heter sam o vi gick i samma klass:) tycker det är ett fint namn faktsikt:) Hehe jaa det är rätt häftigt men man får kämpa en del med o när jag fick min första va så många som hade synpunkter tom min mormor kom med pekpinnar fast hon fick min mamma när hon var 18. Så kändes lite ska du komma här o snacka typ.. men men jag har ju klarat mej;) hehe Åh tack tack;) jo det ska bli superkul att jobba har jobbar på dagverksamhet tidigare fast för gamlingar då:) är asgött jobb;) Heheh jaa ska bli spännande o se vad specialpedagogen har att säga sen när hon ringer.. :)
 • 21

  JohannaS86

  5 JohannaS86

  Haha ja det är verkligen kul me lite annorlunda traditioner o så ;) alltså ni kommer få d supernice ju! Smart o låta alla ta me va d vill grilla o så står ni för resten. Då blir alla nöjda o glada hehe hoppas ni får en superfin sommardag då ni ska ha ceremonin ;) när e du beräknad? Härligt me sommarbebis ;) så roligt me hand- o fotavtryck ist för o döpas me vatten. Så många kreativa idéer du har hehe ja har kollat på den hemsidan o de har sjukt snygga o prisvärda saker så där kan du garanterat fynda lite hehe ;) bjuder ni många på namngivningsceremonin? Hehe Sam e nog inte jättevanligt faktiskt. Gillar me d namnet haha o tur e väl d haha;P kan tänka mig att d e många som har fördomar o massor att tycka till om när man blir mamma så ung. Lite knas att din mormor kom me pekpinnar när hon sj blev mamma så ung hahaha XP va d planerat att du skulle ha barn så ung? En kompis ja lärde känna när vi va gravida me våra nu 6åringar, fick me barn när hon va 17. Hon ångrar d inte en sekund även om d inte va planerat hehe. D e ett moget beslut o bli mamma så ung o bara d säger ju att man e redo o ansvarsfull när man tar d beslutet hehe vill du ha fler barn efter din kommande 3? ;)
 • Precis va typ min tanke oxå ist för att man ska hålla på o anpassa till alla.. :/ lättare folk tar med sej eget.. blir en del folk med ju räknade ut vi blir nästan 30 personer!:o ja hoppas jag oxå;) hehe jag är beräknad till 7e juni men går säkert över gjorde jag med lilla killen gick över en vecka haha x) ja redan hittat två olika hängen en för flicka o en för pojke:) Ja många som hade fördomar och menade på att jag inte skulle klara de o da da da... men jag menar nu har man ju både hus man o fler barn så jag menar lyckas kan man ju ändå;) jo men min mormor är lite spc pratar inte alls med henne mycket:/ men så är det är hellre med min mans släktingar då dom är lättare att umgås med än mina egna. Min mans mormor är ju överförtjust i mej. Hon är så söt hon vet jag älskar ugglor så nästan varje gång vi kommer dit så har hon köpt nån liten uggla till mej hon är så söt haha x) inte så gammal heller typ 65 eller något :) hehe hur gammal va du när du fick första pojken?:)
 • 23

