Eliiin

Eliiin

23931 visningar

Vanligt med mens och mensvärk under graviditet? vecka 4

Hejsan!

Jo såhär är det, igår (tisdag) gjorde jag ett grav.test som visade gravid. Ingen tvekan om saken då det var digitalt. Det konstiga är att jag fått mens? Fick för 1 vecka sedan lite ljusröda flytningar (endast på morgonen)  som varade i 3 dagar. En dag gick utan blod och dagen efter alltså lördag kom det mer blod en tidigare, ungeför som första dagen brukar vara vid mens, sparsam och så har jag haft sedan dess och det är nu onsdag? Har även haft mensvärk lite till och från men inget som håller i sig. Men symptomen så som illamående, trötthet och lite yrsel finns kvar. Någon med liknande erfarenhet eller någon som vet vad det kan bero på?

Ska kanske även tillägga att jag slutade med p-piller för 3 månader sedan och mensen har varit väldigt oregelbunden. Har inte haft riktig mens sedan 23 juni. Mensen var även väldigt oregelbunden innan jag började med p-piller, hade oftast mens mellan 2-4 veckor för sent.

Tacksam för svar!

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Leijne

  0 Leijne

  Hej. Jag har själv inte råkat ut för detta. Men min syster misstänkte att hon var gravid, gjorde ett gravtest, som visade ett svagt streck. Ett par dagar senare fick hon mens. Så hon tog inte gravtestet seriöst. Men det visade sig sen att hon var gravid under hennes senaste menstration också.
  Det är ju vanligt att man blöder de första månaderna, utan att man ska behöva oroa sig. Och mensvärk hade jag till och från de första 5 veckorna. Vänta någon dag, och ta ett nytt gravtest. Så är du säker :)

 • 2

  Nykaria

  0 Nykaria

  Man kan faktiskt få sin mens även om man är gravid. :-)

 • 3

  anirac1

  5 anirac1

  Det finns vissa som har sin mens precis som vanligt under graviditeten det är ovanligt men vissa har d. Tycker du ska göra ett nytt test om ca 10 dagar igen.

  Lycka til framöver