enliten

4 enliten

21026 visningar

Varigt sår bakom örat - bild!

Min dotter på 3 år brukar få sår bakom örat. Det blir som en spricka som varar och håret kladdar fast. Hon har fått så flera gånger och tillslut försvinner det ju men jag vet inte vad vi gör som får det att försvinna, vet alltså inte vad som biter på det. Har provat att bara tvätta med tvål och vatten, tvätta plus microcid, tvätta plus fet kräm.. När vi kollade hos vårdcentralen trodde läkaren det var svamp så han skrev ut Pevaryl, men det hjälpte inte alls. Har hört att det kan vara "smuts" eller att man inte torkar tillräckligt bakom örat. Någon som har en aning och vet hur vi ska sköta det?

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  senada_3

  3 senada_3

  Prova o låta det luft torka ev lite zinksalva
 • Besök en hudläkare. Ha inga salvor eller krämer på såret! Det kan tillföra bakterier och gynnar bakterietillväxt. Tvätta med tvål och vatten och badda med alsollösning samt låt det luftas.
 • 3

  enliten

  4 enliten

  Tack för svaren! Alsollösning hade jag inte ens tänkt på, ska prova det! Ja en hudläkare kan vara bra att ta kontakt med!
 • 4

  Mille87

  5 Mille87

  Min lillasyster fick liknande sår bakom öronen när hon var mindre, runt 3-4 år. Hon blev även lite röd runt ögonen. Det visade sej att hon var allergisk mot röda grönsaker. Ta kontakt med en hudläkare, det är nog det bästa. Det behöver ju inte vara matallergi, tänkte bara tipsa :)

 • 5

  enliten

  4 enliten

  Tack för tipset Mille87! Min dotter är lila under ögonen, har frågat läkare men dom tycker inte det är någon fara. Men det kanske kan höra ihop. Ska kolla upp det!
 • 6

  Matilda_W

  5 Matilda_W

  Min son har likadant. På vc sa dom att det är "fuktskador" Fick någon kortisonsalva att smörja på. Men hans varar ej utan kan ibland blöda eller vara väldig torr.
 • 7

  enliten

  4 enliten

  Hon har nyss varit på närakuten eftersom det inte blivit bättre. Det är streptokocker enligt läkaren, alltså svinkoppor-släktet, så hon har fått antibiotika. Det konstiga är att hon haft svinkoppor förut men då var det en tydlig gul sårskorpa på, denna gång har det inte varit på samma sätt.
 • 8

  Myronicolo

  0 Myronicolo (gäst)

  100% completely free dating sites free dating