  JohannaS86

  5 JohannaS86

  Haha smart! Man kan inte göra alla nöjda så d va ju en superbra idé. Nästan 30 st! Då blir d fullt hus haha men va roligt. Man blir ju lätt många när man ska bjuda både sin släktsida o även från mannens hehe så d ska vara. Haha ;) va bra du redan valt ut en av varje. Så får du se vilken det blir, pojke eller flicka-smycket hehe ;) va roligt! Skönt o få ett sommarbarn hehe jaså gick du över me förra barnet? Tycker den sista veckan känns som flera månader haha fick båda mina äldsta flera dagar innan beräknat men med 3 gick ja över en vecka. D va sååå drygt! Haha :O naw din mans mormor verkar både väldigt ung o hur söt som helst! Då vill man gärna hålla kontakten hehe så sött att hon alltid köpt nya ugglor inför varje gång ni ses. Så kärt! Hehe d e sån man sj vill bli när man blir farmor (och kanske mormor för dig) hehe ;) ja träffade min man strax innan vi fyllde 20 så blev gravid när ja va 23 o fick min första några månader efter ja fyllt 24. Så va ung men inte så ung haha dock har inga av mina gamla vänner barn. O vi har redan alla barn vi vill ha haha. Har alltid sagt att vi inte ska ha fler barn efter 30 o vi fick 3 bara 2 månader innan ja fyller 30 haha ;P du får gå in o kolla min dagbok idag o se bilder på tårtorna vi köpte. Tyckte d va sååå himla fina ;)
 • Ja det blir ju det helt galet att det blir så många med bara lite släkt o vänner typ :o hehe ja får se vilket man beställer sen hehe :) ja vill ju ha en sommarbebis med haha så inte alla fyller på vinterhalvåret vilket vi redan gör alla 4 som sagt haha skiljer exakt ett år mellan mej o min man jag fyller 12e november o han den 14e november haha så är jag ett år äldre än honom ;) ja första barnet kom 6 veckor för tidigt o vägde ändå 3000 gram!:o tror det va pga influensavaccinet man tog 2009. Den andra pojken gick jag ju över till v 41+1 så v 40+7 va jag inne i gjorde hinnsvepning och 2 dygn efter kom han haha på årets första soliga dag x) han vägde 3800 haha det roliga var att han inte gick ner något annars gör dom ju det under första dygnet. Nej då han gick upp 200 gram ist haha x) gräddig mjölk x) haha ja det är skit drygt o gå över haha gjorde allt för att få igång det. Va ute o gick twerkade hade sex haha allt nope va bara hinnsvepningen som hjälpte x) han kom halv 6 på kvällen ska jag vara helt ärlig är jag skit nervös inför denna förlossningen att det ska gå för fort.. är rädd för bedövning.. men vill ändå ha det kanske.. inte haft det med någon av pojkarna första fick jag aldrig fråga o med andra hanns det inte med så fick bara ha lustgasen.. Har du haft bedövning? Haha ja klart man vill bli en sådan mormor/farmor haha jag skojade med min man häromdagen o sa att jag ska vara en sådan som alltid har werters karameller i väskan hahaha x) kom på jag glömde svara på om jag ville ha fler barn vill ha 5 barn sammanlagt :) hehe men oxå sagt jag inte vill ha barn efter 30 haha vilken tur att han kom två månader innan haha;) så fyndigt egentligen;) haha ååh ja lätt jag ska kolla in tårtorna;)
 • 25

