lillipopp

4 lillipopp

1651 visningar

Vändningsförsök i v 35+2? vecka 35

Var myss till BM och skulle kolla läget efter krock och allt som hänt. Talade då om för henne att kag har ett hemskt tryck under höger revben. Tyckte själv det kändes som huvudet låg där. Så hon kollade dels genom att känna själv och bad en kollega känna också. Sedan tog de med UL för att vara 100% säker. Näboa jar efter olyckan lagt sig i säte och ville inte flytta på sif när de tryckte lite lätt. Har nu fått en tid till specialist nästa måndag som ska göra ett vändningsförsök ordentligt. De vill ha mig nära förlossningen om dwt skulle köra igång allt.. Nu till min fundering. Vad och hur gör de? Är lite rädd då jag har fått en väldigt öm mage, det gjorde jätteont när de bara skulle känna idag. Snälla kan nån förklara för ingen i min omgivning har gjort detta. ..
7 Svar (äldsta svaret först)
 • Har tyvärr heller aldrig varit med om vändning men vill bara säga vilken otur du har som råkat ut för så mycket nu under graviditeten. Hoppas bebis vänder sig själv och du får lite lugn och ro innan fl. Har hört historier om mammor som typ ställt sig på huvudet för att få bebis och vända, skulle dock jag aldrig kunna med min osmidighet;)
 • 2

  lillipopp

  4 lillipopp

  Jag hoppas att bäbis har vänt sig själv innan måndag. Men enligt bm så var chansen liten då den blivit slagen ur läge.. Nä stå på huvudet är uteslutet då jag är klumpigare än en flodhäst på lina.. ;)
 • Låter jätte jobbigt för dig. Vill inte på något vis oroa dig men när de vänder barnet så gör de det genom att trycka på magen, ibland hårt. En bekant till mig gjorde detta, det brukar gå bra men hon hade otur då ett ben på bebisen bröts och behövde gipsas i 4 veckor efter fölossning från midjan och neråt. Utredning gjordes efter detta för sånt ska ju inte hända. Men helt riskfritt är det ju aldrig. Å andra sidan kan du ju inte föda i säte. Hoppas de löser sig på bästa sätt för dig.

 • Jag har gjort det, och det var inget att oroa sig för. Jag fick bricanyl iv innan försöket för att få livmodern att slappna av. Den injektionen blir man darrig och "speedad" av, men det släpper snabbt sen. Därefter masserade hon snarare än tryckte. Bebisen ska ju bara runt ett halvt varv, så det brukar inte vara några problem. Du har kontrollen hela tiden, och vill du avbryta så slutar de. Det finns alltid skräckhistorier, men de ska man inte lyssna till så mkt. Det hör verkligen inte till vanligheterna :)
 • 5

  FamiljenJ

  2 FamiljenJ

  Jag har gjort ett försök i vecka 36.. Hade en ur gullig bm som tog hand om oss, berättade hur allt funkade, gav sedan bricanyl som gav mig hjärtklappning och gjorde så livmodern slappnade av..läkaren och en "praktikant" kom in. Praktikanten skulle börja för hon höll på utbilda sig och provade tre gånger, bm höll koll så bebis mådde bra. Hon misslyckades så läkaren gick ta över, han provade en gång men då sa bm till att det var nog, tårarna bara rann, de gjorde så ont! "/ då säger läkaren , du vet väl vad det här innebär?! Lite stöddigt och surt, ja skakade jag fram, ett snitt. Vi fick en tid och åkte sedan hem. I flera dagar efter hade jag jätte ont. "/ min svärmors vändning lyckades direkt och gick hur bra som helst.. Men inte vårat. Snittet gick hur smidigt och bra som helst, är jätte positiv till det! =) Hoppas det ditt försök går bättre, men säg ifrån om det gör för ont! Men jag hoppas det går fort och smidigt som det tydligen gör för de flesta! Skickar styrke kramar och lycka till! =)
 • 6

  lillipopp

  4 lillipopp

  Tack för svar. Det är tydligen väldigt olika beroende på vad för sorts doktor man får. Hoppas på en lugn och trygg en.
 • 7

  Cnosrh

  0 Cnosrh (gäst)

  stromectol cream - ivermectin 3 mg tablet dosage purchase stromectol