catja

catja

1742 visningar

väntar på missfall? vecka 5

jag har bruna flytningar hela tiden nu, jag har ej ont, bara ont i hjärtat. jag var på akuten igår och man såg bara en svart boll och inget i den. doktorn sa att det kunde vara så i vecka fem, så jag ska tillbaka om en vecka för att se om den svarta bollen fått något i sig, om det har utvecklats rättare sagt. jag sitter hemma nu och väntar in det värsta, vad ska jag göra annars liksom, det är ej lätt att tänka glada banor. jag kan ju liksom komma till doktorn nästa vecka och se att de utvecklas men få missfall flera veckor efter ändå. trodde ej det skulle va så här jobbigt att vara gravid, får man missfall nu så kommer man ju vara livrädd alltid i framtida graviditeter, ush. varför blöder man som jag gör? jag vill verkligen ej detta. jag vet faktist ej hur jag mår just nu, vill ej vara med om detta.

7 Svar (äldsta svaret först)
 • Usch hoppas dom ser nåt nästa vecka! Jag fick mf i v 5 i sommras men när jag vaar på akuten såg don inte wns en svart boll. Det var bara tomt. Håller tummarna!
 • Nä, det är ingen dans på rosor att vara gravid. först är man orolig för missfall händer inte det innan vecka 12 så blir man orolig för nåt annat, tex att det ska vara något fel på fostret sedan orolig för förlossningen sedan för plötslig spädbarnsdöd osv....

  från det att man kissar positivt på stickan är det ett evigt oroande. Man får finna tröst i att om man bara tar hand om sig så är det faktiskt någonting man inte  har kontroll över. Din kropp gör det den behöver och vill och man kan bara hoppas att allting ska gå bra.

  Jag hoppas att du får behålla den du har i magen nu!

 • Man kan få Nidationsblödning (Nid-blödning) När embryot växer i livmodern. Då kan man få en lättare blödning eller mer kraftig, få mensliknande smärtor och få bruna flytningar. Det kan vara från 1-2 veckor men oftast bara 2-3 dagar :) De flästa får det, men man behöver inte få det! :) Men jag tror du har detta, om du söker på nätet på nidationsblödning finner du en hel del information om detta. Lycka till:) Kram Angelina

 • 4

  Vickan72

  4 Vickan72

  Jag gjorde mitt första ultraljud i vecka 6 och då var det jättesvårt att se nåt. Nån liten räka kunde vi hitta efter mödosamt letande! Så jag hoppas att din läkare har rätt, att det helt enkelt är för tidigt att se - och att dina bruna flytningar inte är ett missfall. Håller tummarna!

 • Förstår din oro men försök håll lågan uppe! Jag blödde varje dag i över två månader och de såg ingenting på första vul men nu är jag i vecka 21+6 och allt går bra så man vet aaldrig =) Ska hålla tummarna för dig!

 • 6

  catja

  catja

  Tack för era fina svar. Jag är rätt så lugn nu, kan ju ej göra något annat.
 • 7

  Vill inte nämnas namn

  0 Vill inte nämnas namn (gäst)

  Hej det är så här att min flickvän fick typ ”missfall” , det krampa kraftigt vid hennes midja och hela magen nära underlivet och doktorn sa att det var något på k kommer inte ihåg namnet om någon vet vad det heter, för det betyde att hennes livmoder var öppen någon stans så där åkte en befruktad ägg och gick i sönder .. mvh ( ursäkta min stavning ) :)