  JohannaS86

  5 JohannaS86

  Ja men verkligen. O man kan ju inte skära ner på släkten direkt haha ;P så roligt att du o mannen fyller år me bara 2 dagars mellanrum haha förstår d blir intensivt när alla fyller år på vinterhalvåret. D e samma här. Vi e 4 som fyller år då. O nu Casper som är enda sommarbarnet haha kul me sommarkalas för omväxlingsskull ;P o för er med me nya bebisen sen hehe va kul me 5 kids! E mannen me på d? Haha sjukt roligt me barn. Man har dock glömt bort va man gjorde av all ledig tid innan man fick barn =X haha oj 6 veckor för tidigt! O vägde ändå 3000gr. Bra jobbat hehe sjukt roligt när man har så bra gräddmjölk i brösten så att barnen inte går ner utan upp efter förlossningen haha så har d varit me alla mina 3 med haha ;) d trodde min yngsta skulle behöva extra ersättning för att han va så stor men d behövdes inte. Har också gräddig mjölk haha skönt när d funkar me amningen hehe hur länge ammade du dina barn? ;) har du klarat 2 förlossningar utan bedövning? D va verkligen bra jobbat hehe va vill du ha för ngn bedövning denna gång, om d blir aktuellt? Ja testade nog allt me första barnet. Lustgasen spydde ja av, kvaddlarna kändes mer än värkarna o inget funkade så bra. D bästa va ryggmärgsbedövningen. Hade d me d 2 första barnen. Gudomligt!! Rekommenderar den starkt. Med sista hann ja inte me ngn bedövning alls haha tog knappt 1,5 h från första värken tills han va ute. O då har vi drygt 50 min bilväg till BB haha så han höll på o födas i bilen hahaha vattnet gick o huvudet va på god väg ut inka behövde krysta men vågade inte. Hann precis in med rullstol i första bästa rum o efter att ha varit i byggnaden i 30 sek va han ute haha gick lite väl fort. Brukar va så med trean. Tror inte man ska vänta när man känner att d e på g haha spec inte om man gått över :P hahaha så roligt. Sån vill ja me va som farmor. Me werters i handväskan hahaha ;P kul du gillade tårtorna hehe ;)
 • Ja är rätt gött när man kan slå ihop födelsedagar.. men får se hur det blir i år jag fyller 25 men sagt att jag hellre blir bjuden på restaurang nånstans :) sen att jag o mannen åker o sover på hotell eller något är som du säger vad gjorde man av tiden innan man hade barn haha x) jag är ju inte så mycket för att gå ut o festa o vetikatten om man är så sugen på det 5 månader efter förlossning..:/ bättre gå ut o äta med kompisar och familj:) haha ja då;) men min man har nån drömbild att vi ska få en sladdis när vi är över 30 men jag är inte så på den idén men man vet ju aldrig hur det blir haha x) ja gräddig mjölk är kanon o dom är mätta länge med äter dom sen klarar dom sej i typ 4-5 timmar haha x) jag ammade första bara tills han va 4 månader då mjölken sinade pga ammningsnappar:/ den lilla ammade jag 5 månader då jag skulle i min brudklänning haha x) mina tuttarna växer typ 3 storlekar när jag ammar så inga kläder man har passar typ haha x) denna bebben ska jag försöka amma i ett halvår :) sluta amma innan jul typ :) du då? Jo att kläcka fram två ungar med bara lustgas är ju rätt bra haha men fy fan va ont det gör. Jag säger det. Det värsta är inte krystningsvärkarna det är de värkarna som är sista halvtimmen innan typ. Jag skulle ju vilja ha epidural men läst saker som att den släpper när man får krystningsvärkarna gör den det? Jösses vilken resa det måste varit för er! Vi har lika långt som ni till BB där vi bodde innan tog den 40 min min man körde in på 25 minuter vattnet gick i bilen. Så mannen fick ju ringa sos i fall att så han pratade med dom sista 1.5 milen innan vi var inne. Men tror pojken liksom fastnade på något vis för när jag kom in va jag öppen 9 cm men tog ändå en timma o dom fick vända o vrida på mej hela tiden för att han skulle glida ner. Dessutom låg jag som en ostbåge fast bakåt så svankade med ryggen vilket jag tror va orsaken till att han inte gled ner. Sen sa bm jaha nu ska vi ha dragkamp jag bara WHAAT!? Fick dra i ett lakan med bm för att komma framåt med ryggen ist o då kom han ju ut på typ 3 krystningsvärkar eller något sådant haha x) Asså shit 30 sec efter ni va inne asså det är mitt mardrömscenarium att inte hinna in i tid eller att det går för fort. Jag är ju så trög med har ju inga hela värkar har liksom bara sista 30 sec av en värk.. Så jag kopplade inte denna gången att det va värkar.. men gör det ont när dom sätter epidural? Helt galet va fort det gick för dej men skönt med ändå på ett sätt att man inte ligger o kryssar i evigheter. Haha tror det är så med barn som går över. Typ att dom vill inte komma på bf men när dom väl kommer då har dom så jäkla bråttom ut haha x) ja så kommer barnbarnen sen o farmor har du kola? X) haha ja tårtorna va superfina! Ska lägga upp bild på pojkens tårta med sen på fredag :) ush skulle behöva åka o handla sen haha typ inslagspapper o mjöl för att kunna göra tårta haha x)
 • 27

