millabilla

0 millabilla

1537 visningar

Varför krånglar mensen?

Kom på en ny fråga som jag har;

Jag skulle ha min mens i söndags, men den har inte kommit än. Gjorde ett gravtest igår (jag kunde inte hålla mig) som visade negativt. Gråt och tandagnisslan.

Problemet är att förra gången jag skulle ha mens kom den inte heller i tid, utan var 2 ½ vecka sen. Min barnmorska sa att min ägglossning kan ha uteblivit eftersom jag reste till London ungefär vid tiden för ägglossning, och att det är därför min mens inte dök upp. Kan det vara så? Jag har aldrig påverkats av sådant förut. Eller är det stressen över att vilja bli gravid som gör att den krånglar?

Jag är rädd att det händer igen den här månaden. För mig som så gärna vill bli gravid känns det olidligt att mensen inte kommer trots att det inte finns en bebis i magen. Har ni några idéer på vad det kan vara som händer med mig?

Kram E

4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Gonee

  4 Gonee

  Du tänker för mycket! Försök att sluta tänka och längta efter utebvliven mens! Bara en sån grej kan hjälpa! Det funkade med mej! fast då gav jag upp hoppet på att bli gravid!

  En barnmorska sa till mig att mensen påverkas av vad du gör! ! Sen vet jag inte om det stämmer!

 • tack, du har helt rätt! det är väldigt svårt att sluta tänka på det, men jag försöker att ta det lugnt  med det...med start nu.

 • 3

  peppan

  0 peppan

  jag tror att du helt enkelt har svårt att slappna av för att du vill så mycket.. kanske du skulle ta med dig din kille och åka bort någonstans och bara mysa nästa gång du beräknas ha ägglossning.... och då bara njuta av varandra utan en tanke på bebisar så kanske din dröm slår in...

  //Pernilla

 • 4

  MammaEwa

  0 MammaEwa

  Jag vet precis hur det känns. I februari i såväl i år som i fjol trodde jag att det var bebis på gång. Men nej då! I år var mensen över två veckor sen. Testet jag gjorde visade negativt. Givetvis, jo för en sju timmar senare kom den igång. Ja,ja...bättre att veta då, men jag gillade inte läget. Ville ha en bebis ju.

  Men min man och jag gav oss inte, utan fortsatte att arbeta på det hela.  Denna gång var mensen också sen, och jag gjorde häromdagen ett test. Och det positivt! Sen dess har jag inte kunnat tänka på annat. Men jag minns besvikelsen i februari och vet hur man känner sig. Men som andra skrivit, man måste slappna av och inte tänka så mycket på just....bebisar.

  Lycka till!!!