JohannaS86

5 JohannaS86

6051 visningar

Vattkoppor

Hej! Har funderat en del på det här med vattkoppor. Ingen av mina barn på 6 år, 4 år o minstingen på 6 månader har haft vattkoppor. Det sägs att det är bra att de får det när de är barn för man blir så mycket sjukare om man får det som vuxen. Vi har kompisar som haft det och det har även gått på dagis men vi har lyckats undvika o bli smittade på något vänster. Ska man utsätta barnen för smitta när vattkoppor finns i ens närhet eller ska man bara fortsätta hoppas att de får det förr eller senare när de fortfarande är barn? Hur hade ni gjort?
944 Svar (äldsta svaret först)
  • Hehe jag hade nog sett till så barnen fick det vet du tror det är typ i England där har dom vattkoppsparty.. då tar föräldrarna med barnen o låter dom smittas av sina kompisar så dom sedan är immuna mot det:) (du kan bara få vattkoppor en gång) efter det får du bältros men är rätt ovanligt. Så jag har nog sett till så dom fick det:) slipper du det sen när dom är så stora nu är din äldsta 6 år men innan dom börjar skolan :)
  • Tack för svaret! Det har du helt rätt i. :) Vi ska bara se till o ha kalas o fira födelsedagen för mellannamnet först men sen ska vi utsätta dem för vattkoppor så fort ngn vi känner får det. Är ju trots allt bäst för barnen o få det nu så har man det avklarat sen :P
  • Haha ja är rätt bra att hinna ha kalaset först;) haha dom lider ju inte heller av vattkopperna när dom är små hehe jag vet när jag hade det så hade grannbarnen det oxå o då lekte vi en hel vecka nästan varje dag haha x)