  JohannaS86

  5 JohannaS86

  Det lät ju supermysigt o bara gå ut på restaurang o kanske sova på hotell hehe så mysigt! Nä man e ju verkligen inte så sugen på o gå ut o festa bara månader efter man fött barn haha. Ja har fortf inte firat min 30-årsdag. Vi åkte på semester dagen efter ist så d ser ja som mitt firande haha ;) ja helt galet. O man insåg inte då heller hur mkt tid man faktiskt hade haha nu uppskattar man den lilla tid man får för sig sj o även "egentid" när man fixar disken o tvätten på kvällarna hahaha ;X perfekt när man kan amma på några månader hehe bra för både bebis o en annan haha men som du säger, galet va brösten växer så man får gå upp flera storlekar haha då passar ju inte brudklänningen sånt va bra planerat hehe. Min äldsta ammade ja i 13 månader. Inte helammade dock haha nr 2 i ca 6 månader o me denna ammar ja fortf väldigt mkt. D e så smidigt haha men han får ju lite annat som gröt o smakportioner av d vi äter. Men hoppas kunna amma några månader till. Har fortf gott om d haha ;P du e ju sån ung så ni borde kunna ha alla 5 barn innan 30 hehe rätt skönt o köra på när man ändå e inne i småbarnsåldern. Värre o få en sladdis när man får sova hela nätter o har stora o självständiga barn. Haha lika bra o köra på ist haha ;) ja e gör galet ont o föda barn. Haha som du säger, de e de sista värkarna som gör sååå ont. Krystvärkarna e inte så farliga men lite obehagliga men d kan man klara av. Ja hann inte me alls me Casper för ja hadeså täta o intensiva värkar att ja inte hann återhämta mg mellan dem. Direkt när d började så kom d me bara 1-3 min mellanrum. Panik liksom. 30 sek va från att vi kom in genom sjukhusets dörrar haha tror inte ens min man hann in i rummet innan han va ute haha;P men man va inte trött iaf när d gick så fort haha jaså bara halva värkar? Då förstår ja att du inte trodde d va på riktigt. Du får nog åka in direkt när du känner minsta lilla att d e på G haha jag e sjukt va fort man kan komma fram när d behövs hahaha plattan i mattan! Va stressigt för männen som e så hjälplösa o inte kan göra allt för mkt mer än o köra för fullt haha nä tycker faktiskt inte edan kändes så mkt faktiskt. Ett litet stick, inte värre än när d tar blodprov, o sen va d as skönt o se slla värkar på monitorn utan o känna en enda. Man fick hämta nya krafter hehe bästa bedövningen alltså haha för mig iaf ;) va e d sant? Vilken jäkla förlossning för dig! O när d blir dragkamp?! Shit alltså! Blev du inte lite rädd när bm sa så? Skönt han kom ut på så få krystningar när han väl hamnade rätt! Men man blir ju nervös! Alla tankar som hinner passerar genom huvudet! Åh ja d måste du göra. Vill gärna se bild på den ;) så kul me födelsedag på fredag hehe hoppas d går bra. Mitt mellanbarn blir 4 imorgon men då blir d bara pannkakor me glass o godis som han valt haha ;P hoppas du får handlat allt du behöver till o göra en superfin tårta ;) Så roligt!
 • Så mysigt att åka iväg!;) spc semester vi ska åka till Gränna i år igen o köpa polkagrisar;) båda barnen mös när vi va där förra året:) även om den lilla inte begrep jättemycket men han va lugn o fin iaf:) hehe ja är så mysigt att amma oxå faktsikt:) fick en amningskudde av min svärmor förra året till pojken men måste be henne sy om den.. den är för slapp... haha så ska köpa ett annat tyg så hon kan sy den styvare;) Heheh helt galet att en förlossning kan gå så jäkla fort asså.. är ju det jag är rädd för som sagt o jag menar när man har 50 min till BB så är man ju nervös som jag vet inte vad.. Jo blev ju lite rädd men som sagt det funkade ju helt kanon han gled ju ner o sen ut. Det roliga va att jag tänkte när jag låg där på förlossningen jaha o jag går igenom denna smärtan igen frivilligt jag är dum i huvudet haha x) men sen när dom väl är ute de små liven så finns inte smärtan mer:) ååh fick min man att förstå hur jag mådde efter förra förlossningen haha han hade igår varit med om en rätt jobbig upplevelse å jobbet och behövt tillkalla polis o så berättade han för mej att han hade så mycket adrenalin o jag sa att japp ungefär så känns det efter en förlossning man är helt skakig svettig o allt haha x) det ända jag fick ut mej när lillen låg på magen va hej va liten du är.. va liten du är haha x) han va inte liten x) men jag va helt slut haha så ända jag fick ur mej haha o skakade o skrattade:) Det måste verkligen vara sjukt stressigt för männen men dem skiter man lite i när man har så ont haha x) jag blev så irriterad på sos när hon ställer frågor till mej via Alex jag bara det vet väl för Fan inte jag hur tätt värkarna kommer heller fräste jag tillbaka! Haha Ja jag har bara de sista 30 sec på en värk.. Så du har rätt får fara in så fort det bara känns litegrann.. jag hoppas den kommer på natten så man bara kan ringa nån så dom kan komma utan att behöva väcka barnen.:) Men edan slogs inte ut när du fick krystningsvärkar eller? Ush va nervös jag är asså.. :/ men ska denna gången skriva ett förlossningsbrev faktsikt:) Ja det ska bli så skojigt att fira födelsedag hehe ska baka tårtbotten idag som sagt sen göra tårtan imorgon så den kan suga året sej jordgubbssaft sen dekorera den på fredag men behöver hjälp av min svägerska så jag vet hur gelén ska läggas på oblaten hehe x) ååh låter som en kanonfödeksedag för en 4 åring;) pannkakor o glass o gottis!;) mumsigt värre ju!får han frukost på sängen med?:)
 • 29

