Martina87

0 Martina87

1216 visningar

Varför så långt mellan mvc besök? vecka 10

Jag var till MVC för inskrivning vecka 9 och nu ska jag vänta ända till vecka 18 för UL!!

Sitter här och läser och måga verkar få komma oftare och lyssna på hjärtslag, göra VUL osv..

Måste man be om att få komma oftare eller varför är det så olika?

känns som en evighet till vecka 18 och tänk om något inte är bra!..

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Leijne

  0 Leijne

  Jag var på inskrivning vecka 7, och hade det inte vart för att vi har obligatoriskt läkarbesök ( förstföderskor ) mellan vecka 11-13, men VUL, så hade jag fått vänta till vecka 18 för UL. Men efter det blir det mycket tätare.
  Men det är så olika hur dom gör i olika landsting. Och finns det något att oroa sig för brukar det inte vara svårt att få komma dit.

 • 2

  Sarushki

  0 Sarushki

  Att vara gravid är ju en enda lång väntan. Men att springa på MVC hjälper inte... Skulle något vara fel, och du inte märker något alls, så skulle inte din BM heller märka det. Det finns liksom inte så mycket att göra förrän några veckor passerat.

  Sen är det ju så att om du är orolig eller har besvär, så är du ju välkommen till din mottagning. Men är allt bra, så finns det ingen anledning till täta besök.

  Känner du att du vill ha ett VUL eller ett till besök hos din BM så ring och prata med henne.

  Hoppas du får en jättefin graviditet och att allt går bra!

 •  Här där vi bor så har vi inskrivning i v 8 el 9, sen är det läkarbesök med ul runt v 12. Vi brukar gå en gång i månaden till mvc i början och mot slutet varannan vecka o den sista månaden 1 gång i veckan. Ul får vi göra igen vid v 33-34. Vi har däremot inget ul vid v 17.

 • 4

  Snovit

  0 Snovit

  Jag hade inskrivning sen har jag inte träffat min barnmorka mer och jag är i vecka 23. Jag har visserligen gjort KUB-test i vecka typ 14 och UL i v. 18 men det var på ett annat ställe. Jag ska träffa min BM i v 25. Är man orolig så kan man ju ringa och be om ett besök annars finns ingen anledning om allt är som det ska.

 • Jag blev inskriven kring vecka 13, och jag var på nästa besök kring vecka 18-19 för ultraljud. Det är mest i slutet som de börjar kolla med jämna mellanrum. Nu får jag börja på var tredje vecka och är i vecka 29+1 nu :) Så är det i början.

 • Det är lite olika från län till län med, men hjärtluden brukar man inte få lyssna på förrän senare. Du är inte långt gången än. Jag har hört hjärtljuden tre ggr, första i vecka 20, andra i vecka 25 och tredje vecka 29-besöket.

 • 7

  Martina87

  0 Martina87

  Tack för era svar :)

  Jag ska försöka inte oroa mig för som det är nu finns det ingen egentlig anledning till det... :)