  JohannaS86

  5 JohannaS86

  Så mysigt o åka till Gränna o köpa polkagrisar hehe ;) även om den minsta va lite liten för o förstå så e d mysigt o komma iväg hehe. Välanvänd amningskudde då! Haha smart me ett styvare tyg så d håller bättre. Casper har blivit bortskämd me o liggammas så har tyvärr inte ens fått inviga amningskudddn ja fått låna men kan tänka mig d e bra haha ;P ja d e ju lite läskigt o inte veta om man hinner fram. Spec när man har långt till BB. Ja behövde ju skita mitt i allt men kände att vi inte kunde stanna för då skulle ja föda i ösregn vid vägen då han redan va på väg ut. Så d byxorna fick slängas sen hahaha men där o då brumyr man sig inte om varken män eller ngt annat mer än förlossningen o att få ut ungen hahaha så ball att d va det enda du fick ur dig. Att han va så liten haha man e ju helt chockad o skakis efteråt. Man undrar verkligen varför man går igenom d där helvetes smärtorna men så fort man får bebis på magen försvinner all smärta direkt haha ;P så bra du fick din man o förstå den känslan efter hans upplevelse på jobb. Haha bra o kunna dra paralleller hehe ;P just d. Sorry glömde svara om edan. Den släppte när man fick krystvärkar. Men d kändes bara som ett tryck nedåt o att man behövde krysta. Kan ha hjälpt lite ändå för man kände bara där nere o inget ovanför bäckenet o ländryggen va ju bedövad hehe. Så irriterad man blir på sos. Ställa en massa jobbiga frågor via mannen med dessutom. Man d oftast inte på d mest trevliga humör under värkarna heller haha ja skrev faktiskt mitt första förlossningsbrev denna gång men den fick inte komma till användning hahaha men tror d hjälper mot nervositeten o faktiskt göra d. D e ju en trygghet ;) kommer gå superbra på förlossningen för dig tror ja. Haha ;) åh va kul! Hoppas d går bra me tårtorna. E d inte svårt me alla detaljer o allt som ska bli rätt? Brukar du baka egna tårtor? ;) japp blev frukost på sängen me paket hehe o han har fått bestämma d mesta me denna dag så han va nöjd o trött när han somnade haha ;P
 • Ja kanon mysigt är det där;) har du varit där nån gång?:) haha ja inte bra att föda bebis vid vägen kanske haha jag bajsade oxå fast inne på förlossningen kan säga att det va det skönaste jag gjort var så hård i magen pga järntabletter. Tänkte typ ååh va skönt att skita haha x) så knäppt haha. Ja man skiter ju typ i allt o alla jag ber alla att hålla tyst när jag ska föda den ända som får prata är bm!;) haha okej så edan släpper inte helt för som sagt Slitsamma om det gör ont där nere de värsta är buksmärtor ju:( men dom är fortfarande bedövade då?:) Hehe va synd du ibte fick använda de:/ ja får se om jag får använda mitt iaf haha x) ska prata med bm om min nervositet inför förlossningen sen om 2 veckor typ:) hehe ja jag gör tårtor ibland:) är rätt kul :) gjorde vår bröllopstårta:) blev tre våningar med rosor i ljusrosa lila och mörkrosa på blev jättefin!:) har gjort tårtan idag ska dekorera den imorgon den blev 12 cm hög haha x) med jordgubbar och bananer i :) så ska dekorera den imorgon med oblaten med nallepuh puh och gelé på o sen använda frosting :) va mysigt födelsedag han fick då ju;) glad pojk nu då?;)